Adriano Komputero 22.01.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Alfredko, Twoje rysunki "przemawiają"! Taras pięknie wpasuje się w otoczenie i będzie dosłownie wchodził w ogród, a pnącza przysłaniające pergolę sprawią wrażenie zielonej komnaty... ach! ślicznie. Już to sobie wyobrażam... "Umeblowana" łazienka też robi wrażenie. Czy kolory jakich użyłaś mają być docelowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 22.01.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Adriano Kom... Dzięki Kolory łazienki..hm...nie wiem czy docelowe! Na dzień dzisiejszy kolor delikatnej zieleni, pastelowa mięta przodują w mojej koncepcji!Ale czy dotrwają do czasu realizacji? Nie wiem! Ale wymyśliłam już sobie czym wykończę "blat" od strony kibelka, bidetu! Będzie to tynk strukturalny( ale nie ten drogi czyt. firmowany przez. producectów), tylko zwykły klej do glazury, rozprowadzony finezyjnie, z zachowaniem nierówności,dołki i górki. Na to poprzyklejane muszelki, różnego formatu , kształtu i gatunku, a potem cyk... białą farbą i farbą w kolorze kafelek......Takie tam morskie klimaty podczas korzystania z przybytku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 23.01.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Fiu,fiu Alfredko jak pięknie to wyrysowałaś Pozazdrościć tylko tego planowania,tej dokładności.Na pewno wszystko się wpasuje i kosmetyków też przybędzie i będzie OK,jeszcze tylko mi brakuje jakiejś roślinki np.papirusa(mogę ofiarować odmóżkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 23.01.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Kasiu.. Dzięki! Bardzo chętnie. Moje zieloności, jakoś trudno znoszą przeprowadzkę, chociaż kocisko ich nie podgryza( mam w pracy moją roślinność) to chyba im, tej pieszczoty poprzez kocie molestownie brakuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Piekne te Twoje rysunki Ja też rysuje ale tylko kreski, nie stałam w kolejce za talentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 24.01.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Wizje bardzo dopracowane... I łazienka rzeczywiście ciekawa, daje pole do manewru Świetny pomysł! I muselki w tynku... Super Mysy tez się marzy taki taras, na którym by mozna jeść kolacje itp., zapalić świece rózne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.01.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mys Czuj się zaproszona na inauguracje tarasu!!! Na kojacyjkę,przy świeczkach ...Mile widziane osoby towarzyszące.... Mam nadzieję że to będzie już niedługo ( koniec maja, początek czerwca) Mam też pomysł na stoliczki tarasowe: Zwykłe skrzynki po jabłkach , wyłożone "czymś tam" może geowłokininą lub innym ustrojstwem, potem ziemia w której posadzone zostaną kwiatki. To wszystko przykryte szybą( na takich gumowych podkładkach w narożnikach)Będzie mozna odstawić naczynko na taki "żywy" stoliczek... PS> Jak tam egzaminy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.01.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Aga.. Tym rysunkom też trochę brakuje...Ale staram się pokazać swoją wizję potencjalnym wykonawcom...Oszacować koszty, materiały..i inne dyrdymały!Coby sobie potem ciśnienia nie podnosić... Ale za komplementy..dziękuję. Zawsze to miło jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Alfredziu Ty mnie nie dobijaj że im czegoś brakuje Moim brakuje wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 25.01.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Mys Czuj się zaproszona na inauguracje tarasu!!! Na kojacyjkę,przy świeczkach ...Mile widziane osoby towarzyszące.... Mys się czuje zaprosona i zasczycona tez I osobom towarzysącym tez się spodoba Będzie mozna odstawić naczynko na taki "żywy" stoliczek... Wow... To będzie niesamowite... Pewnie trudne do wykonania, ale Forumowicze mogą wsystko PS> Jak tam egzaminy????? Egzamin, stuk 1. Udany, udany :):) Mysorka tez :):):) Dziekujemy za troske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 26.01.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Mys Bardzo Ci BRAWO!!!!! Dumna jestem , choć Ty nie moje dziecię!!!( ale takie prawie, prawie... ) A i MYSORKOWI OKLASKI SIĘ NALEŻĄ Ale zrobiliście kolejny krok do przodu, coby na starość (naszą) pomocną dłoń wyciągnąć w kierunku zmaltretowanych staruszków!!! A co cztery ręce, to nie jedna para..GRATULACJE ! A fee..ciągle ta interesowność.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.01.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Alfredko mogę tylko pogratulować, co z calego serducha czynię i trzymam kciuki za kolejny etap prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 26.01.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 No i po negocjacjach będzie PO MOJEMU :D :D Nooo, gratulacje kolejnego zwycięskiego boju! Coraz blizej, coraz blizej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.01.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Alfredziu gratulki A tak nawiasem mówiąc jak to człowiek nie wie gdzie ma znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 27.01.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Alfredko ty się tak nie umartwiaj tylko obmyślaj plany.Może zmartwienia to tak dla równowagi aby za dobrze nie było. Ja wiem swoje,poradzisz sobie jak zawsze a kciuki trzymam cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.01.2006 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Alfreda ale ty masz kobieto zdolności malarskie chyba Ja tak bym piękniście nie wyrysowała swoich wizji Kurcze to twój mąż spec od sytuacji awaryjnych jest ale to tez sztuka Do do waszego majstra to rzeczywiściue nie załuj mu laurek jesli tak go oceniasz Ciesz się, ze choc tu nie masz problemów a drzwi no cóż coś sie wymyśli Bedize dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 27.01.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Andrzejko Pewnie ze się wymyśli...GDYNIA do SUWWAŁK Suwałki do Zamościa, Zamość do Ełku, Ełk do Radomia, a Radom do Męcikału ( jest taka miejscowość , poniekąd wypoczynkowa na Kaszubach) i Drzwi JUŻ SĄ... Kasiu Ja myślę , że to dla zdrowotności ...umysłowej...taka gimnastyka... Aga Fakt! Człowiek nie wie gdzie drugiego spotka! Jest to moje motto pomocnicze w koedukacji młodego!. Nigdy nie wiesz , gdzie spotkasz drugiego człowieka, od którego, Twoje życie będzie zależało!! Miej to na uwadze( to do syna) i tak postępuj abyś zawsze w oczy, bez wstydu, mógł spojrzeć ! Mys no niby bliżej, Ty tam rodzinnie nalewki jakieś nastawiaj , coby było na inauguracyję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 28.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ty tam rodzinnie nalewki jakieś nastawiaj , coby było na inauguracyję!! A prosę bardzo... Kukułcze Mleczko moze być? Do kawy bardzo smaczne A odnośnie tych kłód pod nogami... To one w końcu staną się drzwiami Będzie dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.01.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 a tak , absrahując ( jejku jaki brzydki wyraz, a raczej końcówka jego) od zmartwień, emocji...Co myślicie o połączeniu: piec na paliwo stałe tzw. Ścierwojad, plus podłogówka plus żeliwne kaloryfery? A dlaczego żeliwne ? Przecież one długo się nagrzewają (tak jak podłogówka). Skoro chcesz podłogówkę to moim zdaniem lepsze będą grzejniki panelowe, które zaraz po odkręceniu zaworów są ciepłe i grzeją . Jeszcze zanim na dobre ruszy podłogówka - panelowe już będą ogrzewały Ci pomieszczenie. Jeśli zastosujesz żeliwne to poczujesz ciepło jak sporo czasu upłynie ... i paliwa. Według mnie jeśli podłogówka to grzejniki panelowe i obojętnie jakiego rodzaju będzie paliwo A jeśli chodzi o drzwi, to nigdy bym nie przypuszczała, że rodzima fabryka odsyła klienta o kilkaset kilometrów. To niedorzeczność . Bezsens. Tylko źle świadczy o firmie . Skoro mają tu fabrykę to tutaj właśnie powinni mieć największą sieć sklepów firmowych i błyskawicznie realizować zamówienia (nawet jeśli nie wszystkie modele robią u siebie). Trzymaj się i nie daj się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.01.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Adriano Kom.... No właśnie długo się nagrzewają , ale też dłuzej trzymają ciepło ! Jezeli zakładmy , że piec na paliwo stałe, to w razie wygaśnięcia ognicha, jak przyjdę po pańszczyźnie do chałupy , to one jeszcze ciepłe będą! I chyba to, że się długo nagrzewają, a więc idealnie współpracują z podłogówką .W całym domu tem. będzie jednakowo rosnąć. Bo tam ,gdzie grzejnik, to podłogówki już nie będzie( Jedynie łazienka stanowi wyjątek).Poza tym to one długowieczne są i chyba nie do zdarcia! Ale to jest taki "widzimiś" jeszcze do uzgodnienia. A i gacie jest gdzie powiesić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts