Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Alfredko,

Twoje rysunki "przemawiają"! :D

Taras pięknie wpasuje się w otoczenie i będzie dosłownie wchodził w ogród, a pnącza przysłaniające pergolę sprawią wrażenie zielonej komnaty... ach! ślicznie. Już to sobie wyobrażam...

"Umeblowana" łazienka też robi wrażenie. Czy kolory jakich użyłaś mają być docelowe ?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adriano Kom... Dzięki :oops: Kolory łazienki..hm...nie wiem czy docelowe! Na dzień dzisiejszy kolor delikatnej zieleni, pastelowa mięta przodują w mojej koncepcji!Ale czy dotrwają do czasu realizacji? Nie wiem! :-? Ale wymyśliłam już sobie czym wykończę "blat" od strony kibelka, bidetu! Będzie to tynk strukturalny( ale nie ten drogi czyt. firmowany przez. producectów), tylko zwykły klej do glazury, rozprowadzony finezyjnie, z zachowaniem nierówności,dołki i górki. Na to poprzyklejane muszelki, różnego formatu , kształtu i gatunku, a potem cyk... białą farbą i farbą w kolorze kafelek......Takie tam morskie klimaty podczas korzystania z przybytku...

Mys Czuj się zaproszona na inauguracje tarasu!!! :D Na kojacyjkę,przy świeczkach ...Mile widziane osoby towarzyszące.... :wink:

Mam nadzieję że to będzie już niedługo ( koniec maja, początek czerwca)

Mam też pomysł na stoliczki tarasowe: Zwykłe skrzynki po jabłkach , wyłożone "czymś tam" może geowłokininą lub innym ustrojstwem, potem ziemia w której posadzone zostaną kwiatki. To wszystko przykryte szybą( na takich gumowych podkładkach w narożnikach)Będzie mozna odstawić naczynko na taki "żywy" stoliczek... :wink:

PS> Jak tam egzaminy?????

Mys Czuj się zaproszona na inauguracje tarasu!!! :D Na kojacyjkę,przy świeczkach ...Mile widziane osoby towarzyszące.... :wink:

:D Mys się czuje zaprosona i zasczycona tez :D I osobom towarzysącym ;) tez się spodoba :D

Będzie mozna odstawić naczynko na taki "żywy" stoliczek... :wink:

Wow... To będzie niesamowite... Pewnie trudne do wykonania, ale Forumowicze mogą wsystko ;)

PS> Jak tam egzaminy?????

Egzamin, stuk 1. Udany, udany :):):):) Mysorka tez :):):):):):) Dziekujemy za troske :D

Mys Bardzo Ci BRAWO!!!!! :D :D Dumna jestem :D :D , choć Ty nie moje dziecię!!!( ale takie prawie, prawie... :wink: ) A i MYSORKOWI OKLASKI SIĘ NALEŻĄ :wink: Ale zrobiliście kolejny krok do przodu, coby na starość (naszą) pomocną dłoń wyciągnąć w kierunku zmaltretowanych staruszków!!! A co cztery ręce, to nie jedna para..GRATULACJE !

A fee..ciągle ta interesowność.. :oops: :oops:

Alfreda ale ty masz kobieto zdolności malarskie chyba :roll: 8)

Ja tak bym piękniście nie wyrysowała swoich wizji 8)

Kurcze to twój mąż spec od sytuacji awaryjnych jest ale to tez sztuka 8) :wink:

Do do waszego majstra to rzeczywiściue nie załuj mu laurek jesli tak go oceniasz 8)

Ciesz się, ze choc tu nie masz problemów a drzwi no cóż :-? coś sie wymyśli :wink:

Bedize dobrze :wink: 8) 8) 8)

Andrzejko Pewnie ze się wymyśli...GDYNIA do SUWWAŁK Suwałki do Zamościa, Zamość do Ełku, Ełk do Radomia, a Radom do Męcikału ( jest taka miejscowość , poniekąd wypoczynkowa na Kaszubach) i Drzwi JUŻ SĄ... :-? :-?

Kasiu Ja myślę , że to dla zdrowotności ...umysłowej...taka gimnastyka... :wink:

Aga Fakt! Człowiek nie wie gdzie drugiego spotka! Jest to moje motto pomocnicze w koedukacji młodego!. Nigdy nie wiesz , gdzie spotkasz drugiego człowieka, od którego, Twoje życie będzie zależało!! Miej to na uwadze( to do syna) i tak postępuj abyś zawsze w oczy, bez wstydu, mógł spojrzeć !

Mys no niby bliżej, Ty tam rodzinnie nalewki jakieś nastawiaj , coby było na inauguracyję!! :wink: :wink:

a tak , absrahując ( jejku jaki brzydki wyraz, a raczej końcówka jego) od zmartwień, emocji...Co myślicie o połączeniu: piec na paliwo stałe tzw. Ścierwojad, plus podłogówka plus żeliwne kaloryfery?

A dlaczego żeliwne ? Przecież one długo się nagrzewają (tak jak podłogówka). Skoro chcesz podłogówkę to moim zdaniem lepsze będą grzejniki panelowe, które zaraz po odkręceniu zaworów są ciepłe i grzeją . Jeszcze zanim na dobre ruszy podłogówka - panelowe już będą ogrzewały Ci pomieszczenie. Jeśli zastosujesz żeliwne to poczujesz ciepło jak sporo czasu upłynie ... i paliwa. Według mnie jeśli podłogówka to grzejniki panelowe i obojętnie jakiego rodzaju będzie paliwo :wink:

A jeśli chodzi o drzwi, to nigdy bym nie przypuszczała, że rodzima fabryka odsyła klienta o kilkaset kilometrów. To niedorzeczność . Bezsens.

Tylko źle świadczy o firmie . Skoro mają tu fabrykę to tutaj właśnie powinni mieć największą sieć sklepów firmowych i błyskawicznie realizować zamówienia (nawet jeśli nie wszystkie modele robią u siebie).

Trzymaj się i nie daj się !!! :D

Adriano Kom.... No właśnie długo się nagrzewają , ale też dłuzej trzymają ciepło ! Jezeli zakładmy , że piec na paliwo stałe, to w razie wygaśnięcia ognicha, jak przyjdę po pańszczyźnie do chałupy , to one jeszcze ciepłe będą! I chyba to, że się długo nagrzewają, a więc idealnie współpracują z podłogówką .W całym domu tem. będzie jednakowo rosnąć. Bo tam ,gdzie grzejnik, to podłogówki już nie będzie( Jedynie łazienka stanowi wyjątek).Poza tym to one długowieczne są i chyba nie do zdarcia! Ale to jest taki "widzimiś" jeszcze do uzgodnienia. A i gacie jest gdzie powiesić! :wink: