Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Alfreda, to zupełnie naturalne, że przeżywasz przeprowadzkę. Taki smutek jest potrzebny, żeby zakończyć pewien etap. Jeszcze kilka miesięcy okresu przejściowego - w sumie dobrze, że nie musicie być zależni od rodziny/znajomych - i zacznie się nowa, wspaniała przygoda z własnym domem -kompletnie inna jakość życia :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ojej. :lol: Dzięki wszyskim za słowa otuchy!!! Mam nadzieję że to nie prózny trud, ale krótki żal. :-? Moje mieszkanie już nie przypomina TEGO MOJEGO!!Zrobiło się zimne i takie jakieś obce....FE!! Szkda tylko że tak mało czasu mamy na pozbieranie się ze wszystkim..Chociaż może po jakimś czasie okaże się to zaletą.... :wink:

Brawo Alfredko!

po pierwsze, za świetną relacę z przeprowadzki :lol:

po drugie, za wysiłek, jaki włożyłaś w przeprowdzkę... :wink:

LubięT wój dziennik i Twoje poczucie humoru!! :D

A sąsiadkę też mam ciekawską. Nie pracuje, wszystko wie, pół dnia przy wizjerze, ale na szczęście nieszkodliwa... :D

To jeszcze niestety, nie koniec!! :-? Siedzę wśród kartonów, w niemiłosiernym bałaganie i wykorzystuję ostatnie chwile relaksu przy komputerze!! Jutro ostatni dzień tzw." stałego złącza" Potem jak Bóg da...

A njwiększe problemy przy tak szybkim opuszczeniu mieszkania miałam- mam nadal z TP.SA .Ta ich niebieska linia..W diabły ją wyrzucić ...A punkty obsługi :evil: Jakoś trafiam na niedouczonych stażystów! :evil: :o :evil: Którzy nie posiadają wiedzy?? :o Drugiej Pani system nieodpowiada???? :o Chyba że to są celowe działania ???

Wszystko załatwiłam a tego cholerstwa nie mogę.... :-?

A poza tym wszystkim serdeczne dzięki za " trzymanie za rączkę i głaskanie po główce" W newralgicznych momentach!!!!Takie stawianie do pionu...DZIĘKI :oops: :oops:

Alfredziu poradzisz sobie i z TEPS-ą ( fakt jest jednak faktem potrafią wkurzyć człowieka :evil: ).

Nadal traymam kciukasy :)

Co do kartonów to mój mąz jako przedstawiciel handlowy ma dojście do nich w hurtowni - już się niegokoledzy smieją że zrobi konkurencję :wink: :)

Kasiu A żebyś wiedziała że mieszkanie na cudzym to....Chociaż warunki na tzw. przemieszkanie mamy wręcz luksusowe to..Nie mogę sobie miejsca znaleść.Cyba już stara jestem i względem tych dzrew co się nie przesadza :( Ale chyba najbardziej denerwuje mnie to że jest zima i roboty nie mogą iść tak szybko jakbyśmy chcieli :( :(

Ten maraz mnie chyba dobija!!!

Aga J.G. oj trzymaj te kciuki bo potrzebne wsparcie duchowe jak najbardziej.....

Zeljka Jak na nowym ? trudno emocjonalnie. Warunki bytowe doskonale , ale....kotek ma stresa , kupki nie zrobil na nowym, miejsca nie może sobie znaleść...odgłosy chałasy inne, nie znane...Mam nadzieję że teraz , albo zaraz po Nowym Roku ruszymy w te pędy z pracami w domku..przynajmniej będziemy mieli o czy myśleć i gdzie popracować- wtedy głupie myśli do łba nie lezą :D

Olkalybowa Dzięki Ci dobra Kobieto za dobre słowo. :p Oj przyda się, przyda w tych chwilach przygnębienia i smutku....Ale co do sprzedaży to chyba (?) dobrze zrobiliśmy, pomimo wszystko! Nie chcialabym wiosenką w brodę sobie pluć że byli dobrzy kupcy, a ja ich pogoniłam ze względu na swoje wygodnictwo 8) Albo sprzedawać po kosztach bo nóż na gardle....

Mam jeszcze takie nietypowe zapytanko.Nie chcę pytać o to gdzieś na widoku lub w dzienniku bo temacik jest no cóż.....ludzki acz wstydliwy. :oops: :oops: :oops:

A o cóż mi chodzi? a mianowicie o ..kształt kibelka i ewentualne spostrzeżenia na temat :oops: kupki :oops: ?Prawda że to tak jakoś głupio pytać? ale po mimo to pytam bo mam dylematy

W naszym tymczasowym mieszkaniu jest bardzoładny kibelek , podwieszany..prezentuje się cacy,ale po załatwieni się wszystko, albo duża większość pozostaje leży sobie na takim "garbie" jaby celowo takie wyprofilowanie zostało wymyślone?/Natomiast kibelki z tzw. dziurą , bez żadnego profilowania mają aspiracje bidetu..a ja bidet jednak chcę mieć osobno! No i jaki kibelek do chacjędy kupić aby ładny, praktyczny ,no taki dla ludzi był a nie do ozdoby!!!

No ale może ja mam nie pokolei w łepetynie i wymyślam farmazony. W takim razie SORRY :oops: i nie reagujcie na te moje wywody>>>..

Widzisz Alfredziu pytanie bardzo trafne,nad tym się nie zastanawiałam przy wybieraniu kibelków :o :roll:

Muszę to sprawdzićboprzy moich dziewczynach mam sprzątanie po ich wizytach w toalcie murowane, a głupio tak jakby ktoś przyszedł :o :roll:

Trzeba bacznie obserwoawać te kibelki i nie patrzeć tylko na "ładność"ale i praktycznośc :-?

Już jestem Ci wdzięczna za poruszenie tematu :)

W obecnym mieszkaniu mam zwykły kompakt i nie ma problemu, nawet się nad tym nie zastanawiałam :o :roll: