Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za propozycje...." Dzika"....Działka, ale dom.....Może cosik w tym jest. Dzika, niezależna, nieujarzmiona.....Żyje własnym ale treściwym życiem...." Dzika" jako dzik, zwierzyna leśna, " Dzika" jako nieobliczalna. " Dzika" jako ta do osiodłania, oswojenia????? :-? :-?

Dzika dziś, jutro nasza oswojona....Coś wtym jest!!!

Dzieńdobry :D Ja tak a pro po nazwy, mam wizję... Działka juz słynie z poziomek, więc moze coś z nimi związane? Albo - dalej idąc tym śladem - "Dzika"? Bo, jak się dowiedziałam tych wakacji, poziomki to po angielsku "dzikie truskawki" :wink: Pozdrowienia :)

Czyżbym przeoczyła jakiś konkurs na nazwę domostwa i działki :roll: :roll: :roll:

Myślałam, ze Początek i już :roll: :roll:

Andrzejko Gdzieś w środku tekstu zastanawiałam się nad nazwą domku.....Domy w/g projektów gotowych posiadają jakąś nazwę ( Np. Twoja MARYSIA) A nasz domek, jako twór indywidualny takowej nie posiada. :cry: :cry: Szukałam imienia dla chałupki, aby zwracać się jakoś.... Potem dałm sobie" czas" :lol: :lol: Myśle że imionko powstanie tak jakoś , przy okazji....Lub czyjejś trafnej sugestyji....Za które będę wdzięczna :D :D

[ Myśle że imionko powstanie tak jakoś , przy okazji....Lub czyjejś trafnej sugestyji....Za które będę wdzięczna :D :D

Będę myśleć i może coś wymyślę :roll: :roll: :roll: :roll:

Ale dla mnie to twój domek to kojarzy się z Alfredówką albo :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: myślęęęęęęęęęęęęęęę :wink: :p

A co na działce się dzieje obecnie :roll: :roll: Niec nie dopisujesz w dzienniku i nic nie wiadomo :roll: :roll: 8)

Alfreda! Wsystkiego najlepsego z okazji imienin :wink: Zdrowia, szczęścia Tobie i domkowi, i zeby rósł sybko i wesoło! :D :D :D

Kobieto!?..z "Rzeżni "dzięki za życzenia... :lol: :lol

Przyszłe imieniny( domku) już na nowym terenie , znaczy się w NOWEJ CHAŁUPIE!!!!1Na które serdasznie zapraszam z przyległościami, które serdecznie pozdrawiam ...

Do zobaczenia....

Alfreda, co Ty....To Wy DOM budujecie? :wink: :lol:

No wreszcie rozdziewiczyliście swoją działkę. Teraz dopiero się zacznie prawdziwy Początek budowy. A potem Początek wykończeniówki a dalej Początek przeprowadzki...itd. Powodzenia :D

Tym tokiem idąc to początek końca lub koniec początku.....Jakoś tak....

A tak poza tym miło mi Jagusię znowu "słyszeć" :lol: :lol: Witam po przerwie...

Alfredko!! Nie myślałaś, żeby utrzymywać się z pisania?????Twoje wywody są zaskakujące :D

Gratuluje stanu 0! :D

Absolutnie nie dopuśc do tego, żeby ktos zbudował dom według Twojego projektu! Czy architekt może to zrobić?

Nieczęsto czyta sie, że koszty były niższe niż wcześniejsze wyliczenia, tylko pozazdrościć!!! :oops:

Pozdrawiam gorąco! :D

ŻabaMy nie mamy jeszcze stanu "zero" - a szkoda. Na dzień dzisiejszy wylane są ławy , najprawdopodobniej już teraz wymurowane ściany fundamentowe....jutro izolacja, rozprowadzenie kanalizacji, żwirek zagęszczenie piachu, i dopiero chudziak....Ale przyjeliśmy taką opcję że rozliczamy się co ( ok 7 dni) Część materiałow kupuje wykonawca....trochę się obawialiśmy tej opcji...ale wszyscy , poprzedni inwestorzy jak również inspektor nadzoru tłumaczyli nam że będzie to dla nas korzystne....I jak się dzisiaj przekonaliśmy- narazie jest. :D :D :D

Nasz wykonawca , mam takie wrażenie, że to człowiek KOCHAJĄCY swoją pracę i ufający ludziom... nie chciał żadnej zaliczki, zadatku...to my nalegaliśmy na to....Rozliczył się w/g nas uczciwie z rachunkami, notatkami. A ceny są niższe niż te przez nas wyszukane i wynegocjowane rabaty... :o Co do ceny za robociznę to już pisałam...

:-? Co do projektu( indywidualnego) nie mamy w umowie z pracownią klauzuli " na wyłączność" co daje im( chyba?) prawo do ..no własnie do czego????? Tym bardziej że zgłosiliśmy się tam już gotową koncepcją naszego domu, dokładnie rozrysowaną na papierze milimetrowym.. :) :)

Nie wiem dlaczego pomyślałam, że masz już stan 0 .... :oops: :oops: :oops: Może zmylił mnie Twój post, mówiący o niepowtarzalnym zapachu polewanego betonu... :-? Ławy pomyliły mi się z płytą :oops: No, cóż. Zdarza się... :oops:

Ale przeciez niedługo to nasąpi!!!

A co do zmiany pracy...hmmmm ....gdyby ktoś dał więcej niż pensja szkolna...?????

Jak oszczędności sa już na etapie ław to nieźle rokuje moim zdaniem :p

Ja tam jakbym się zdecydowała na projekt indywidualny to nikomu nie pozwoliłabym takiego budować :oops: :oops: :oops: :-?

Skoro indywidualny to mój 8)

Ale całe szczęscie, ze nie wszyscy są takimi samolubami :oops: :wink:

Twoje obawy co do obrzydzenia i upiększenia do mnie jakoś bardzo przemawiają :roll: :roll: 8)