Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, nam się też podoba. Jesienią były na naszej działeczce grzyby. ( Nasze prywatne grzyby) A kot ,nasz i nazywa się Leon.Nasze dziecko ochrzciło go parę lat temu,oglądając bajkę , o kotku lub lisku o tym imieniu.Ale nasz kot inne bajki chyba oglądał-Cosik mi się widzi że to był "Leon zawodowiec "i na podstawie tego oglądu charakterek mu się ukształtował :roll: :evil: :o Moje nogi np. wyglądają jak nieudany eksperyment chirurgiczny!!Potrafi też w środku nocy zeskoczyć z dwu metrowej szafy, prosto na klatkę pierśiową itp. To bardzo zdolny kotek.....

To jest kot rosyjski- niebieski. Miał być rasowy ( bo głupawy, mniej żywotny, według znajomych)coby się do dziecka nadawał! I nadawał się, bo żywotny jest niemożebnie i energia go roznosi chociaż jest wiekowy( 9 lat ma już, a zachowuje się jak młodę kocie!)Potrafi zaabsorbować całą rodzinę swoimi wyczynami. Jednym z atutów, jest jego krótka sierść która nie wymaga ciągłego sprzątania.Acha.. i złapał mi CZTERY myszy w domu - blok 4 piętro!

Dotarła mamusia(mysia) i się okociła- omyszyła i maleństwa zaczęły wychodzić między rurą kanalizacyjną( zaprawa się wysuszyła, wykruszyła)A co do zawartości pożywienia... Cholera jedna ( nasz kotek) nie jada nic oprócz mięska kociego w galaretce...... Po konsumcji myszy byłam bardzo zaniepokojona ( acz w galaretce nie były..)Nawet chciałam dzwonić do lekarza kotowego czy to normalne że kot myszy jada? Mąż bardzo mnie zachęcał do owego telefonu( dziwnie się uśmiechając), w skrytości i ciekawości oczekując finału owej dysputy....Potem sie przyznał że wynikiem mógłby być kaftanik. biały cały za takie pytanka......

alfreda - działka urokliwa, ale KOT podbił moje serce od razu. Sama mam dwa czarne, rasy europejskiej - dachowce znaczy się :-? , ale od zawsze marzyłam o rosyjskim arystokracie. Na marzeniach zakończyło się. Piszesz, żeś z pomorskiego jest. A czy blisko Ci jakoś do Gdańska? Bo chętnie skorzystam z namiarów na architekta ( ja muszę zrobić adaptacje swojego gotowca).

alfreda, a czy pytałaś o drzewo suszone w tartaku w Sulęczynie?

"Tartak Sulęczyno Rafał Trzebiatowski ceny na IX/2003-09-18

ceny to: 550 netto z impregnacją i transportem za więźbę i 350 z tymi samymi składnikami za deski "

Poza tym mam namiary na tartaki polecane przez ludzi z Trójmiasta:

"512 46 90 bądź 0502 543 091.

Jest to tartak w Tuchomku. Super koleś - można się dogadać. "

:Polecam tartak w Szemudzie ul. Mercerstwo 4 tel.676-12-56 brałam z niego deski, kantówki i stemple,ceny konkurencyjne. "

Wiem że w Sulęczynie mają komorę do suszenia i impregnowania ciśnieniowo-tartak nowoczesny, właściciele super :-)

alfreda - działka urokliwa, ale KOT podbił moje serce od razu. Sama mam dwa czarne, rasy europejskiej - dachowce znaczy się :-? , ale od zawsze marzyłam o rosyjskim arystokracie. Na marzeniach zakończyło się. Piszesz, żeś z pomorskiego jest. A czy blisko Ci jakoś do Gdańska? Bo chętnie skorzystam z namiarów na architekta ( ja muszę zrobić adaptacje swojego gotowca).

Jestem z Redy, projekt " robi się" w Gdyni- ARCHI-PLAN tel 6211000, ale opini jako takiej nie umiem jeszcze wystawić. Sprawa jest jeszcze niezakończona, chociaż współpraca układa się dobrze z małym zgrzytem na początku. A mianowicie, cena ustalona na początku ,przy podpisywaniu umowy( po jakimś czasie) nagle wzrosła.Po zgłoszeniu wątpliwości ,została sprowadzona do uzgodnionej! :) Od tej pory gdziekolwiek udaję się na rozmowy , uzgodnienia- spisuję czarno na białym -aby mi się jednostka nie wyparła swego!! :wink: Ale z pracy panów projektantów jesteśmy zadowoleni :lol: A i ceny mają przystępne i podobnież można się targować ja niebardzo jeszcze umiem :cry:

Alfreda działak piekna, projekt bardzo ciekawy :lol:

A kotek śliczniasty :lol:

Działeczka też nam się podoba a projekt? To chba tylko kwestia gustu......Wiem że wzbudza , może nie kontrowersje a może więcej emocji wśród znajomych, rodziny :wink: A nasz dom miał być zwykłą chałupą z środkiem takim w którym chcielibyśmy spędzać czas! :D Dlatego też pokój dzienny, zazwyczaj są to duże salony, u nas został podzielony na pokój kominkowy i pokój dzienny.Mają też być inaczej urządzone ,w różnych klimatach,pok. kominkowy w "starociach"otomana, duży zabytkowy fotel, kredensik i karaweczki z naleweczkami, gąsiory z winkiem .Bez TELEWIZORA.I pokój rodzinny-tam się rozmawia, je,oglądaTV itp.Natomiast duży zadaszony taras ma stanowić coś w rodzaju salonu letniego! Ale tak nawiasem mówiąc ,to każdy ma inny gust i inne potrzeby..A każdy kto, moim zdaniem, mierzy się z zdaniem budowy własnej chałupy,musi "ubierac się" w to co lubi,a nie w to ,co komuś się poboba :lol: Ale zawsze jest nam miło jak znajdujemy akceptacje otoczenia.DZIĘKI :lol:

A co do kotka, uroda to chyba nie idzie w parze z rozumkiem, charakterkiem :roll:

Alfreda, cudną masz działkę. Co do kota to się nawet nie wypowiadam, bo..eeech, koty cudnościowe... :p

Ale Wy tu gadu gadu o projekcie a ja nie wiem gdzie go szukać! :( Fakt, że mało czasu mam i nie szperam, więc lecę na skróty - gdzie można obejrzeć ten projekt?