Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyniki wyszukiwania

Gość

Recommended Posts

A ja mam prośbe - propozycję dla Redakcji:

czy moglibyście w wynikach wyszukiwania wrzucić gdzieś na górę strony słowa kluczowe, po których nastąpiło wyszukiwanie?

To bardzo ułatwiłoby przeglądanie otwartych wątków.

Często jest tak, że w trakcie przeglądania znalezionych wątków otwieranych jest wiele okien, wątki się rozgałęziają a kiedy po dłuższym czasie wracam do strony z wynikami wyszukiwania - nie wiadomo już dokładnie jakie słowa kluczowe zostały użyte - Czasem w znalezionych tematach nie ma informacji, które są potrzebne i trzeba zapuścić search'a po innych słowach (a pamięć już nie ta :oops: ).

Bardzo prosze o zastanowienie się, czy można zrobić taką funkcjonalość.

Mała rzecz a cieszy :D

pozdrawiam

Hej ponury63

zwróć uwage że to mało wygodne: jeśli postów w danym wątku było kilkadziesiąt a tylko w jednym znalazła się poszukiwana fraza, to trzeba uważnie rolkować i rolkować aż znajdziesz string.

Jasne, że można się posługiwać Findem ale tu już zaczynamy kombinowanie, a chodzi chyba o to, żeby obsługa strony była jak najbardziej ergonomiczna.

pozdrówka

Podstawową zaletą zaznaczenia opcji: 'pokaż wyniki jako posty' oraz 'wszystkie dostepne' jest możliwość czytania postów w wynikach, bez potrzeby otwierania linków.

Wówczas poszukiwana fraza będzie chyba we wszystkich postach.

Jeśli zaznaczysz 'pokaż wyniki jako tematy', faktycznie musisz szukać. Ale wtedy skrót 'Ctrl+F' załatwia większość problemów.

A co do zapominania - nawet gdy miałem modem i Tepsę, i czytałem wraz z otwieraniem się stron w tle, nie otwierałem większej ilości postów, właśnie po to by nie tracić wątku.

Ale może da się to zrobić jeszcze prościej.

..może i można prościej, właśnie się zastanawiam :D

Popatrzyłem sobie na tryb wyszukiwania, który opisałeś. Rozwiązanie nie zupełnie odpowiada problemowi, o którym piszę - Ctr+F załatwia sprawę jeśli wiesz jakich słów kluczowych użyłeś a ja nawiązuję do sytuacji, kiedy ich nie pamiętasz.

"

A co do zapominania - nawet gdy miałem modem i Tepsę, i czytałem wraz z otwieraniem się stron w tle, nie otwierałem większej ilości postów, właśnie po to by nie tracić wątku.

"

Modem i Tepsa to jest w domu gdzie jest też możliwość przeglądania forum bez wielokrotnego odrywania się od jednego wątku. Niektórzy pracują całymi dniami we firmie :wink:

Dyskutujemy tutaj o rozwiązaniach innych niż zaproponowałem - w sumie to ciekawe bo czegoś znowu się nauczyłem.

Ale pytanie brzmi - czy zaimplementowanie prostej funkcjonalności kopiowania zawartości okna ze słowami kluczowymi jest możliwe?

Uzyskujemy wtedy szybko, czytelną informację o zakresie poszukiwań bez konieczności notowania na boku wyszukiwanych fraz.

Jeśli nie ma technologicznych czy kosztowych przeciwskazań - może można byłoby takie rozwiązanie dodać?