alfreda 29.01.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Mys... Kukułcze mleczko??Hym...Nigdym o takim nie słyszała...Ale otwarta jestem na NOWE, więc dobra!! Pod warunkiem że to będzie mleczko , a nie jajo!! Kukułcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.01.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Poza tym to one długowieczne są i chyba nie do zdarcia! O !!! To prawda !!! Ale to jest taki "widzimiś" jeszcze do uzgodnienia. Alfredko, musisz to dobrze przemyśleć, bo to Tobie ma być wygodnie, miło i cieplutko we własnym domku. Z pewnością wybierzesz najlepszy wariant dla siebie Ja natomiast uważam, że grzejniki panelowe będą się z podłogówką wspaniale uzupełniać. Wchodząc do zimnego domu panelowe szybko ogrzeją, a podłogówka po wyłączeniu długo będzie trzymać ciepło ("i wilk syty i owca cała" ) Właśnie taki wariant wybrałam, przy ogrzewaniu gazem płynnym (za rok ma być podłączany ziemny). A i gacie jest gdzie powiesić! A na panelowych nie można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 31.01.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Adriano Kom... W tym całym ambarasie , decydującym kryterium będą zapewne ...Finanse Ale kaloryfery zeliwne( wiem ,że na dzień dzisiejsz, to nie odpowiednie kryterim) jakiś taki urok mają, klimacik znaczy się....Ja wiem że przy piecach gazowych to inna kalkulacja...ale przy moim " ścierwojadzie"? Poza tym one na dzień dzisiejszy całkiem fajną stylistykę mają...A co do "gaci" Na płytowych mozna powiesić, oczywiście!! Tylko te cholery mają tak , że płyta frontowa, grzeje raczej umiarkowanie. Główne ciepło idzie w "szmatę" znaczy się w firanki, zasłonki!(góra) Tutaj potrzebana jest odpowiednio zaprojektowana przestrzeń podokienna! Parapet który kończy się w 1/2 kaloryfera( jego górnego grzania) nie odbija ciepła na pomieszczenie Takie są moje praktyczne doświadczenia w wynajętym, obecnie zamieszkanym lokum...Więc kombinuję , jak ten koń....co miał pod górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Kombinuj, kombinuj . Na pewno Ci to kombinowanie na zdrowie wyjdzie, a raczej na ciepło Z pewnością dokonasz trafnego wyboru Zawsze się też możesz wesprzeć radą i uwagami doświadczonych instalatorów. A co do wyglądu kaloryferów żeliwnych, to nie mam nic przeciwko. Teraz w swoim mieszkanku mam właśnie takie i wyglądają fajnie Jedyna wada to to, że lubią się zapowietrzać. Ale już mam taki specjalny kluczyk, którym wystarczy pokręcić by kaloryfer troszkę posyczał i grzał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.02.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Fredzia, jak ci gościu odpowie niewłaściwie to weź jakiegoś sąsiada, załóżcie grupę "inicjatywną" pojawcie się u Pana z Energetyki i zapytajcie, czy chcą zbiorową skargę z powiadomieniem URE. Pomysł ten radzę stosować jako ostateczność, po wyczerpaniu wszystkich innych argumentów (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.02.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Alfredziu będzie dobrze, trzymam kciuki za prąd i dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 02.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Dzisiaj robilam za Babę Jagę!!!!! Ejze... To nie za Babę Jagę... a za bohatera!!! Jako ten Prometeus, co wywalczył ludziom ogień, Ty zdobywas prąd dla swoich rodaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 03.02.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Alfredko dzisiaj skończyłam czytać Twój dziennik. Jestem pełna podziwu dla Ciebie za lekkość pióra i wątki humorystyczne. Odnalazłam w Twej opowieści wiele wspólnych z moimi nastrojów. Czekam z niecierpliwością na kontynuację, tym bardziej, że jesteśmy w zasadzie na tym samym etapie budowy. Chociaż moja zaczęła się już ładnych parę lat temu, ale teraz już pójdzie szybko bo wsparliśmy się kredycikiem. Budujące jest to, że tak szybko macie zamiar się wprowadzić. Mam nadzieję, że my wprowadzimy się na początku wakacji, ale myślę, że bardziej realny będzie przełom sierpnia i września. A jak Ty masz zamiar rozwiązać kwestię schnięcia tynków, wylewek i kładzenia podłóg ? A okna rozumiem będziecie montować przed tynkami wewnętrznymi, nie obawiasz się, że ktoś je ukradnie? Nam z tego właśnie względu wstawienie okien przed tynkami odradził umówiony tynkarz. Podobno to częsta praktyka wśród złodziei pozbawiać umęczonych inwestorów tak kosztownej inwestycji jak nowe okna.A i jeszcze strasznie Ci zazdroszczę tak urokliwego miejsca.Pozdrawiamjolariska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.02.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 jolariska Bardzo Ci dzięki, za dobre słowa !! Tak, okna przed tynkami. Byłoby nieludzkie, ludzików do chałupy wprowadzać , w zimno takie! Znając "mojego " majstra prace pojdą" piorunem" A pozatym, tyle lat jeździliśmy na wczasy letnie, w warunkach bardzo spartańskich, że śmiało możemy zaludnić chałupę w"demobilu".Co do schnięcia tynków...Nasz Fach-majster,posiada tzw. ogrzewanie nadmuchowe (szt 2) i obiecuje że będzie GUCIO!!!sobie schło! A co do złodziejstwa..No cóż...Po pierwsze "zatrudniliśmy" dozorcę, który będzie tam spał, po drugie...nasz wykonawca doradził nam, coby folię ochroną odrazu z okien ściągać( w ten sposób powstaje produkt z drugiej ręki, niechodliwy), po trzecie, alarm ( założony prawie juz),po czwarte moje okna są NIESTANDARDOWE , czyli nie "chodliwe"! A na koniec serdeczne dzięki,jeszcze raz, za słowa -dobre, mobilizujące- A Wy teraz macie tzw. przerwę przestojową ? Daj znać kiedy ruszacie i itp...Pozdrowionka i kciukasy za postępy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.02.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Mys dzięki za komplementy! Zawsze to lepiej ludzikowi( mnie) na serduchu, jak Ktoś w pieniactwie Bohatyra widzi!!! Milo mi przeogromnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Aga.. Musi byc dobrze!!! Nie ma innej opcji! A za kciuki serdeczne dzięki! Są niewątpliwie BARDZO potrzebne!!! Jak bys tak jeszcze mogła "u nóg" chwilę potrzymać.....Zawsze to większa "gwarancja..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Kroyena W ostateczności...to ja..... zaopatrzę się w "kałacha" granaty i wespół z Chuckiem Norrisem , wdepnę w Enerigę!!! Tak Pana z owej poinformowałam!!! Oczywiście ostatnia info brzmiala że w Gdańsku , odpowiedniego Pana NIE MA! Co automatycznie ,jednoznacznie dyskwalifikuje mnie w osiągnięciu info na pożądany temat!!! Pismo już wysmarowałam i domagam się na w/w odp NA PIŚMIE..Z PIECZĄTKĄ I PODPISEM.....A pomysł "grupowy" też jest dobry! Ale jak zauważyłeś...OSTATECZNY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.02.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Alfredko, gratuluję ! Twoja sprawa PRĄDU będzie z pewnością załatwiona pomyślnie ! Nie na próżno mówią, że gdzie diabeł nie może , tam babę pośle Ale, gdzie z Ciebie jakaś Baba Jaga ? Ty dzielna i zuch dziewczyna !!! Dołączam się do trzymania kciuków ! Mogę być od trzymania kciuków "u nóg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.02.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Aga.. Musi byc dobrze!!! Nie ma innej opcji! A za kciuki serdeczne dzięki! Są niewątpliwie BARDZO potrzebne!!! Jak bys tak jeszcze mogła "u nóg" chwilę potrzymać.....Zawsze to większa "gwarancja..." Się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 04.02.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Czekam z utęsknieniem ciepła i wiosny. Wtedy ruszmy z wykończeniówką Alfredko, czekam niecierpliwie na dalsze wpisy do Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 04.02.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Adriano..Aga...Bardzo WIELKIE DZIĘKI ZA TE KCIUKASY!!!! Swoją drogą to musi( te nożne kciuki ) fajnie wyglądać! A i sprawność fizyczna musi być , niczego sobie, aby takie sztuki wyczyniać!! jolairska Ja też z niecierpliwością czekam ocieplenia Zawsze to lepiej na serduchu człowiekowi, jak wraz z przyrodą, budowa się budzi i rośnie w siłę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.02.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Alfredziu jest ciekawie Ja też czekam na wiosnę bo już lekko mam dośc tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma_lgosia 12.02.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Alfredko przeczytaliśmy z moim mężem Twój dziennik jednym tchem. Masz świetny styl i potrafisz zainteresować czytelnika, ba wręcz wciągnąć. Wczoraj to mnie noc zastała tak się wczytałam w Twoje poczynania na budowie. Jesteś super inwestorką! Jestesmy ogromnie ciekawi dalszych etapów Twojej budowy i prosimy o więcej zdjęć. My mamy działeczkę w zacisznym miejscu niedaleko miasta i póki co edukujemy się poprzez to forum-nic tak nie uczy jak doświadczenia innych. Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na dalszy ciąg wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.02.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Alfredziu będzie dobrze nie ma innego wyjścia Popatrz jak u nas idą prace a pora roku też nie najlepsza na taką robotą Trzymam kciuki za prąd Głowa dogóry i do przodu a lato na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 13.02.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ma_lgosia Dzięki za dobre słowo. Co do zdjątek to prośba niedługo zostanie spełniona!Tyle się teraz zaczyna dziać , że będzie co uwieczniać.-mam nadzieję A co do "edukacji" przez dzienniki.....Mi osobiście DAŁY BARDZO DUŻO!! Czasami jedno zdanie,opisane zdarzenie jest w stanie zapobiec niektórym błędom!A poza tym optymiz , radość i wymiana poglądów doświadczeń...normalnie skarbnica !!! ps. działeczki w zacisznym miejscu, dalej od zgiełku....to chyba TO co nam teraz jest potrzebne,aby uniknąć "zgłupienia" cywilizacyjnego.Życzę powodzenia!!! Aga Za to lato na tarasie......jak to miło jak ktoś przypomni po co to całe zamieszanie!!! Wielkie dzięki dobra Kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts