Gość 09.03.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A ja mam prośbe - propozycję dla Redakcji: czy moglibyście w wynikach wyszukiwania wrzucić gdzieś na górę strony słowa kluczowe, po których nastąpiło wyszukiwanie? To bardzo ułatwiłoby przeglądanie otwartych wątków. Często jest tak, że w trakcie przeglądania znalezionych wątków otwieranych jest wiele okien, wątki się rozgałęziają a kiedy po dłuższym czasie wracam do strony z wynikami wyszukiwania - nie wiadomo już dokładnie jakie słowa kluczowe zostały użyte - Czasem w znalezionych tematach nie ma informacji, które są potrzebne i trzeba zapuścić search'a po innych słowach (a pamięć już nie ta ). Bardzo prosze o zastanowienie się, czy można zrobić taką funkcjonalość. Mała rzecz a cieszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.03.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Wpisz szukane słowo, np. "kominek" w pierwszy wiersz wyszukiwarki. Następnie zrób tak jak napisałem w tym poście - wszędzie masz słowo 'kominek' zaznaczone na pomarańczowo. Jeśli chcesz uwidocznić więcej słów - zrób tak jak opisałem w 'instrukcji obsługi' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hej ponury63zwróć uwage że to mało wygodne: jeśli postów w danym wątku było kilkadziesiąt a tylko w jednym znalazła się poszukiwana fraza, to trzeba uważnie rolkować i rolkować aż znajdziesz string. Jasne, że można się posługiwać Findem ale tu już zaczynamy kombinowanie, a chodzi chyba o to, żeby obsługa strony była jak najbardziej ergonomiczna. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.03.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Podstawową zaletą zaznaczenia opcji: 'pokaż wyniki jako posty' oraz 'wszystkie dostepne' jest możliwość czytania postów w wynikach, bez potrzeby otwierania linków. Wówczas poszukiwana fraza będzie chyba we wszystkich postach.Jeśli zaznaczysz 'pokaż wyniki jako tematy', faktycznie musisz szukać. Ale wtedy skrót 'Ctrl+F' załatwia większość problemów. A co do zapominania - nawet gdy miałem modem i Tepsę, i czytałem wraz z otwieraniem się stron w tle, nie otwierałem większej ilości postów, właśnie po to by nie tracić wątku. Ale może da się to zrobić jeszcze prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 ..może i można prościej, właśnie się zastanawiam Popatrzyłem sobie na tryb wyszukiwania, który opisałeś. Rozwiązanie nie zupełnie odpowiada problemowi, o którym piszę - Ctr+F załatwia sprawę jeśli wiesz jakich słów kluczowych użyłeś a ja nawiązuję do sytuacji, kiedy ich nie pamiętasz. " A co do zapominania - nawet gdy miałem modem i Tepsę, i czytałem wraz z otwieraniem się stron w tle, nie otwierałem większej ilości postów, właśnie po to by nie tracić wątku. " Modem i Tepsa to jest w domu gdzie jest też możliwość przeglądania forum bez wielokrotnego odrywania się od jednego wątku. Niektórzy pracują całymi dniami we firmie Dyskutujemy tutaj o rozwiązaniach innych niż zaproponowałem - w sumie to ciekawe bo czegoś znowu się nauczyłem. Ale pytanie brzmi - czy zaimplementowanie prostej funkcjonalności kopiowania zawartości okna ze słowami kluczowymi jest możliwe? Uzyskujemy wtedy szybko, czytelną informację o zakresie poszukiwań bez konieczności notowania na boku wyszukiwanych fraz. Jeśli nie ma technologicznych czy kosztowych przeciwskazań - może można byłoby takie rozwiązanie dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts