Jarek.P 09.03.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Jakie obecnie są przeciętne stawki (okolice stolycy) za wykonanie ogrodzenia z siatki? Technologia klasyczna: słupki metalowe wbetonowywane, drut naciągowy itp. Kolejne pytanie: słupki będę miał z demontażu, obecnie są wbetonowane w innym miejscu. Co robić z tymi pacynami betonu po wyciągnięciu słupków? Obłupać i cieszyć się że gruz będzie? czy kopać większe dziury, lać w nie beton i wstawiać słupki z taką plombą betonową u dołu w całości? I ostatnie: a jak rozliczyć się z wykonawcą za demontaż ogrodzenia? Stawka jak za montaż? Połowa? Jeszcze inaczej? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 09.03.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 jak z robocizna nie wiem, moze ktos inny odpowie. Ale co do slupkow to co nieco powiem. Jesli ma to byc tylko prowizoryczne ogrodzenie, to wystarczy te slupki tylko lekko wkopac razem z tym betonem i asypac ziemia. Jesli jednak ma to byc ogrodzenie juz stale, na lata, To masz dwa wyjscia albo ten beton obkruszyc i potem ew. gruz wykorzystac, do "wzbogacenia" nowego betonu. Mozna by tez wykopac jak mowiles wieksza dziure niz ten beton i zalac to z ponownie betonem, ale lepszy bedzie sposob pierwszy, czyli, je wyczyscic, i zalac ponownie. Chociazby zeby to ladniej wygladalo, i zebys nie mial betonu na pol ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 09.03.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 30zł za mb netto. robocizna za wszystko, bez demontażu, porządna ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.03.2005 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Jesli ma to byc tylko prowizoryczne ogrodzenie, to wystarczy te slupki tylko lekko wkopac razem z tym betonem i asypac ziemia. Jesli jednak ma to byc ogrodzenie juz stale, na lata, To masz dwa wyjscia albo ten beton obkruszyc i potem ew. gruz wykorzystac, do "wzbogacenia" nowego betonu. Mozna by tez wykopac jak mowiles wieksza dziure niz ten beton i zalac to z ponownie betonem, ale lepszy bedzie sposob pierwszy, czyli, je wyczyscic, i zalac ponownie. Chociazby zeby to ladniej wygladalo, i zebys nie mial betonu na pol ogrodu. To ma być ogrodzenie prowizoryczne ale na kilka lat (powiedzmy 3-5), a jego główną cechą ma być jak najmniejsza atrakcyjność dla miejscowego sk...syństwa. Wkopywanie słupków tak jak jest brzmi atrakcyjnie, ale zastanawiam się nad technologią. Dziury będącej negatywem tej betonowej pecyny na słupku przecież nie wykopię, musi być większa, a żeby dało się potem pod boki ziemi podsypać, a nie tylko z wierzchu, musiałaby byc sporo większa. A co do ceny podanej przez zibi2 to aby to nie przesada? Może jeszcze uściślę, bo nie napisałem na początku: za ogrodzenie z siatki bez podmurówki? Przeszukując forum znajdywałem stawki rzędu nastu złotych, fakt, że w starych postach, ale chyba aż tak robocizna nie zdrożała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek____37 09.03.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 wykonujemy ogrodzenia., za wbetonowanie slupkow ich montaz i naciagniecie siatki bierzemy 18 zł za metr biezacy . demontaz starych okolo 8 zł. pozdrawiamtel 0880926689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witam !!!! ZiBi 2 no to pięknie cię obdarli ze skóry . Ja poł roku temu zapłaciłem 1300 zł za 175 m ogrodzenia z siatki . Firma zabetonowała słupki naciągneła drut i siatkę na gotowo . zrobili to w tydzień bardzo starannie . Płacąc 30 zł za metr musiałbym zapłacić około 5 tyś zł !!!!!!!!!!!!!! To szaleństwo .Podajesz jakieś kosmiczne ceny . Chyba że to nie z siatki ???? pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 09.03.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Wkopywanie słupków tak jak jest brzmi atrakcyjnie, ale zastanawiam się nad technologią. Dziury będącej negatywem tej betonowej pecyny na słupku przecież nie wykopię, musi być większa, a żeby dało się potem pod boki ziemi podsypać, a nie tylko z wierzchu, musiałaby byc sporo większa. jesli ogrodzenie jak mowisz ma byc tymczasowe na 3-5 lat, to nie ma co kombinowac z ich zalwaniem, tylko wkopac kopiesz dziure troszke wieksza, wkladasz slupek, i zasujpujesz lekko ubilajac, mozesz wrzucic jakies kamienei czy cos co masz pod reka . Pamietaj tez o sprawdzaniu pionu, zeby potem jakies dziwadlo nie wyszlo czasami sie nawet tak robi, za najlpier metaowe slupki sie betonuje w formach a potem zakopuje, i stoi to latami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 09.03.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Mi w Radomiu dali wycene 20 zl za metr biezacy robocizny i do tego mialem dowiezc wszystko lacznie z betoniarka- chodzi o ogrodzenie z siatki. Rzucilem sluchawka i tak sie skonczylo. Zastanawialem sie czy mam ich jeszcze przywiezc i dac wlasna lopate . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 19.03.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=44515837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.03.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 wykonujemy ogrodzenia., za wbetonowanie slupkow ich montaz i naciagniecie siatki bierzemy 18 zł za metr biezacy . demontaz starych okolo 8 zł. pozdrawiam tel 0880926689 w jakich okolicach działacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek____37 21.03.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 działamy głownei na slasku chyba ze zdarzają sie wyjątki.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 29.03.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 To ja chyba Was powale wieściami ze Szczecina - robocizna + materiał z podmurówką 1,2x0,2 m ........... 205zł/m, drugi wykonawca chce 171zł/m jak czytałem posty na ten temat to dochodzę do wniosku, że proponują mi jakis kosmos No cóż szukam dalej..... bo płotek mieć chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.04.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ja zapłaciłam 25 zł za 1 mb , bez faktury- Tczew ( 35 km od Gdańska ). To była sama robocizna za wylewkę betonową , siatka i słupki stalowe powlekane PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 07.04.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Zainteresowanych okolicami Warszawy informuje, że w Piasecznie pod mleczarnią gdzie stoją robotnicy zza wschodniej granicy a teraz ku mojemu zaskoczeniu więcej Polaków niż cudzoziemców - cena wykonania podmurówki to 15 złotych za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beano2 08.04.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 mieszkam w wielkopolsce i za 1mb : siatka drut ocynk. powlekana pcv 4X4cm+drut+słupki+płyta betonowa(zamiast podmurówki)+robocizna zapłaciłam 25zł. Wybrałam tę opcje ze względu na metraż,który musiałam ogrodzić - i tak wyszło DUŻO! Ale efekt nam się podoba.Przód zrobimy ...póżniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 15.07.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 mieszkam w wielkopolsce i za 1mb : siatka drut ocynk. powlekana pcv 4X4cm+drut+słupki+płyta betonowa(zamiast podmurówki)+robocizna zapłaciłam 25zł. Wybrałam tę opcje ze względu na metraż,który musiałam ogrodzić - i tak wyszło DUŻO! Ale efekt nam się podoba.Przód zrobimy ...póżniej. A skąd jesteś, bo jestem zainteresowana... Pozdrawiam, Kafelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts