andrzejka 21.09.2005 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 A to dziadyga wstrętny z tego dachówkarza W głowie się nie mieści jak tak można ludzi wykorzystywac i jak on mógł z toba spokojnie rozmawiąc po takim chamskim załatwieniu sprawy I do tego jeszcze wiosną będziecie musieli się spoktać na okna dachowe Wspólczuję takiego fachowca na budowie ale to chyba wszystko norma nie ma że zawsze jest dobrze pięknie i tak jak chcemy Oby takich speców było jak najmniej na naszych budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 21.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 odpowiadam zbiorowoDziad jest dziad i dziadem pozoztanie!1 Mam tylko nadzieję że robota jego będzie perfekcyjna!!! Dachówki policzę , a co?? Czsu u mnie dostatek!! I zapiszę , aby wiosenką śliczną humorek zepsuć niektórym!!! Zmieniać wykonawcy raczej nie będziemy, za montaż okien połaciowych już zapłaciliśmy - MAM NA KWICIE , OSOBIŚCIE PODPISANE!!!- Poza tym pieniądze mają to do siebie że je zawsze można zarobić!! A sumienie i szacunek do siebie albo się ma albo NIE!! I nawet ksiądz tu nie pomoze!!! Jest mi smutno, to prawda i kasy trochę mniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.09.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Wydaje mi się, że ta kwota, którą wydaliście na stan surowy, wcale nie jest duża, biorąc pod uwagę wielkość domu i dachu. Chciałabym, żeby u mnie tyle wyszło. Już teraz wiem, że raczej sie nie uda..... Co jeszcze zrobicie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 22.09.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Teraz sprzątamy, w wolnych chwilach Musimy sprzedać mieszkanie aby kontynuować.. Początkowo założyliśmy że czas jesienno- zimowy poświęcimy na porządne rozeznanie się w wykończeniówce!! Ceny, wzory różne rozwiązanie, propozycje....Ale myślę że jak znalazłby się DOBRY kupiec to ruszamy z kopta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 22.09.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Alfreda-życzę z całego serca DOBREGO KUPCA,ruch na rynku mieszkaniowym wciąż jest duży,a potem dużego KOPYTA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 22.09.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Nie będę dziękować , coby nie zapeszać ...Też mam nadzieję że taki z BARDZOOO wypchanym portfelem właśnie do nas zapuka i uparcie będzie chciał kupić nasze M .I do tego wcale to, a wcale nie będzie się targował Ha ..Ha.. ale mi się porbiło w tej łepetynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 22.09.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jak takiego spotkam to go Wam podeślę Trzymam kciuki żeby się prędko zjawił-pozytywne myślenie sprowadza pozytywne działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.09.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Alfredziu to ja trzymam kciukasy za dobrego kupca I ruszajcie z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.09.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Nie będę dziękować , coby nie zapeszać ...Też mam nadzieję że taki z BARDZOOO wypchanym portfelem właśnie do nas zapuka i uparcie będzie chciał kupić nasze M .I do tego wcale to, a wcale nie będzie się targował Ha ..Ha.. ale mi się porbiło w tej łepetynie... No co prawidłowo-biznesowo myślisz Alfreda Powodzenia z tym kupcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 22.09.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Serdeczne dzięki za słowa wsparcia i poparcia!! Ja myślę że głupi to ma szczęście! a że ja rozumek gdzieś posialam , no .. zapodział mi się skubany,... to się uda !! Nie ma innego wyjścia...już nie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 26.09.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Alfreda czy ja dobrze liczę? Robocizna za więźbę to 8000, a dla dekarzy 10 600. Razem 18 600. I teraz piszesz, że Twój dach ma pow. 340 m2. To mi wychodzi 54,70 zł brutto za 1 m2 ! No stawka powiem CI, że mi się wydaje mocno paskarska (sorry Pasco ). W Poznaniu jak szukałem wykonawców to mi proponowali 45 zł brutto za metr, a po negocjacjach schodzili do 40 zł... W końcu znalazłem wykonawcę i podpisałem umowę za 37,45 brutto za metr (w tym rynny i obróbki blacharskie). Mój dach ma też przeszło 300m... Oczywiście powyższe ceny za metr obejmują więźbę i roboty dekarskie. Nawet licząc samo położenie dachówki...wychodzi ponad 30 zł za metr. Nie mogliście ściąć z 5 zł? Wiem, że to już musztarda po obiedzie i pewnie nie znam sytuacji. W każdym razie ja bym się targował. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.09.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ceny się różnią w zależności od tego GDZIE budujemy. My to co pisze Alfreda jest normalna ceną. Dobrze, dla Ciebie, że w Poznaniu jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 26.09.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Gerion starałam się dość jasno podać ceny za poszczególne etapy. 8 000PLn to cena za cały etap poddasza ( wykonawca NR.1, od wykopu po więźbę z ową) Również murowanie ścian działowych poddasza, murowanie kominów , wykończenie klinkierem. Do wykonania pokrycia dachu zatrudniony został Wykonawca NR2 I to on zarzyczył sobie te 10 600-wersja ostateczna-za położenie foli, łaty i kontrłaty, wszelkie obróbki blacharskie, orynnowanie i położenie dachówki . W cenę tą również jest wliczony - wiosną- montaż 8 okien połaciowych!! Do tego trzeba dodać 2 700- cena łat plus 22 460zł cena materiału na wykonanie kompleksowego pokrycia dachu ( cena bez okien) No to tyle mi wyszło : 35 760 : 340m2 =105 zł z groszami. Jakbym chciała uzyskać cenę za 1m2 dachu całkowity , czyli +drewno na więźżbę 10,5m3=6 825 zł+robocizna za jej postawienie 4 000zł To koszt metra dachu by wyniósł 137 złm2 dachu!! no może powinnam do tej ceny dodać położenie klinkieru na kominy 4 szt , ale tego już nie potrafię wyodrębnić z całości!! A cena dekarza to początkowo 24 zł za 1m2 dachu a na końcu 31zł za ten sam metr O perypetiach z dekarzem też pisałam Nie udało się nam nic utargować Mam tylko nadzieję że fachowiec z niego pierwsza klasa i nie będziemy mieć problemów z dachem w późniejszej eksploatacji. Przynajmniej takie opinie o nim słyszeliśmy.dostaliśmy gwarancje na piśmie na pięć lat!!Nie wiem czy to dużo czy mało na wykonastwo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 27.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Gerion starałam się dość jasno podać ceny za poszczególne etapy. 8 000PLn to cena za cały etap poddasza. Również murowanie ścian działowych poddasza, murowanie kominów , wykończenie klinkierem. Aaa to zwracam honor, bo już myslałem, że tyle za samo ułożenie więźby se policzył. O perypetiach z dekarzem też pisałam Nie udało się nam nic utargować Mam tylko nadzieję że fachowiec z niego pierwsza klasa i nie będziemy mieć problemów z dachem w późniejszej eksploatacji. Przynajmniej takie opinie o nim słyszeliśmy.dostaliśmy gwarancje na piśmie na pięć lat!!Nie wiem czy to dużo czy mało na wykonastwo?? Pięć lat to standard. Ja mam w umowie 3 lata na konstrukcje i 5 na pokrycie. Znaczy się na montaż pokrycia. Bo dachówkimają swoją, odrębną, zapewnianą przez producenta gwarancję pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.09.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Alfreda-jak ja Ci zazdroszczę ,że masz ten etap za sobą-pięknie zrobione,policzone-rozliczone itd.Co do cen nie mam żadnego doświadczenia(jeszcze)ale budowa szła jak po maśle to i może dlatego warto było tyle zaplacić.Czytając inne dzienniki,włos się jeży jakie ludki mają kłopoty z wykonawcami-Was to na szczęście ominęło.Hura,dom stoi-mieszkanko czeka na nowego właściciela-życie toczy się dalej.Oby tak dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 27.09.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 kasia 64 myślę że jak się czegoś pragnie, ale tak bardzooo... to to się jakoś spełnia. !!!! A po Twoich poczynaniach ioraz marzeniach i oczywiście wewnętrznej sile(!) Dacie radę!!! I nie ma znaczenia że czasami boli, jest nie po naszej myśli, ale EFEKT KOŃCOWY jest ważny!!! Ja całym sercem jestem z Wami i ani na chwilę nie wątpię że Wam się coś by miało nie udać! Zobaczysz już nie długo spotkamy się na jakimś letnim grilowaniu w naszych ogrodach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.09.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Grilowanie!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomysł zachwycający.W ciężkich chwilach będę o tym myśleć i przeć do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 29.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Święty Augustyn powiedział, "Kiedy Cię przeraza praca - wspomnij na nagrodę" Uda się, napewno Powodzenia Mój Mysorek robi fantastyczne sasłyki warzywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Święty Augustyn powiedział, "Kiedy Cię przeraza praca - wspomnij na nagrodę" Uda się, napewno Powodzenia Mój Mysorek robi fantastyczne sasłyki warzywne... Czujcie się zaproszeni ale... WARUNKOWO!!!!Chodzi o te szaszłyki!! W związku z nadciągającym okresem jesienno- zimowym proponuję udoskonalić przygotowanie posiłku dla WIEELKIEEEJJJ...... ilości ludzików!! Mamy zamiar przyjmować masę życzliwych bardziej i ..mniej..gościów! Aby do wiosny..do wiosny..To tylko 6 miesiączków a potem ....... Zalecane włączenie wyobraźni i jest GUCIO!!!( Jak to pewna znana mi osoba powiada , którą notabene serdecznie pozdrawiam! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 29.09.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Przekazę, przekazę... A gucio będzie nie tylko w wyobraźni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts