Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Alfreda gratulki ław i fundamentów wiem co czujesz :)

Co do projektu, to ja bym się raczej nie zgodziła, nie wiem czy teraz nie jest już za późno ale poprostu zastrzegłabym sobie w umowie, że nie wyrażam zgody na powielanie. ( Może jestem samolubna :oops: :oops: :oops: ) - ale skoro indywidualny i jeszcze byłby tworzony przezemnie to byłby tylko mój :o :roll: 8)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do oszczędności do mój mąż tak skwitował moje zadowolenie

- Albo źle policzyliśmy , albo póżniej się wyrówna..... :cry: :cry:

Ja tam narazie się cieszę i jego uwagi puszczam mimo uszu i w swoim BARDZO WAŻNYM KAJECIE założyłm rubryczkę pt. Pieniążki zaoszczędzone, rabaty upusty itp. :D :D :D Ciekawe czy uda mi się tam jeszcze coś wpisać?! :-?

Czy mógłby, ewentualnie zwrócić się do tego samego architekta o kopie naszego domku, bo ten mu najbardziej pasuje?

No niestety musiało się to kiedyś stać. Pięknie wymyśliłaś to się teraz musi podobać. Już taki los świetnych projektantów, pozostawiają cząstkę siebie w owocach swojej pracy, cierpienie i obawy nieuniknione.

Twoja opowieść o laniu ław chwyta za serce. Może w wolnych chwilach między projektowaniem a budowaniem domów napisałabyś książkę?

Ale daliście jakąś odpowiedź znajomemu? Może wystarczy powiedzieć :

- Wiesz, to jest projekt INDYWIDUALNY a projektów INDYWIDUALNYCH ogółowi się tak o, nie udostępnia. Ale jest przecież tyyyle innych gotowych, do wyboru, poszukaj se, co?

A jak się będzie upierał to powiedzcie, że projektu już nie ma, bo jakoś tak się zgubił a ekipa buduje już z pamięci. :-?

A ławy...ach ławy...też bym chciała perfumy betonowe...mmmm! A na później z domieszką świeżego drewna, jak więźba przyjedzie...

Też tak myślę..indywidualny to znaczy się dopasowany do odpowiedniego indywidum.... :-? A znajomek gość porządny, ale nikt nigdy nie wie, co mu w głowie siedzi....i jakie pomysły tam latają????

Ja mu powiem że to TOTALNY NIEWYPAŁ _ drogi w ralizacji i ogólnie do kitu.... Jezu.... nie wim jak cokolwiek mu powiedzieć.....Kupieę mu kredki i papier milimetrowy.... :wink:

Dzisiaj nasz Pan wykonawca ( który sobie sam załatwił tymczasowe przyłącze energetyczne na czas budowy, dla zwykłego śmiertelnika- zapomnij) stwierdził - na pytanie mojego męża o bezpieczeństwo- że jest BARDZO dobrze zabezpieczone...... mianowicie kontakt znajduje się w ....SŁOIKU typu WECK......prawda że idealnie...

I jak takiego faceta nie lubieć.....

:D 8) 8) :D

• 2 weeks później...

Jedna moja koleżanka chętnie przyjeżdżała do mnie na działkę, żeby sie poopalać i poplotkować. Nasze plotki zawsze zawierały moje dygresje " A jak sądzisz, czy w kuchni to będzie dobrze...." i tu wywód na temat gresu i klinkieru. Ona znowu próbuje o życiu a ja "A w sypialni to ja planuję....jak myślisz".... I teraz jak do niej dzwonię, kiedy przyjedzie to ciągle chora :evil: To jednak nie Przyjaciółka, co? Ta Twoja jest lepsza. Ale nie wiem czy do stropu Cię nie rzuci...Może oszczędź ją troszkę i wyobraź sobie, co jest przecież niemożliwe, że niektórych ludzi budowa nie rajcuje. Dziwni są, ale tacy są :roll:

Gratuluję oszczędności. Jak to się robi? To się da? :wink:

Co do przyjaciólki....Ja sobie oczywiście zdaję sprawę ze swojej namolności budowlanej....więc najpierw znieczulałam ją ( tą koleżankę) odrobiną napoju dla dorosłych ( znaczy się piwko na upały w sam raz)

Osłabiona wten sposób , znosiła więcej! Poza tym jak już wspomniałam zacna z niej kobita!!!!

Jaguś a co do oszczędności....Ja też nie wiem?????

Ale nasz Pan mjster częściowo sam robi zaoparzenie i swoje wypracowany rabaty przypisuje klientom??? Dziwne prawda??? Ale niwątpliwie BARDZZOO MIŁE :D :D

Np. beton - nam udało się znaleść , z rabatami upustami B-20 170 pln plus pompa plus dojazd, a Szefunio załatwił betonik w cenie ...TADAM...160 pln

oczywiście bez doatkowych kosztów- gołe 160 zł Rachuneczek do naszych rączek !A betoniku wlazło 32m3 to trochę obniżyło koszty co nas niezmiernie ucieszyło. :D :D :D :D :D