Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

magmi Sosenki rosną Bardzoooo szybko, uwierz...Jak kupowaliśmy działeczkę takie popierdułki a nie sosenki sobie rosły . Natomiast roczny przyrost takowych to od 1m do1.5 m. Nie żartuję..poważnie!

Ty natomiast masz piękną chałupkę i mieszkasz JUŻ!!I będziesz "kolorować" swój domek .... A wiesz jaka jest natura Polaka zawsze to co cudze pobudza jego wyobrażnię , niedostrzegając własnych zasług...

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:oops:

HEJ! kOCHANI!

My jesteśmy na początku drogi,jak was czytam to mi serce rośnie.

Kupiliśmy działkę w zeszłym roku na wiosnę,przez cały rok myszkowaliśmy w internecie i obejrzeliśmy setki albo tysiące projektów.

Wreszcie decyzja zapała,kupujemy na dniach projekt C-33 z Muratora,już zaczęłam walkę o prąd i wodę,ale tak na prawdę wszystko przed nami.Chcemy ruszyć w przyszłym roku.,mamy stracha ale co tam,budują inni,my też chcemy zrealizować nasze marzenie o domku z kominkiem,tarasem i w ogrodzie,Nadmienię tylko że jesteśmy w wieku balzakowskim z trójką synów 18,14 i 4 lata.

Kasiu bardzo mi miło ...Tym bardziej żę..Wiek bardzo podobny..Rejony budowy bardzo zbliżone( Wejherowo) poza tym Strach ma wielkie oczy.. Nie taki diabeł straszny jak go malują i inne duperele....Ja ,dotychczasowe zmagania wspominam miło ....Jakoś tak udawało mi się trafić na porządnych ludzi, jak to Agnes pisze będzie GUT!!! Inaczej być nie może....

Powodzenia :D

Oglądamy się, oglądamy ...Wycenki bardzo różniste. Różnice , te same parametry,róznica nawet do 12 000 PLN.Ciekawe są też ewentualne umowy dotyczące produktu. Narazie rozglądamy się bo przewidziany montaż dopiero wiosenką po sprzedaży mieszkanka....

No bo my się już chyba zdecydowaliśmy. Plastikowe, Rehau, czterokomorowe, szyby P4, dwustronnie barwione. Cena nas mile zaskoczyła a montował będzie mój kolega (nie miało to żadnego wpływu na cenę), więc już chyba tak zostanie. Chcemy zamieszkać zimą, więc gdybyś była zainteresowana to dam znać jak się sprawują.

Mnie tez jakiś cas nie było... I zaraz znów nie będzie :wink: A tu wrazenia niesamowite - ściany pięknie rosną, a nawet same zdjęcia, które miałam scęście na żywo obejrzeć - coraz ładniejse!

I ten widok z przysłej sypialni... Od razu optymizm na nowy dzień! A jak tam słońce jest :) ? Takze moze w casie snu pozytek nie bardzo - ale za to jaka pobudka!!! A na zieleni ocy ponoć odpocywają :D

Takze powodzenia i zielonych widoków!

Co do stropu - my wybraliśmy monolit z jeszcze jednego powodu: jak będziemy chcieli przesunąć ścianki działowe na poddaszu to będziemy mogli. Przy stropie Terriva ścianki działowe muszą być umiejscowione dokładnie na belkach (a więc jest to na pewno ograniczenie). To taka ciekawostka, która pozwoliła nam podjąć taką decyzję, a nie inną.

Ja też o ściankach nie wiedziałam,tylko o cenie się mówiło . Ale jedno lepsze od drugiego a i sumienie mam czystsze ..teraz.Bo inne jednostki budowlane potwierdzają trafność decyzji to i lżej na duszy... :D

Skąd ja znam to uczucie trafności podjętej decyzji potwierdzone przez innych :p :p :wink:

To co dziewczyny mówicie że monolit tańszy?

Mąż mnie namawia na monolityczny, główna zaleta to właśnie dowolność ustawiania ścianek na poddaszu tylko że myślałam że teriva jest tańsza.

Alfreda kierownik wam przeliczał strop i jego zmianę? Bo ja myśłałam że tylko ktoś z uprawnieniami konstruktorskimi moze to zrobić.

ps.jak ja ci zazdroszczę tego stropu ale tak pozytywnie :lol: a wogóle to fajną macie ekipę że tak beztresowo przeprowadziła was przez ten trudny etap budowy :lol:

Żaba Ale Twój domek wygląda rewelacyjnie!!! Taki tam porządek, ład ...Moja budowa nie dość że z betonu komórkowego ( prezentuje się jakoś tak nie bardzo) to u mnie bałagan pierwsza klasa!! A nie zawsze mamy czas nadrabiać w tej dziedzinie zalełości.... :cry: :-? No ale uprzedzano nas że bałaganiarz ! A cena , fak korzystna ale tą kreuje rynek, ilość firm , ilość budów a i rejon kraju też ma znaczenie...

monka to pawda- jak narazie OK.A co do monolitu to moje, nasze przejścia w tym temacie starała się opisać dość szczególowo bo nieżle ten temat mnie zakręcił!! Różnorodność opini, różne wyceny itp.Z nikąd rady :x :x Zdecydowaliśmy się zaufać szefowi naszemu...Dotychczas nas nie zawiódł, może tym razem również....

Ja też żałuje że tych drobiazgów nie dają gratis :wink: :)

Co do stropu to nie w każdym regionie monolit wychodzi taniej :-? Trzeba to sobie poprostu przeliczyc :)

Być może...Mnie te sprzeczne opinie wyprowadziły z równej wagi żę........

Lepiej nie będę się wyrażać tylko cieszyć tym co mam. A najfajniesze że to już przeszłość - niedługo więżba mnie czeka..Ktoś mnie już postraszył "wymianem" że cieśle przypilnować, bo robić im się nie chce a potem konfort otwierania, obsadzenia okien dachowych...UUFFF.....

Mam nowe tematy do rozgrzienia a potem przypilnowania..Tylko czy ja poznam o co chodzi z tym wymianem?????? :o

Bardzo ciekawa jestem jak będzie wyglądało ten szklany tunel, o którym piszesz. Nie mogę się doczekać zdjęć.

A co do dodatków, to ten temat niestety zaczyna się przy gwoździach a kończy na fugach, klejach itp. Jakoś łatwo to przeoczyć przy obliczaniu kosztów, a nie da się przeoczyć przy robocie... :(