andrzejka 15.07.2005 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 No no niezłe te wykopki wasze Co do emocji to fatk, że są przeogromne Nawt się nie spodziewałam takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.07.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Serdeczne gratulacje. Oby teraz wszytsko szło jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 16.07.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 To fakt teren rozdziewiczony, ale jak musi się czuć Wasza szopka, spójrz na 3 zdjecie jest przerażona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.07.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Alfreda i się zaczęło - trzymam kciukasy Wspaniałe uczucie - a to tylko zorana działka - cieszy jak nie wiem co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 16.07.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 To fakt teren rozdziewiczony, ale jak musi się czuć Wasza szopka, spójż na 3 zdjecie jest przerażona. Prawda, mi też szopki żal........Przysypali ją , taką ładną A co do" rozdziewiczenia"......skutki przerażające Nik z nas nie miał świadomości ILE TEGO BĘDZIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.07.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 A co do" rozdziewiczenia"......skutki przerażające Nik z nas nie miał świadomości ILE TEGO BĘDZIE!!!!!! no, a przebłyski świadomości niestety będą się pojawiać jeszcze bardzo często Na szczęście wszystko to prowadzi do wymarzonego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 17.07.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Dzieńdobry Ja tak a pro po nazwy, mam wizję... Działka juz słynie z poziomek, więc moze coś z nimi związane? Albo - dalej idąc tym śladem - "Dzika"? Bo, jak się dowiedziałam tych wakacji, poziomki to po angielsku "dzikie truskawki" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 17.07.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Dzięki za propozycje...." Dzika"....Działka, ale dom.....Może cosik w tym jest. Dzika, niezależna, nieujarzmiona.....Żyje własnym ale treściwym życiem...." Dzika" jako dzik, zwierzyna leśna, " Dzika" jako nieobliczalna. " Dzika" jako ta do osiodłania, oswojenia????? Dzika dziś, jutro nasza oswojona....Coś wtym jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.07.2005 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Dzieńdobry Ja tak a pro po nazwy, mam wizję... Działka juz słynie z poziomek, więc moze coś z nimi związane? Albo - dalej idąc tym śladem - "Dzika"? Bo, jak się dowiedziałam tych wakacji, poziomki to po angielsku "dzikie truskawki" Pozdrowienia Czyżbym przeoczyła jakiś konkurs na nazwę domostwa i działki Myślałam, ze Początek i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.07.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Andrzejko Gdzieś w środku tekstu zastanawiałam się nad nazwą domku.....Domy w/g projektów gotowych posiadają jakąś nazwę ( Np. Twoja MARYSIA) A nasz domek, jako twór indywidualny takowej nie posiada. Szukałam imienia dla chałupki, aby zwracać się jakoś.... Potem dałm sobie" czas" Myśle że imionko powstanie tak jakoś , przy okazji....Lub czyjejś trafnej sugestyji....Za które będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.07.2005 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 [ Myśle że imionko powstanie tak jakoś , przy okazji....Lub czyjejś trafnej sugestyji....Za które będę wdzięczna Będę myśleć i może coś wymyślę Ale dla mnie to twój domek to kojarzy się z Alfredówką albo myślęęęęęęęęęęęęęęę A co na działce się dzieje obecnie Niec nie dopisujesz w dzienniku i nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 19.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Alfreda! Wsystkiego najlepsego z okazji imienin Zdrowia, szczęścia Tobie i domkowi, i zeby rósł sybko i wesoło! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.07.2005 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Alfreda, co Ty....To Wy DOM budujecie? No wreszcie rozdziewiczyliście swoją działkę. Teraz dopiero się zacznie prawdziwy Początek budowy. A potem Początek wykończeniówki a dalej Początek przeprowadzki...itd. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Alfreda! Wsystkiego najlepsego z okazji imienin Zdrowia, szczęścia Tobie i domkowi, i zeby rósł sybko i wesoło! :D Kobieto!?..z "Rzeżni "dzięki za życzenia... :lol Przyszłe imieniny( domku) już na nowym terenie , znaczy się w NOWEJ CHAŁUPIE!!!!1Na które serdasznie zapraszam z przyległościami, które serdecznie pozdrawiam ... Do zobaczenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Alfreda, co Ty....To Wy DOM budujecie? No wreszcie rozdziewiczyliście swoją działkę. Teraz dopiero się zacznie prawdziwy Początek budowy. A potem Początek wykończeniówki a dalej Początek przeprowadzki...itd. Powodzenia Tym tokiem idąc to początek końca lub koniec początku.....Jakoś tak.... A tak poza tym miło mi Jagusię znowu "słyszeć" Witam po przerwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 20.07.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Alfredko!! Nie myślałaś, żeby utrzymywać się z pisania?????Twoje wywody są zaskakujące Gratuluje stanu 0! Absolutnie nie dopuśc do tego, żeby ktos zbudował dom według Twojego projektu! Czy architekt może to zrobić? Nieczęsto czyta sie, że koszty były niższe niż wcześniejsze wyliczenia, tylko pozazdrościć!!! Pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 ŻabaMy nie mamy jeszcze stanu "zero" - a szkoda. Na dzień dzisiejszy wylane są ławy , najprawdopodobniej już teraz wymurowane ściany fundamentowe....jutro izolacja, rozprowadzenie kanalizacji, żwirek zagęszczenie piachu, i dopiero chudziak....Ale przyjeliśmy taką opcję że rozliczamy się co ( ok 7 dni) Część materiałow kupuje wykonawca....trochę się obawialiśmy tej opcji...ale wszyscy , poprzedni inwestorzy jak również inspektor nadzoru tłumaczyli nam że będzie to dla nas korzystne....I jak się dzisiaj przekonaliśmy- narazie jest. Nasz wykonawca , mam takie wrażenie, że to człowiek KOCHAJĄCY swoją pracę i ufający ludziom... nie chciał żadnej zaliczki, zadatku...to my nalegaliśmy na to....Rozliczył się w/g nas uczciwie z rachunkami, notatkami. A ceny są niższe niż te przez nas wyszukane i wynegocjowane rabaty... Co do ceny za robociznę to już pisałam... Co do projektu( indywidualnego) nie mamy w umowie z pracownią klauzuli " na wyłączność" co daje im( chyba?) prawo do ..no własnie do czego????? Tym bardziej że zgłosiliśmy się tam już gotową koncepcją naszego domu, dokładnie rozrysowaną na papierze milimetrowym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 20.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Żabciu a co do utrzymywania się z pisania - takie pomysly były mi całkowicie obce....Natomiast Ty powinnaś reklamować budowy ( różne, a swoją wszególności) na zdjęciach fotosach i afiszach.....Niezwykle Ci do " twarzy" w otoczeniu pustaków, murów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 20.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Nie wiem dlaczego pomyślałam, że masz już stan 0 .... Może zmylił mnie Twój post, mówiący o niepowtarzalnym zapachu polewanego betonu... Ławy pomyliły mi się z płytą No, cóż. Zdarza się... Ale przeciez niedługo to nasąpi!!! A co do zmiany pracy...hmmmm ....gdyby ktoś dał więcej niż pensja szkolna...????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jak oszczędności sa już na etapie ław to nieźle rokuje moim zdaniem Ja tam jakbym się zdecydowała na projekt indywidualny to nikomu nie pozwoliłabym takiego budować Skoro indywidualny to mój Ale całe szczęscie, ze nie wszyscy są takimi samolubami Twoje obawy co do obrzydzenia i upiększenia do mnie jakoś bardzo przemawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts