Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to cieszę sie dziewczyny że podoba Wam się to co mi!! Jestem winna troszkę opisow do zdjatek .Postaram się poprawić już za chwileczkę.

A apropos ogrodzenia z kamienia. Tak murki miałyby byc z wykończone kamieniem. Taki sam motyw jest u nas w projekcie na ganku- wejściu . Myślę więc sobie że taka kontynuacja w ogrodzeniu scaliła by domek z ogrodzeniem? Dobrze kombinuję?

Czuję się podbudowana...Tym bardziej że ta propozycja jest raczej orginalna i nie mam możliwości sprawdzenie gdzieś u kogoś..Pomysł jest mój.( inspiracją po części była tymczasowa brama Jagny)

U nas jest jedno ogrodzenie które ma słupki z otoczaków jak bedę w pobliżu to pstryknę Ci fotki jeśli chcesz :)

Przy czytaniu waszej dyskusji na temat płotu prawie popłakałam się ze śmiechu :lol: Grunt to odpowiednie argumenty przedstawione mężowi. :wink:

Od razu poprawił mi się humor, który ostatnio oscyluje w dolnych granicach akceptowalnych poziomów. :roll: Dzienniki to najlepsza terapia dla forumowiczów. :wink:

Coż ja widzę? Toż to przecież nasze pierwsze ogrodzenie - takie poziome dechy z oflisem. Strrrrasznie mi się to podoba! U nas niestety, koncepcja uległa zmianie, bo nieopatrznie dałam mojemu mężowi telefon do Pana od Sztachet. A powiem jeszcze, że były rysowane ogrodzenia i to właśnie z takimi stożkowatymi słupkami 8) Może Wy się znacie z moim małżonkiem? :lol: Tak, opcja z domkiem jest super. A rysunki, rzekłabym - profesjonalne. Robisz to zawodowo?

Dom wygląda pięknie! Dach i bryła. Rzeczywiście zgrabny, proporcjonalny, symetryczny i ustawny. Czysta prawda :p

Uwagi a' la' kroyena'.

Freduś wew słupkach doszkicować należy domofon (podobno elektryczne ustrojstwo ma być - ja bym dał dzwonek do ciągnięcia za rączkę [jak do furty klasztornej :lol: ], sprzężony z elektryką) i oczywiście wrzutnię na listy, faktury, wezwania do urzędu i inne takie niepotrzebne dokumenty.

Co do wezwańdo urzędu to szykujecie sobie jedno. Kibel to tak blisko do sąsiada być nie może, chyba, że zmienili przepisy.

Te łuczki z pnączy są fajne, ten przy kiblu OK oprzesz na 4 słupkach. Z tym przy furtce może być kłopot, sztywność na wietrze, no chyba, że słupek będzie głęboki, ale to koszty.

I jeszcze jedno, co dacie na czapy słupków?

Należy przemyśleć. Przez długie lata będzie pyliło na drodze, aż jej do końca nie zrobią. Może to i lepiej, że wtedy płotek będzie wyższy. Nie będziesz widziała tego syfu na czapach.

Z tej samej przyczyny drewno musi być dokładnie wyheblowane inaczej deszcze nie spłuczą błota.

Ale mnie rozbawiłaś tą kłótnią małżeńską :lol:

Ja wczoraj po raz pierwszy pożarłam się z moim mężem na temat budowy...Ale było dużo ostrzej :evil:

Ale gniewałam się tylko z 15 min. Pewnie z 10 lat wczesniej po takiej kłótni nie gadalibyśmy z sobą cały dzień! No cóż z wiekiem człowiek jakoś szybciej wybacza....

Szkoda, że nie widzę zdjęć ogrodzenia :(

Bo domek i grzybki są!!!!

Śliczny domek ( wiem, powtarzam się...)

Jagna A uprzedzałam że inspirowało mnie Wasza Pierwsza ( prowizoryczna) brama.. :) :) Cały czas mam wątpliwości czy aby NIE ZA WYSOKO??Obawiam się wizji "więźięnnej"? :o Prawda, że w terenie perspektywa się zmienia, traci proporcje....ale przepadło....

kroyena Tak właśnie kombinowałam coby w słupie przy furtce zainstalować pojemnik na listy -miłosne- faktury i urzędasy są ble.... i dzwoneczek, nie koniecznie "furtowy"Chociaż wyglągałby ekstra! :D A ja zamiast w rozpustnym obuwiu, mogłabym na przykład w sukmanie imitującej habicik bramkę otwierać....Myślę że tylko niektórzy skorzystali by z gościny..Moze jest to jakiś sposób....

Za pozostałe uwagi serdeczne dzięki będę przemyśliwać. Co do śmieciucha to mam ( po wglądzie we rysunki) zgodę sąsiadów !!

kasia 64 porządek się robi naszymi łapkami..Żal mi ludzi którzy mieszkają na przeciwko i zmuszeni są spoglądać na bałagany okołobudowlane, zdzierać folie ( latające) z okien zmywać pył betonowy...To sprzatam bo mi ich żal.. :x :x

Co do kupca ...Dalej łażą i wydziwiają. Nie mam pojęcia co z tego wyniknie( Trzech zainteresowanych- więcej niż jedna , rozpoznawcza wizyta)

Co do ognicha to niestety chyba nici :o :cry: Mąż w pracy , a ja w sobotę do 21 pracuję od rana...chyba żeby coś się zmieniło . to dam znać!!

A na włości zapraszamy, jak najbardziej,,Miło będzie :)

Żaba Właśnie o to mi chodziło...Tak szybciutko konsensus znaleść... Jeszcze parę lat temu rozmowa tego typu skończyla by się pakowaniem i innymi histeryjami....A teraz ....rozumiemy się " w pół słowa"'Ha..Ha..I TO JEST właśnie fajne....