anSi 08.10.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 alfredo, miło u Was, a jakie budujące te rozmowy budowlane Cementują związek na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Alfredziu jak ja Cię czytam to micha mi się smieje Co do rozmów skąd ja to znam Mój mąż czasami żartuje ze jak ktoś nas w bloku czasami słyszy to pomysli że już na noże idziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.10.2005 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Alfreda co za cudne zdjęcia Domek wspaniały a dach jaki piękny jest Głosuję na ogrodzenie pierwsze od góry nr 3 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Z tego wszystkiego zapomnialam zagłosować na ogrodzenie Ja wybieram to 1 rysunek razem z domkiem Napisz tylko z czego miały by byc słupki ja widzę tam polne kamienie Zdjęcia cudne Dachówka z rynnami gra pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.10.2005 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 To chyba to samo ogrodzenie na które ja oddałam głos tylko pięknie wrysowane przed domkiem Mały trening przed jutrzejszym głosowaniem Alfredziu nam zafundowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 08.10.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 No to cieszę sie dziewczyny że podoba Wam się to co mi!! Jestem winna troszkę opisow do zdjatek .Postaram się poprawić już za chwileczkę. A apropos ogrodzenia z kamienia. Tak murki miałyby byc z wykończone kamieniem. Taki sam motyw jest u nas w projekcie na ganku- wejściu . Myślę więc sobie że taka kontynuacja w ogrodzeniu scaliła by domek z ogrodzeniem? Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.10.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Nawet bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Alfredziu bedzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 08.10.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Czuję się podbudowana...Tym bardziej że ta propozycja jest raczej orginalna i nie mam możliwości sprawdzenie gdzieś u kogoś..Pomysł jest mój.( inspiracją po części była tymczasowa brama Jagny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Czuję się podbudowana...Tym bardziej że ta propozycja jest raczej orginalna i nie mam możliwości sprawdzenie gdzieś u kogoś..Pomysł jest mój.( inspiracją po części była tymczasowa brama Jagny) U nas jest jedno ogrodzenie które ma słupki z otoczaków jak bedę w pobliżu to pstryknę Ci fotki jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 08.10.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Oj Aga Byłoby miło...Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Oj Aga Byłoby miło...Z góry dzięki. Nie ma sprawy Jak tylko bedę w okolicy pstrykne fotki i wyślę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 09.10.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Przy czytaniu waszej dyskusji na temat płotu prawie popłakałam się ze śmiechu Grunt to odpowiednie argumenty przedstawione mężowi. Od razu poprawił mi się humor, który ostatnio oscyluje w dolnych granicach akceptowalnych poziomów. Dzienniki to najlepsza terapia dla forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 09.10.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Cieszę się ze komuś moje doświadczenia(?!) mogą humor poprawić.... Argumentów było więcej i to, po obu stronach ale....nie wszystko na łamy... A szkoda..oj szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.10.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Coż ja widzę? Toż to przecież nasze pierwsze ogrodzenie - takie poziome dechy z oflisem. Strrrrasznie mi się to podoba! U nas niestety, koncepcja uległa zmianie, bo nieopatrznie dałam mojemu mężowi telefon do Pana od Sztachet. A powiem jeszcze, że były rysowane ogrodzenia i to właśnie z takimi stożkowatymi słupkami Może Wy się znacie z moim małżonkiem? Tak, opcja z domkiem jest super. A rysunki, rzekłabym - profesjonalne. Robisz to zawodowo? Dom wygląda pięknie! Dach i bryła. Rzeczywiście zgrabny, proporcjonalny, symetryczny i ustawny. Czysta prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.10.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Uwagi a' la' kroyena'. Freduś wew słupkach doszkicować należy domofon (podobno elektryczne ustrojstwo ma być - ja bym dał dzwonek do ciągnięcia za rączkę [jak do furty klasztornej ], sprzężony z elektryką) i oczywiście wrzutnię na listy, faktury, wezwania do urzędu i inne takie niepotrzebne dokumenty. Co do wezwańdo urzędu to szykujecie sobie jedno. Kibel to tak blisko do sąsiada być nie może, chyba, że zmienili przepisy. Te łuczki z pnączy są fajne, ten przy kiblu OK oprzesz na 4 słupkach. Z tym przy furtce może być kłopot, sztywność na wietrze, no chyba, że słupek będzie głęboki, ale to koszty. I jeszcze jedno, co dacie na czapy słupków? Należy przemyśleć. Przez długie lata będzie pyliło na drodze, aż jej do końca nie zrobią. Może to i lepiej, że wtedy płotek będzie wyższy. Nie będziesz widziała tego syfu na czapach. Z tej samej przyczyny drewno musi być dokładnie wyheblowane inaczej deszcze nie spłuczą błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.10.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 alferdka-jakie piękne ogrodzenia,pierwsze naj,naj....... i porządek w okolicy domu-super praca wre,chyba dobrze zrozumiałam że,kupiec też się znalazł-wspaniale!!!!!!!!!!!!! teraz aby do wiosny i robota dalej na placu budowy,trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 10.10.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ale mnie rozbawiłaś tą kłótnią małżeńską Ja wczoraj po raz pierwszy pożarłam się z moim mężem na temat budowy...Ale było dużo ostrzej Ale gniewałam się tylko z 15 min. Pewnie z 10 lat wczesniej po takiej kłótni nie gadalibyśmy z sobą cały dzień! No cóż z wiekiem człowiek jakoś szybciej wybacza.... Szkoda, że nie widzę zdjęć ogrodzenia Bo domek i grzybki są!!!! Śliczny domek ( wiem, powtarzam się...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.10.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Alfredka-mały z forum organizuje ognisko w piątek wieczorem,może też się wybierzecie?Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 10.10.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Jagna A uprzedzałam że inspirowało mnie Wasza Pierwsza ( prowizoryczna) brama.. Cały czas mam wątpliwości czy aby NIE ZA WYSOKO??Obawiam się wizji "więźięnnej"? Prawda, że w terenie perspektywa się zmienia, traci proporcje....ale przepadło.... kroyena Tak właśnie kombinowałam coby w słupie przy furtce zainstalować pojemnik na listy -miłosne- faktury i urzędasy są ble.... i dzwoneczek, nie koniecznie "furtowy"Chociaż wyglągałby ekstra! A ja zamiast w rozpustnym obuwiu, mogłabym na przykład w sukmanie imitującej habicik bramkę otwierać....Myślę że tylko niektórzy skorzystali by z gościny..Moze jest to jakiś sposób.... Za pozostałe uwagi serdeczne dzięki będę przemyśliwać. Co do śmieciucha to mam ( po wglądzie we rysunki) zgodę sąsiadów !! kasia 64 porządek się robi naszymi łapkami..Żal mi ludzi którzy mieszkają na przeciwko i zmuszeni są spoglądać na bałagany okołobudowlane, zdzierać folie ( latające) z okien zmywać pył betonowy...To sprzatam bo mi ich żal.. Co do kupca ...Dalej łażą i wydziwiają. Nie mam pojęcia co z tego wyniknie( Trzech zainteresowanych- więcej niż jedna , rozpoznawcza wizyta) Co do ognicha to niestety chyba nici Mąż w pracy , a ja w sobotę do 21 pracuję od rana...chyba żeby coś się zmieniło . to dam znać!! A na włości zapraszamy, jak najbardziej,,Miło będzie Żaba Właśnie o to mi chodziło...Tak szybciutko konsensus znaleść... Jeszcze parę lat temu rozmowa tego typu skończyla by się pakowaniem i innymi histeryjami....A teraz ....rozumiemy się " w pół słowa"'Ha..Ha..I TO JEST właśnie fajne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts