Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

A to dziadyga wstrętny z tego dachówkarza :evil: :evil:

W głowie się nie mieści jak tak można ludzi wykorzystywac i jak on mógł z toba spokojnie rozmawiąc po takim chamskim załatwieniu sprawy :-?

I do tego jeszcze wiosną będziecie musieli się spoktać na okna dachowe :-?

Wspólczuję takiego fachowca na budowie ale to chyba wszystko norma nie ma że zawsze jest dobrze pięknie i tak jak chcemy :(

Oby takich speców było jak najmniej na naszych budowach :-?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

odpowiadam zbiorowoDziad jest dziad i dziadem pozoztanie!1 Mam tylko nadzieję że robota jego będzie perfekcyjna!!!

Dachówki policzę , a co?? Czsu u mnie dostatek!! :D :D

I zapiszę , aby wiosenką śliczną humorek zepsuć niektórym!!!

Zmieniać wykonawcy raczej nie będziemy, za montaż okien połaciowych już zapłaciliśmy - MAM NA KWICIE , OSOBIŚCIE PODPISANE!!!-

Poza tym pieniądze mają to do siebie że je zawsze można zarobić!! A sumienie i szacunek do siebie albo się ma albo NIE!! I nawet ksiądz tu nie pomoze!!!

Jest mi smutno, to prawda i kasy trochę mniej ...

Teraz sprzątamy, w wolnych chwilach :D :D Musimy sprzedać mieszkanie aby kontynuować.. :( :(

Początkowo założyliśmy że czas jesienno- zimowy poświęcimy na porządne rozeznanie się w wykończeniówce!! Ceny, wzory różne rozwiązanie, propozycje....Ale myślę że jak znalazłby się DOBRY kupiec to ruszamy :wink: z kopta....

Nie będę dziękować , coby nie zapeszać ...Też mam nadzieję że taki z BARDZOOO wypchanym portfelem właśnie do nas zapuka i uparcie będzie chciał kupić nasze M .I do tego wcale to, a wcale nie będzie się targował

Ha ..Ha.. ale mi się porbiło w tej łepetynie... :D :D

No co prawidłowo-biznesowo myślisz Alfreda :wink: :wink:

Powodzenia z tym kupcem 8)

Alfreda czy ja dobrze liczę?

Robocizna za więźbę to 8000, a dla dekarzy 10 600.

Razem 18 600. I teraz piszesz, że Twój dach ma pow. 340 m2. To mi wychodzi 54,70 zł brutto za 1 m2 !

No stawka powiem CI, że mi się wydaje mocno paskarska (sorry Pasco ;-)). W Poznaniu jak szukałem wykonawców to mi proponowali 45 zł brutto za metr, a po negocjacjach schodzili do 40 zł... W końcu znalazłem wykonawcę i podpisałem umowę za 37,45 brutto za metr (w tym rynny i obróbki blacharskie). Mój dach ma też przeszło 300m...

Oczywiście powyższe ceny za metr obejmują więźbę i roboty dekarskie. Nawet licząc samo położenie dachówki...wychodzi ponad 30 zł za metr. :-?

Nie mogliście ściąć z 5 zł? Wiem, że to już musztarda po obiedzie i pewnie nie znam sytuacji. W każdym razie ja bym się targował.

pozdrawiam

Gerion

Gerion starałam się dość jasno podać ceny za poszczególne etapy. 8 000PLn to cena za cały etap poddasza ( wykonawca NR.1, od wykopu po więźbę z ową) Również murowanie ścian działowych poddasza, murowanie kominów , wykończenie klinkierem. Do wykonania pokrycia dachu zatrudniony został Wykonawca NR2 I to on zarzyczył sobie te 10 600-wersja ostateczna-za położenie foli, łaty i kontrłaty, wszelkie obróbki blacharskie, orynnowanie i położenie dachówki . W cenę tą również jest wliczony - wiosną- montaż 8 okien połaciowych!!

Do tego trzeba dodać 2 700- cena łat plus 22 460zł cena materiału na wykonanie kompleksowego pokrycia dachu ( cena bez okien)

No to tyle mi wyszło : 35 760 : 340m2 =105 zł z groszami.

Jakbym chciała uzyskać cenę za 1m2 dachu całkowity , czyli +drewno na więźżbę 10,5m3=6 825 zł+robocizna za jej postawienie 4 000zł

To koszt metra dachu by wyniósł 137 złm2 dachu!! no może powinnam do tej ceny dodać położenie klinkieru na kominy 4 szt , ale tego już nie potrafię wyodrębnić z całości!!

A cena dekarza to początkowo 24 zł za 1m2 dachu a na końcu 31zł za ten sam metr

O perypetiach z dekarzem też pisałam :evil: :evil: Nie udało się nam nic utargować :evil: :evil: Mam tylko nadzieję że fachowiec z niego pierwsza klasa i nie będziemy mieć problemów z dachem w późniejszej eksploatacji. Przynajmniej takie opinie o nim słyszeliśmy.dostaliśmy gwarancje na piśmie na pięć lat!!Nie wiem czy to dużo czy mało na wykonastwo??

Gerion starałam się dość jasno podać ceny za poszczególne etapy. 8 000PLn to cena za cały etap poddasza. Również murowanie ścian działowych poddasza, murowanie kominów , wykończenie klinkierem.

Aaa to zwracam honor, bo już myslałem, że tyle za samo ułożenie więźby se policzył.

O perypetiach z dekarzem też pisałam :evil: :evil: Nie udało się nam nic utargować :evil: :evil: Mam tylko nadzieję że fachowiec z niego pierwsza klasa i nie będziemy mieć problemów z dachem w późniejszej eksploatacji. Przynajmniej takie opinie o nim słyszeliśmy.dostaliśmy gwarancje na piśmie na pięć lat!!Nie wiem czy to dużo czy mało na wykonastwo??

Pięć lat to standard. Ja mam w umowie 3 lata na konstrukcje i 5 na pokrycie. Znaczy się na montaż pokrycia. Bo dachówkimają swoją, odrębną, zapewnianą przez producenta gwarancję

pozdrawiam

Gerion

Alfreda-jak ja Ci zazdroszczę ,że masz ten etap za sobą-pięknie zrobione,policzone-rozliczone itd.Co do cen nie mam żadnego doświadczenia(jeszcze)ale budowa szła jak po maśle to i może dlatego warto było tyle zaplacić.Czytając inne dzienniki,włos się jeży jakie ludki mają kłopoty z wykonawcami-Was to na szczęście ominęło.Hura,dom stoi-mieszkanko czeka na nowego właściciela-życie toczy się dalej.Oby tak dalej!!! :p :p

kasia 64 myślę że jak się czegoś pragnie, ale tak bardzooo... to to się jakoś :-? spełnia. !!!! A po Twoich poczynaniach ioraz marzeniach i oczywiście wewnętrznej sile(!) Dacie radę!!! I nie ma znaczenia że czasami boli, jest nie po naszej myśli, ale EFEKT KOŃCOWY jest ważny!!!

Ja całym sercem jestem z Wami i ani na chwilę nie wątpię że Wam się coś by miało nie udać! :o

Zobaczysz już nie długo spotkamy się na jakimś letnim grilowaniu w naszych ogrodach... :D :D :D

Święty Augustyn powiedział, "Kiedy Cię przeraza praca - wspomnij na nagrodę" :) Uda się, napewno :D Powodzenia :)

Mój Mysorek robi fantastyczne sasłyki warzywne... :D

Czujcie się zaproszeni ale... WARUNKOWO!!!!Chodzi o te szaszłyki!!

W związku z nadciągającym okresem jesienno- zimowym proponuję udoskonalić przygotowanie posiłku dla WIEELKIEEEJJJ...... ilości ludzików!!

Mamy zamiar przyjmować masę życzliwych bardziej i ..mniej..gościów!

Aby do wiosny..do wiosny..To tylko 6 miesiączków a potem .......

Zalecane włączenie wyobraźni i jest GUCIO!!!( Jak to pewna znana mi osoba powiada , którą notabene serdecznie pozdrawiam! :D :D )