Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No, no :o

Kilka dni nie zaglądałam do twojego dziennika, a tu takie postępy!

Rzeczywiście chłopaki gonią. No i duża ta ekipa. U nas cały czas pracowało tylko 4-ech murarzy. Ale też zwijali się nieźle - parter postawili nam w tydzień, a poddasze w 5 dni. Niestety, w międzyczasie były przerwy, bo mieli jeszcze rozpoczęte inne budowy... No, ale wiedzieliśmy, że tak będzie, bo murarz dobry i rozchwytywany w sezonie.

Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia. :)

Co do zapachów - jak już dotrze do was więźba, to dopiero będzie co wąchać 8) Ten zapach jest chyba najbardziej wyrazisty w czasie całej budowy (w końcu 10 m.sześciennych drewna to prawie cały zagajnik) :wink:

Wyjeżdża człowiek na urlop, chwilę go nie ma, wraca a tu takie piekności się na budowie u Ciebie dzieją. Tempo żwawe, super :D . Z zapachami mam podobnie. Ostatnio zarzuciłam Meżowi, że u nas to wcale domem nie pachnie (było to świeżo po tynkach, posadzkach). Mam nadzieje, że szybko wywietrzeje.

Chylę czoła przed Twoją Przyjaciólką. Jak się z Mężem na temat budowy zbytnio w towarzystwie rozgadamy mam wrażenie, że nie wszyscy są zachwyceni. Tak jakby zasypiali czy coś, sama nie wiem :wink: .

Gratulacje z okazji zalania stropu! :D

Mam wrażenie, że od czasu gdy Zielona napisała swój dziennik (klasyka gatunku :wink: ), jakby jeszcze bardziej nerwowo się zrobiło na tym etapie... :lol:

Macie działkę w przepięknej okolicy. Zazdroszczę Ci tych wszystkich sosenek wokół. U nas też jest ładnie, ale zasadniczo liściasto. A taki zapach żywicy, mmmmm..... Posadziłam trzy sosny w ogrodzie, ale kiedy one urosną :roll: ?

Trzymam kciuki za dalsze dobre tempo. :D

Gratulacje zalanego stropu :p :p

Oj to ważna rzecz mieć choć taki dach nad głową :p Oczywiście z czasem zastąpiony zostanie tym właściwym ale niemniej coś już jest nad głową a nie gołe niebo :wink: 8)

Majster ciekawy typ budowlańca prezentuje :wink: 8) Niespodzianki wam urządza :roll: Liczy się oczywiście efekt końcowy niemniej jednak element zaskoczenia tez jest ważny :wink: 8)

Przyłączam się do stropowych gratulacji. Fajny ten Wasz szefunio.

Alfredziszonku drogi, za oknami się będziecie rozglądać? To fajnie, bo my też. Macie coś już na oku?

Oglądamy się, oglądamy ...Wycenki bardzo różniste. Różnice , te same parametry,róznica nawet do 12 000 PLN.Ciekawe są też ewentualne umowy dotyczące produktu. Narazie rozglądamy się bo przewidziany montaż dopiero wiosenką po sprzedaży mieszkanka....