alfreda 05.01.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Gerion Moja kotłownia nie wymaga zbytniej atenacji. Jest to kotłownia tradycyjna, na tzw. paliwo stałe. Głownie drzewo ( mieszkam w otulinie puszczy )A jak przyjdą syberyjskie mrozy to ciutkę dobra narodowego do pieca wrzucimy!! My jesteśmy ludzie niezależni, pracy się nie boimy, a ubeswłasnowolnić się nie chcemy!! Tak mamy porobione w łepetynach!!Jedynym wymaganym warunkiem jest wsad jednorazowy pozwalający zachować cug na jakieś 10 godz. Także bez szaleństw... Do tego zasobnik wyposażony w grzałkę i już..Po krzyku. Z podłogówki też zrezygnowaliśmy . Ma być tanio, szybko i sprawnie. Zamierzamy zasiedlić chałupę ok. maja.No dobra koniec maja!!1Warunki mogą być ekstremalne!!! Co do okien. Temat na wokandzie od pewnego czasu. Najpierw ślepa wycena( na podstawie projektu)Potem rzeczywista wycena, podparta pomiarem, wyżyłownie zniżki i tak -33% na cenę rolet zintegrowanej z oknem -11% zniżki na cenę okna -33% zniżki na cenę okna typowego To napoczątek drugie podejście , bardzo podobne...Udało nam się jednak trochę zjechać jeszcze na -% ceny okien, no i trochę zmodyfikować nasze zamówienie, co również wpłynęło na zejście ceny w dół. Trzecie podejście , narazie to ostatnie: Od całości dostaliśmy 10% zniżki i to nas już satysfakcjonuje!! A potem Pan nas poinformował o promocyjnych cenach na początku roku, więc czekamy. Tak jak pisałam decyzja ma się pojawić ok.9.01.06 Może więc cosik jeszcze zostanie Fajnie że masz prawo do 19% zwrotu!! Nam niestety się nie udało, a raczej nie było dane skorzystać z owej! Moja Pani księgowa poinformowała mnie że do domu nie posiadamy tzw. Tytułu prawnego do posiadania lokalu Otrzymamy taki, dopiero po odbiorze budynku przez uprawnionych do tego ludzików. Mieszkania już nie mamy, ale tam też nie mogłabym zakupić np. pieca lub 15 okienek. Postraszyła mnie że możemy beknąć za nieprawnie wyciągniętą ulgę , w postaci zwrotu wypłaconej kasy plus odsetki za jakieś np. trzy lata.... To misię odechciało kombinować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.01.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Oj Alfredko!!! Jak ja bym chciała, żeby młodzi takie wypracowania pisali Potraktuję tamten post jako przestrogę: nie tępić uczniów, gdyz mozna pozostawić trwałe ślady w ich psychice:) A tak na poważnie: nie mogę sie doczekać, kiedy wreszcie moja budowa ruszy. Wściekam sie, bo zapowiada sie kilka miesięcy przymusowego "nieróbstwa". Kiedy jednak czytam dzienniki budowy innych, zastanawiam sie, na co sie porwałam Widzę, że przy każdej niemal budowie pojawiają sie problemy, których nie da się przewidzieć Trzeba mieć chyba stalowe nerwy, żeby to wszystko przeżyć bezstresowo --> POcieszające jest to, że wiekszość przez to przychodzi i żyje Po raz kolejny sie przyznaje, że zazdroszczę ...w maju na swoim...bajka Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego - zapowiada się naprawdę nieźle!!! POzdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.01.2006 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Alfredo twój mężulek ma świetne poczucie humoru No może okoliczności były nie tego ale sądzę ze latorośle znają juz dobrze jego sposób żartów Smiałam się dłuuuuuuugo Kurcze aż takie zniżki na okna teraz są Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 06.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 No patrz, po 9 stycznia mówisz... muszę uderzyć do MSowców. Z ta ulgą to wiesz, faktura jest na rodzinę mającą prawo do ulgi Ja im tylko "przechowuję" towar. Piszesz, że zrezygnowałaś z podłogówki. Mój instalator wyliczył mi koszt materiałów na 1800 zł (bez styropku) i robocizna 600 zł. Więc się nie zastanawiałem. (A styropian dostanę z 22% "rabatem" ). Własnie, pomału chyba przychodzi czas na zakup styropianu, bo jak się ociepli to ceny pofruną. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 06.01.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Mało w nich treści treściwej, jedynie chyba tylko potwierdzają że upór POPŁACA. Tresci tresciwej duzo, duuzo A potwierdzenie, ze upór popłaca... To chyba jedna z najwazniejsych wskazówek dla "początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 07.01.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Alfreda napisała: Dzisiaj otrzymałam kolejną wycenę CO i wod-kanal. Nooo, to brzmi bardzo obiecująco! Fachowiec zrobił bardzo wrazenie... fachowe Ze tak dogłębnie tłumaczył z kazdej strony... I jescze rekomendacja od wiarygodnego źródła... Ale uwazać, pilnować trzeba zawse... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.01.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Święta prawda Mys Jak to ktoś z mojego grona znajomych mówił;Zaufanie to ja mam , oczywiście......ale co sprawdzę to wiem!!!!!Jak zmieści się w zaproponowanej cenie , założy w terminie, a potem to wszysko będzie bezkolizynie działać to laurkę wystawię...Ale do tego jeszcze kawałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.01.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Andrzejko aby tylko z tych żartów pieniędzy nie było!!! Ja tam na kasę pazerna nie jestem...Tysić w tą czy wewtą...Wolę się obyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.01.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 No i GUCIO, bez walenia głową w mur się obyło i okienka zamówione.Napisz Słoneczko jeszcze kiedy te cuda będą?Jakieś zdjątko owych okienek może by się znalazło co by oczka napaść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 No Alfredo, ale nic nie napisalas co to za okna? Podaj jakas strone gdzie mozna ich obejrzec... Jaki kolor i takie tam... Chyba ze ja ospana nie widzialam tego co jest.. Ide sprawdzic jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 11.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Pisałam w dzienniku, jakiś tam temu czas.... MS( pomorska fabryka okien) PCV Tytanowe, pięciokomorowe, Kolorek Dąb bagienny, dwustronyDo tego w zależności od usytuowania budynku różne zabezpieczenia! Wszystkie okna wyposażone w Rygle antywyważeniowe, gdzieniegdzie P4, Część( głównie okna tarasowe, jest ich sporo)w żaluzje zaokienne wyposażone również w kotwy antywłamaniowe.Takie co to w mur ciupasem włażą!I mnóstwo różnych różności...Co tam będę pizać, znowu by mi płachta wyszła. A montaż umówiony na luty! Tylko musimy wszystko zsynchronizować( Brama garażowa, drzwi zew,okna) Więc dokladnej daty nie znam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.01.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 alfreda ale masz (macie ) szaleńcze tempo. Opowieść z oknami przypomina mi jakiś nocny film grozy!!! Dzięki Twojej czujności wszystko gra i buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 To tylko czekac na luty i nowe zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 11.01.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Aga- Żona FaciaGłównie buczę ja ..z niemocy...że każdego pilnować trzeba,a i tak każdy swoje robi( czyt. po swojemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 11.01.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Zeljka Zdjęcia będą !! Obiecuję !! Sama jestem BARDZOO ciekawa jak mój domek oczkami zamruga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.01.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Alfredko, do lutego już bardzo blisko. Szybko Ci mine czas oczekiwań. A już sobie wyobrażam jak Twój domek będzie wyglądał gdy oczkami zamruga ... cudnie ! Gratuluję ! Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.01.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 No to czekamy na LUTY i zdjątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.01.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 No i jeden problem masz już z głowy czujnośc to nasze drugie imię czekam na zdjęcia i trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 12.01.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Aga Przez tą "CZUJNOŚĆ" To ja się chyba wykończę!!! Przecież ja nie jestem jakaś" Alfa i Omega" a ogarnąć całość zmuszona... Adriano Kom... Jak będą zdjęcia, znaczy się okna to....ja się chyba w majtki ssikam z radości!!! Kasiu Ja też czekam na luty!!!!! Już mi się odechciewa "organizować" spotkania z potencjanolnymi wykonawcami!!! Co jeden to "Mądrzejszy"!!! Każdy kombinuje ( bo ma kombinezon!!) jak mnie tu orżnąć! A mi , największą trudność sprawia udowodnienie im że są hochsztaplerami( jest to sprzeczne z moją natyrą! O !) Niech więc już bedzie po ...wyborach i robota się zacznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 13.01.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Każdy kombinuje ( bo ma kombinezon!!) ROTFL :D:D Wczasowe wspomnienia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts