Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Fredzia, wiem, wiem, ale nasza tymczasowa brama miała dwie skrzyżowane dechy i czegoś takiego się spodziewałam, za to tymczasowe ogrodzenie było właśnie takie, jak Twoje.

Za wysoko to nie. Ja bym dała wysoko. Przecież nie chcesz, żeby każdy przechodzący zaglądał Ci do ogrodu, nie? A Ty będziesz i tak miała perspektywę na dalszą okolicę, o ile nie będziesz siedziała w kucki za samym płotem... :wink:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tyle się przed chwilą napisałam i mi wszystko zjadło!! :evil: :evil:

Aga Bardzo serdeczne dzięki. Jest to też fajne rozwiązanie ( mi pasujące) Ale wybacz , czy mogę zadać kilka pytań?

Zadaję: Czy śmietnik w tym ogrodzeni jest również wbudowany w szereg ? Czy jest w sąsiedztwie bramy wjazdowej, furtki ? No i najważniejsze - JAKA JEST WYSOKOŚĆ TEGO OGRODZENIA? Tak tylko pytam....... :wink: :wink: Płot pomimo kamiennych słupów nie wydaje się masywny. Może sugestia Andrzejki Względem Abisia lub dzieciątka nie jest taka zła... :wink: :wink: Jak postawisz dzieciątko o określonym wzroście, znajoma będzie wysokość ogrodz.

Jeszcze raz bardzo DZIĘKI I ZA WSZELKIE UTRUDNIENIA I EWENTUALNE KOMPLIKACJE PRZEPRASZAM. :lol: :lol:

Ogrodzenie nie jest wysokie tak na moje oko to coś koło 1,60.

Smietnik jest z drugiej strony, wybiorę się na spacer z rodzina to popstrykam zdjęcia śmietnika. Smietnik jest od strony bramy wjazdowej i jest takie miejsce, nie wiem czy dobrze tłumacze najlepiej jak popstrykma jeszcze trochę :wink: :)

Powiem tak napewno od frontu jest smietnik brama wjazdowa i furtka reszta ogrodzenia to drugie zdjęcie i to jet juz za krzaków bo tam jest rów.

Mys Dzięki... :oops: Nie mam zadnego- zielonego pojęcia jak TO ZIELONE CO SZYBKO MA ROSNĄĆ, MA SIĘ NAZYWAĆ?? Kiedyś w gazetce jakijś GLICENIA było jej na imię! Piękne TO było i pięknie kwitnie!! Takie kiście ( jak winogron) fioletowych kwiatków!! CUDO!! Ale co na tej mojej glebie mogłoby rosnąć??? Zobaczymy....

Jak zaczęłam czytać Twój ostatni wpis w dzieniku to odrazu pomyslalam o takich kamyczkach :)

Co do odśnieżania to nei mam bladego pojęcia ja to jestem tak jakos mało praktyczna :o :roll:

Ale w końcu przecież jak jest śnieg to i mróz, może odsnieża się góre reszt asię ubije, może nie będzie odsniezone jak kostka brukowa ale zawsze coś :o :roll: taki pomysł wpadł mi na szybko do głowy :-?

Andrzejko byłabym wdzięczna..

Aga też tak sobie kombinuję , ale w rozmowach , mój piękny jakoś kręci nosem. Muszę zdobyć SILNE argumenty!!!!

Ale to co piszesz jest logiczne...

U nas niedaleko- Krokowa- znajduje się taki pałacyk, no może pałac

VOn Krakau i tam jest taki dziedziniec!!! Już od jakiegoś czasu korci mnie przedzwonić i zapytać o ewentualną pielęgnację takiej nawierzchni. Ale jakoś mi głupio? :-? :-? Wiem już że między gruntem a wysypką - trzy warstwy, kamyczków różnej wielkości - należy położyć geowłókninę, coby zielskiem nie porastało !!

To co ...Dzwonić tam czy nie???

Alfredka-dzwoń,skomplementuj na początek nawierzchnię a potem szczerze się zatroskaj o pielęgnację owej :lol:

A propo rodzinkCi umieją zawsze podnieść ciśnienie można na nich liczyć-jak na Zawiszę(chyba rycerz się nie pogniewa) :roll:

Alfredko widziałam betonowe płyty powycinane ażurowo w romby,układa się je na podjazdach-one przerastają trawą-jest twarde podłoże którego nie widać,nie wskazane jest tylko chodzenie w pantofelkach na szpilce :lol:

Alfredziu dzwoń koniecznie a jak się dowiesz czegos ciekawego to pisz :)

Co do rodzinki to bez komentarza, ja się poprostu wyłanczam z czego mój mąz jest bardzo dumny bo jeszcze kilka lat wstecz noże by leciały a teraz stoicki spokój :)

A że tak zapytam ta rodzin ato pobudpwana że takie doświadczenie ma :o :roll:

Alfreda, cudny dach.

Własnie poczytałam sobie o Twoim wykonawcy dachu, znaczy dekarzu.

U mnie dachówki brakło też, ale nie 130 sztuk tylko prawie 2 i pół palety. Wściekła byłam niesamowicie. No i gąsiorów 15 brakło. Ale juz daszek ułożony, czekam tylko na deszczyk.

A płot ( znaczy ogrodzenie) Twój to mi się ten drugi z pionowymi sztachetkami podoba. Może dlatego, że taki u siebie planujemy. Oczywiście tylko z przodu bo reszta to siatka i nic poza tym.

Czekam na dalsze ciągi :)

Pozdrawiam

Alfreda niezła ta rodzinka :evil: Tylko ciekawe jak już amieszkacie co wymśla :roll:

Nie zawracaj sobie głowy, może to zwykła zazdrość :-? tylko dlaczego od rodziny mamy takich skrajnych uczuć się spodziewać :roll: :(

Ale jak to mówią najlepiej z takimi na zdjęciu :wink:

Co do odśnieżania to myślę, ze nie będziesz przecież tego śniegu do gołej ziemi zbierać, może zostanie wrstewka która będzie na wierzchu a jak będą ważnie wielce goście to resztki śniegu miotełką wymieciesz i będzie ok :wink: :wink:

A mnie te podkłady kolejowe też męczą :-? bo wiem że efekt fajny 8) ale, zę mam na to jeszcze czas więc poczekam co ty wydumasz :wink:

Kasia 64 Chyba przedzwonię..ale się zbieram w sobie. Zastanawiam się tylko o kogo poprosić ? Konserwatora? Dozorcę? Najpewniej recepcjonistka odbierze ( tam jest hotel)Biedna kobieta pomyśli że z wariatem ma do czynienia. Dobrze tylko że przez telefon gęby nie widać....Wstyd będzie mniejszy :-?

A co dotych płyt, to ja też takie widziałam. Ale chciałabym aby wjazd i dróżka do domu to jedno było. A tą trawką to by się trudno chodziło...