Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten Twój tata... hm, jakbym mojego ślubnego widziała, tylko, że on taki nie tyle z "oszczędności" co "ja wszystko najlepiej zrobię sam, bo inni to zchrzanią". Nie dopuszcza myśli, że ktoś mógłby coś zrobić za niego, on najlepiej potrafi. Efektem tego sam ściany murował, a jak już wpuścił na dach cieśli, to cały czas ich pilnował, by mu tego dachu źle nie zrobili.

Hi, hi, hi :D :D :D . Piękna opowieść i jakby znajoma :wink: . Mój Tata miewa odchyły racjonalizatorskie. Też by mozna w odcinkach nadawać (zachęcona Twoim przykładem zastanawiam sie czy tego nie zrobić :wink: ). Tymczasem jedna opowieść. Siedzę sobie w pokoju, uczę się do egazminów, lato, upał, otwarty balkon i nagle z głębi ogrodu, od strony garażu dochodzi mnie huk eksplozji. Wybiegam z duszą na ramieniu i co widzę? Widzę dymiący silnik od odkurzacza Czajka w odległości ok 15 m od garażu i przyglądającego mu się ze smutkiem Tatusia. Otóż miał ściągnąć trochę benzyny z baku i uznał, że nie będzie do tego celu używał własnych ust, tylko zassie odrobinkę odkurzaczem. Chwała Bogu, że to była właśnie ruska Czajka z silnikiem w metalowej tulei, bo gdyby to był rodzimy odkurzacz w plastikowej obudowie, to skutki jak po "odłamkowym ładuj" zapewnione... :D 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobre :lol: Nie ma co twoja mama ma z nim barwne życie i nie nudzi się :wink: pewnie tylko mysli co ten mój mężuś wymyśli :lol: :lol: :lol: :lol:

To dobre i śmieszne na odleglość ale tak na codzień to nie wiem jaka bylaby moja reakcja na takie zachowanie :roll: :roll: :roll:

Ja mialam kiedyś lekki przedmak tego z moim bratem ale mu przeszlo 8) Kupil kiedys dwa kartony grzechotek dla niemowlaków po to by z kuleczek w nich umieszczonych porobić pileczki pingpongowe no i zrobil tak z tą tylko różnicą , że on wszystkie te pileczki sprzedal :p Jak nie wiem bo nie bardzo one odbijaly się od stolu. :lol: :lol: Do dziś zresztą robi różne śmieszne interesy :wink:

A jak tam bank najMileńszy :roll: :wink:

Kiedy ma byc decyzja :roll: :roll: :roll:

Ten Twój tata... hm, jakbym mojego ślubnego widziała, tylko, że on taki nie tyle z "oszczędności" co "ja wszystko najlepiej zrobię sam, bo inni to zchrzanią". Nie dopuszcza myśli, że ktoś mógłby coś zrobić za niego, on najlepiej potrafi. Efektem tego sam ściany murował, a jak już wpuścił na dach cieśli, to cały czas ich pilnował, by mu tego dachu źle nie zrobili.

MojTatuś również ekip budowlanych pilnowł( dwie uciekły w siną dal, nie czekając na przyobiecane pieniążki) Ale również ciężko pracował...z tych samych powodów!!1 :-? :-? :-? Napewno schrzanią itp.Matka włosy z głowy rwała...ale żadnych efektów nie uzyskała. Po latach przywykła i od czasu do czasu opowiadamy historyje rodzinne z ojcem w roli głównej.....

Aggi Cosik znajomo brzmi...Mój tauś wykorzystując odkurzacz ( nie pamiętam marki, ale prawdopodobnie również Czajka) polakierował SAM swój samochód....Wczesne lata 70-te Samochód marki - Ford Taunus- na tamte czasy- Full Wypas....Ale w kolorze ślicznych , spłowiałych RÓŻOWYCH majtek :o :o :o Sam mieszał kolorry!!! Ale zarobić innemu NIE DAŁ!!! :lol: :lol:

Andrzejko Święte słowa- tak na codzień- Mamuśka włśnie ufundowała Tauśkowi wycieczke do Wilna.... Ale nie do końca takie dobre serducho ma... Po prostu wykalkulowała sobie że jak Ojca wywiezie dostatecznie daleko , będzie mogła zrobić porządek w piwnicy!!! :D :D I pod nieobecność właściciela wyrzucić, wywieść i pozbyć się definitywnie "WSZYSTKICH, NIEZBĘDNIE POTRZEBNYCH RZECZY"Wie że będzie musiała TO odpokutować ( ok. 3-4 dni cichych dni) Ale jak powiedziała WARTO..... :o :o :o

A co do banku...CIISZZAAAAA........

Co prawda Pani wycena raczej po naszj stronie ( podobała się nasza działeczka , cena z tendencją wzrostową) Pozwoliliśmy również na nie odpłatne konsumowanie NASZYCH prywatnych poziomek!!!!( uprawa ekologiczna, leśna znaczy się) Za darmo!!!! :D :D :D

Mam nadzieję że nie było to skorumpowanie urzędnika???? :o :o

Aggi Cosik znajomo brzmi...Mój tauś wykorzystując odkurzacz ( nie pamiętam marki, ale prawdopodobnie również Czajka) polakierował SAM swój samochód....Wczesne lata 70-te Samochód marki - Ford Taunus- na tamte czasy- Full Wypas....Ale w kolorze ślicznych , spłowiałych RÓŻOWYCH majtek :o :o :o Sam mieszał kolorry!!! Ale zarobić innemu NIE DAŁ!!! :lol: :lol:

TAK! To musiała być CZAJKA! W tym modelu dawało się podłączyć węża z obu końców. Z jednego wciągało, z drugiego dmuchało. A na dodatek do opcji dmuchaj można było podłączyć zbiornik z płynem. Mgliście pamiętam, że u nas tez takie procedery miały miejsce :D .

Ot ruskaja maszyna jaka pożyteczna :wink:

A kolorek - hi hi pewnie wszyscy się oglądali? :wink: I o to chodzi, o to chodzi... :wink:

MILLUSI TEN BANK...MOŻE NIE BĘDZIE CHCIAŁ ODSETEK???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oj ty fantazjo fantazjo :wink:

Ale czasami dobrze pomażyć :wink:

NO I TERAZ TRZEBA BĘDZIE BUDOWAĆ..ALE SIĘ POROBIŁO

No teraz to juz nie ma odwrotu niestety :wink:

Bank będzie kontrolowal twoje postępy 8)

Ale cieszę się bardzo że ty się cieszysz :p :p :p :p :p

Jejku dziewczyny DZIĘKI w PONIEDZIAŁEK PODPISANIE UMOWY...

Myślałam że będzie gorzej . :o :o W PKO BP pan próbował NACIĄGNĄĆ nas na maksa!!!! :evil: :evil: :evil: Czyli mieszkanko policzył jakby było w " Dzielnicy cudów" do tego za robaczone, pluskwione- takie z pogranicza marginesu!!! Natomiast chałupkę zaliczył do willi wyposarzonych na MAXA!!!!450 000PLN Mu wyszło :evil: :evil: :evil:

Próbował nas na ciągnąć na : większe oprocentowanie

większą marżę itp. ( potem możesz zwrócić-idioto)

Oby skroić buractwo.........

Co innego naj.. Millejszy...Pani w/g nas kompetentna , miła i.....OK :D :D

Jejku co my robimy????

A najśmieszniejsze jest to że to My , w dużej mierze dostarczamy tzw. dochód!!!Zysk znaczy się!!! :) :oops: :wink: Przy naszej determinacji budowania, bardzo często godzimy się na warunki nie koniecznie dla nas atrakcyjne!!?!? :evil: :evil: Chyba potrzeba jeszcze kilku lat " mądrych" utaw, a dopiero potem- FRONTEM DO KLIENTA!!! :evil: :oops: