Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za info. :D Mialam niejako wątpliwości poruszając temat z którym wszyscy mamy do czynienia, tylko się głośno o TYM nie mówi.Zaproponowalam rodzince w świetle tych wątpliwości, testy próbne w czasie wizytacji w sklepie :o :o Jakoś dziwnie na mnie popatrzyli , nie komentowali... Pewnie ,bo to ja przewaznie sprzątam...

Dzięki za wskazówki i opinie, jak również zdjątka( ukłony OLKALYBOWA :) ) i W MIARĘ MOŻLIWOŚCI PROSZĘ O JESZCZE!!!

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie...mianowicie "zagracenie" łazienki. W tej teraz mojej jest całe mnogość sprzętów i urządzeń :o Jak to cholerstwo się trudno sprząta :evil: Najpierw wszystko trzeba powynosić ( co się da, bez demontażu..) a dopiero wtedy czynności porządkowe.I podwieszany kibelek niczego w tym akurat przypadku niczego nie ułatwia!!!

Alfredko,myślę że najwięcej do sprzątania w łazience jest pólek,nad wanną,pod lustrem itp.Przemyśliwałam ten temat ponieważ jest teraz na rynku dużo mebli łazienkowych.Myślę że dwie ,trzy szafki rozwiążą problem zagracenia gdy pomieszczą wszystkie skarby łazienkowe.Na specjalną uwagę wśród tych mebli zasługuje szafka z wbudowanym koszem na brudną bieliznę.Myślę że coś wypatrzysz w sklepach do czasu zamieszkania w NOWYM DOMU.

http://img44.imageshack.us/img44/1000/xmas514kg.gif

Kasiu Fakt!! Planuję , rysuję i kombinuję!!! Oprócz tego szukam poszczególnych wykonawców..Wszystkie moje dzialanie, nie w pełni mnie zadowalają :-? :-? Ciągle coś nie tak ...A tu Świę ta się zbliżają , a ja na nowym miejscu, chodź wygodnym, swoich dróg nie mogę odnaleść....

Dzisiaj odwiedziliśmy ( poraz kolejny) okniarzy. W sobotę pomiar na działce, sorry na budowie, w domku - i oczywiście więcej pytań niż odpowiedzi- Chcielibyśmy jeszcze w grudniu wpłacić za okna!! Tylko nie wiemy komu??? :o

Na reszcie!! :lol:

Miło że skrobnęłaś parę słów.Szczerze to zazdroszczę CI tych dylematów.Co do okien myślę,że najważniejsze jest bezpieczeństwo i należy wybrać w miarę najbezpieczniejsze-dodatkowe okucia i wzmocnione szyby -a potem rodzaj ,kolor itp.Życzę samych dobrych wyborów. :lol:

http://img230.imageshack.us/img230/3147/nikolaus5vn.gif

Mys Jak Ty pięknie piszesz o tym domu, atmosferze , klimatach... :D :D :D :D :D

Serdeczne dzięki za życzenia :wink: A co do WIZJI..tych to mi akurat nie brakuje( mam tylko wątpliwości, czy to rozszalala wyobraźnia, czy już choroba???) Dość znaczny problem to realizacja TYCH WIZJI!!! Związana z tym kasa i wykonanie.....

Kasiu No właśnie takich okienek wycenę już posiadamy! I ogólna wartość jakoś dziwnie nie przypadła mam do gustu :( ( Z bramą garażową, ocieplaną, okna plus żaluzje za okienne , gdzieniegdzie P4 i bolce antywyważeniowe to bagatela 30 000 PLN) Fajnie co???/ Teraz trochę zmodyfikowaliśmy plany, opcje, no i zobaczymy....

Alfreda, powolutku, krok po kroczku, wsystkie wizje zrealizujecie, nawet te najbardziej niewiarygodne :) W końcu juz mają one wsystkie bardzo solidny skielet - powstały z wysiłkiem, ale zakończonym sukcesem :) I tak będzie dalej - a jesteście coraz silniejsi, więc nie dziwota, ze i ambicje więkse :) Ale uda Wam się!

Alfredziu jak się cieszę że nie tylko ja taki napaleniec jestem :)

Mój mąz juz nie prycha, przywykł że u mnie to wszystko na wczoraj :wink: :)

A kopniaczki się należą za brak zdjęć, proszę się na drugi raz poprawić :)

Trzymam kciukasy i czekam na wieści z pola bitwy 8)

I bardzo dobrze :p po co pieniądze mają tracic na wartości w banku :wink: skoro mogą tyle dobra przynosić 8)

Jest za co to po co czekac do wiosny :roll: :roll: :roll:

trzeba jednym ciągiem wszystko robić a niedługo już u siebie zamieszkacie i nie będziecie się tułac po cudzych mieszkaniach 8)

Okna to chyba jeden z większych wydatków a więc trzeba dobrze się zastanowić by wybrac coś co wam pasuje i wedle możliwości finansowych 8)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za trafną decyzję i dobry wybór 8) 8) 8)

Buzka :wink: