bialy 09.03.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ostatnio spotkałem się z właścicielem firmy zajmującej się sprzedażą, servisem i montażem pieców. Zaproponował mi piec kondensacyjny Imergaz Victrix Zeus. Cena jest ciekawa bo 6500 zł brutto z wyposażeniem. Immergaz w zestawie ma oprócz zasobnika, sterownik pogodowy (za które w innych piecach trzeba dodatkowo zapłacić). Gwarancja wydłużona jest do 5 lat, zasobnik z materiału bardziej trwałego niż np w Buderusie. Chętnie poznam opinie osób które maja taki piec, bądz mogą coś o nim powiedzieć ponieważ jestem w trakcie podjęcia decyzji jaki piec wybrać Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.03.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Ja też taki wybrałem ale jeszcze nie jest podłączony.Wybrałem ten piec po konsultacjach z kilkoma instalatorami, wizji lokalnej i porównań z innymi piecami. Moim zdaniem w tej cenie jest to, chyba, najlepszy wybór.Dla mnie było również istotne, że mam w pobliżu trzy punkty serwisowe Immergasa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 09.03.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Biały ten zasobnik to z nierdzewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.03.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Biały ten zasobnik to z nierdzewki A tak na marginesie - jakie jest Twoje zdanie na temat tego kotła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 10.03.2005 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Ja też taki wybrałem ale jeszcze nie jest podłączony. Wybrałem ten piec po konsultacjach z kilkoma instalatorami, wizji lokalnej i porównań z innymi piecami. Moim zdaniem w tej cenie jest to, chyba, najlepszy wybór. Dla mnie było również istotne, że mam w pobliżu trzy punkty serwisowe Immergasa. Pozdrawiam Nurni a w jakiej cenie udało się tobie zakupić ten kocioł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP 10.03.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Grzeje on u mnie trzeci sezon (paliwo: propan). Praktycznie nie miałem z nim problemów, czasem zapominam, że go w ogóle mam. Jedyną usterką, która się przydarzyła, to przejściowe wyłączanie się kotła z błędem "uszkodzenie presostatu wody". Po konsultacji z serwisantem (mam go w pobliżu), wystarczyło samemu zdjąć obudowę i prysnąć sprayem WD na odpowiednią krańcówkę. Pomogło, jest dobrze od kilku miesięcy.Kocioł jest cichy, zajmuje mało miejsca. Zużycia paliwa nie mogę określić, bo dogrzewam się trochę kominkiem. Komfot CWU, jak dla mnie wystarczający. Ciepłej wody nigdy nie braknie - kocioł działa jako przepływowy po wyczerpaniu zasobnika. Trochę może denerwować spadek ciśnienia ciepłej wody przy jednoczesnym poborze z 2 punktów, ale daje się wytrzymać.Generalnie przy wyborze kotła brałem pod uwagę wiszące kondensaty z zasobnikiem CWU. Nie wiem jak teraz, ale 3 lata temu wybór nie był duży, w tej cenie nie było innego kotła, który mógł z nim konkurować.Kosztował mnie 6000zł (w tym 20% rabatu) + ok. 200zł za komin (rura w rurze) przez ścianę. Mogę śmiało polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 11.03.2005 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Drodzy forumowicze, czy to jest wszystko co jestem w stanie się dowiedzieć. Oprócz jednej osoby nikt nie ma takiego pieca? A może ktos by zdradził w jakiej cenie zakupił ten piec?Dzięki bardzo za wszelkie informacje na temat tego kotła.PozdrawiamMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.03.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 W wycenie do umowy (już w trakcie realizacj) kocioł mam wyceniony na 6.500 netto. VAT na całość 7%. Kocioł już kupiony czeka na instalację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozd 14.03.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Mam taki kocioł od czerwca zeszłego roku, kosztował 6 tys. ale po dużym upuście. Pracuje całą zimę na propanie-butanie z Orlen Gazu. Nie ma z nim żadnych problemów, ciepła woda bardzo szybko jest w kranie dzięki zasobnikowi, kocioł cichy i wydajny, polecam. Sterowanie pogodowe sprawdza się znakomicie. Jedyny problem miałem na początku, bo kocioł "strzelał" i się wyłączał. Okazało się jednak, że po pierwszym napełnieniu zbiornika z gazem, Orlen Gaz nie wypuścił całego azotu i pomieszał się on z gazem. Z tego powodu co jakiś czas palnik gasł i "strzelał". Oczywiście nie była to wina kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.03.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Mam taki kocioł od czerwca zeszłego roku, kosztował 6 tys. ale po dużym upuście. Pracuje całą zimę na propanie-butanie z Orlen Gazu. Nie ma z nim żadnych problemów, ciepła woda bardzo szybko jest w kranie dzięki zasobnikowi, kocioł cichy i wydajny, polecam. Sterowanie pogodowe sprawdza się znakomicie. Jedyny problem miałem na początku, bo kocioł "strzelał" i się wyłączał. Okazało się jednak, że po pierwszym napełnieniu zbiornika z gazem, Orlen Gaz nie wypuścił całego azotu i pomieszał się on z gazem. Z tego powodu co jakiś czas palnik gasł i "strzelał". Oczywiście nie była to wina kotła. ...lejesz miód na moje serce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts