wioma 09.03.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witam,czy ktos z was samodzielnie wykonał taki "barak" dla ekipy budowlanej. Chodzi mi o bardzo prostą konstrukcje, oni tam nie beda mieszkac, chodzi o zostawienie narzędzi, ewentualne zjedzenie sniadania czy schowanie sie przed deszczem.Czy sa moze jakes płyty czy inne elementy np w takiej Castoramie czy innym markecie?Może ktos mi poda jakies wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 09.03.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Cześć Wioma,też miałam taki kłopot. Buduję dom bez garażu, wymyśliłam więc że najprostszym rozwiązaniem będzie kupno garażu blaszanego, który wykorzystam również w późniejszym czasie. Kosztował mnie 1570 zł razem z transportem na budowę i montażem. Garaż ma 3 x 5 m i mieści się w nim dużo rzeczy.Pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.03.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ja wykonałem coś takiego. Potrzebny materiał: Kilka żerdzi sosnowych około 10-12 cm grubości, obrzyny sosnowye (odpad od robienia więżby), rokla papy, 2 zawiasy, zasówa, kłódka, gwoździe i trochę zapału. W efekcie powstałą szopa o wymiarach 3x3x2 wysoka. Deski na ścianach napijałem na zakład by ściekające woda nie wlatywała do środka. W efekcie mam piękną szopę (można zobaczyć i ocenić w dzienniku, niestety mie mam fotki ze zbliżeniem, jak kogoś interesuje to mogę poszukać zbliżenia). Czas na wykonanie przez 2 osobu - pół dnia. UWAGA nie wykonywać z teściem który uważa, że wszystko wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 09.03.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 U mnie były namioty. Jeden do spania, drugi gospodarczy. Miałem tylko jedno "włamanie". Pies zjadł placek od tesciowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.03.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 U mnie były namioty. Jeden do spania, drugi gospodarczy. Miałem tylko jedno "włamanie". Pies zjadł placek od tesciowej. Domyślam się, że biedne zwierzę zdechło w okropnych męczarniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twin 09.03.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 sprawdza sie garaż - taki blaszak, za ok 1000 PLN - można zamknąc itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 09.03.2005 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dzieki za dotychczasowe odpowiedzipisząc o blaszakach macie na mysli nowe?Bylam w takiej jedej firmie od garazy blaszanych , ale zaspiewali sobie ok 3000 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twin 09.03.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dzieki za dotychczasowe odpowiedzi pisząc o blaszakach macie na mysli nowe? Bylam w takiej jedej firmie od garazy blaszanych , ale zaspiewali sobie ok 3000 tys tak, u mnie (120 km od Ciebie) tyle mniej więcej (średnio) kosztują - własciwie z montażem - przyjeżdza ekipa i stawia go w kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toudee 10.03.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 W związku z tym, że tył działki będzie u mnie ogrodzony płotem betonowym (za działkami są pola) zdecydowałem o wybudowaniu ścian "baraku" z gotowego płotu betonowego (kwadrat 2x2 przęsła), na dach deski i papa. Koszt to około 1000-1200 złotych. Zastanawiałem się nad zakupem (na złomowisku) kontenerów mieszkalnych tzw. wozów dowódczych przewożonych przez wojsko na Starach. Po likwidacji jednostek wojskowych w Ostrowie Wlkp i okolicznych miastach kilkadziesiąt takich kontenerów stoi na "złomie". W środku są nawet łóżka i piecyki, ale stwierdziłem, ża bardziej nadają się one na działkę rekreacyjną niż budowlaną (wąskie wejście betenoniarka nie wejdzie).Koszt takiego konteneru był jednak ciekawy - ok. 1000 zł + transport. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.03.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Jeszcze nie widzoiałem by ktoś dużą betoniarkę trzymał w szopie, ale wszystko zależy od okolicy. Ta którą miały moje majstry nie weszłą by przez drzwi mojej szopy. Może najpierw porozmawiać z ekipą czy ma jakieś komkretne życzenia. W mojej szopie chowaliśmy cement (ale jak przywieźli 2 palety to leżał na nich dobrze owinięty folią) wapno i rózne drobiazgi (młotki, kielnie, miary) itp.Taki wóz może okazać się dobrym rozwiązaniem, tym bardziej, jak się będzie chciało pilnować budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.03.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Podobnie jak Rafałek zrobiłem szopę ze stempli sosnowych + deski szalunkowe. Dach pokryty płytami Onduline. Koszt całości to nieco ponad 500 zł + dzień pracy ze szwagrem. Jak byś potrzebował moge podesłać rysunki poglądowo-montażowe (taki "projekt" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 10.03.2005 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Marcin, jezeli mozesz to prosze o ten "projekt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 10.03.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Wiomamój blaszak był nowy, zmontowany na działce w 1 godzinkę, w razie potrzeby daj znać to poszukam namiarów na firmę, budujemy w tej samej okolicy.pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 11.03.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Nie wiem jakie są ceny w innych rejonach, jeśli chodzi o blaszaki na budowę, ale u mnie w anonsach ogłaszają się za 600 złotych nawet (Lublin). Są to oczywiście używane blaszaki, typowe na budowę. Jak się kupi nowy za niezłą kasę i on ma być tylko do przechowania jakichś dupereli na pewien okres, to założę się że potem to sprzedać, to tylko za grosze, za tyle, za ile chodzą w okolicy blaszaki z second handu. Może warto poszukać z drugiej ręki i wyzbyć się za podobną cenę? Albo zbudować jak podpowiadają inni, chyba nawet jest taniej sporo. Myślę, że zależy też od tego, co tam się będzie trzymać i od okolicy - czy mogą coś ukraść, jakieś narzędzia..Pozdrawiam. Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.03.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Marcin, jezeli mozesz to prosze o ten "projekt" No to ponizej "projekt". W razie pytań postaram się pomóc. http://marcinu.republika.pl/images/szopa.GIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 11.03.2005 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Dzieki Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 10.02.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ja takze mam zamiar zbudowac szope z plotu betonowego, mam nadzieje ze w pozniejszym okresie uzyje plyt z szopy do ogrodzenia dzialki. mysle ze ekipia nie rozwali plyt ? chyba ze urzadza sobie impreze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaczek 17.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 A ja kupiłem przyczepę kempingową bez resestracji za 2000zł miała wszystka ogrzewanienie spanie szafki ,kuchnia do tego duży namiot.Jak przestała być potrzebna odsprzedałem ją kolejnemu inwestorowi który ją kupił w tym samym celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.02.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witam A ja zbudowałem taką "ślicznotkę" .Kosztowała kilkaset złotych (chyba 350 ) Stoi już prawie rok i nic się nie stało !!!!!!!!!! Za nią stoi przepiękny kibel który też wykonałem samodzielnie !!!!!!!!! http://republika.pl/darekrz/fotki/slicznotka.jpg pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.02.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 UWAGA nie wykonywać z teściem który uważa, że wszystko wie... czyzbysmy mieli tego samego tescia????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts