Mys 17.02.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jeee!!! Mys się dołącza... GRATULACJE BARDZO!!! :D Juz niedługo, juz niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Alfreda, ja także przyłączam się do gratualcji. Widzę (czytam), że tamat drzwiowy to także Twój ulubiony Mam pytanko odnośnie pergoli - jako, że pomysł ten i mi snuje się po głowie - jak zamierzacie zakotwić to w murze? Jakie przekroje słupów? Alfreda jesteś przekonana na 100% do pleksy zamiast daszku drewnianego nad tarasem? Jeździmy na wakacje nad morze do ludzi, którzy mają takie rozwiązanie, powiem Ci, że mi się ono nazbyt nie podoba... Drewno to jednak drewno... Sądzę, że to częściowe zadaszenie nie będzie Ci aż tak bardzo zacieniało domu, ale to oczywiście zależy od długości daszku, konta nachylenia i strony świata. Pozdrowienia serdeczne Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Agnes K Dzięki za gratulki! Co do pergoli.... Nasz taras został już przygotowany do jego zabudowy.W betonie znajdują się kotwy, do których zamocowana zostanie cała konstrukcja. Jakoże podłoga tarasu też będzie drewniana, całość będzie stanowiło jednolitą konstrukcję. Natomiast do mojej nowej koncepcji ( coby pergolę wyciągnąć poza obrys tarasu) musimy w wymaganej odległości umieścić w guncie betonowe słupy z kotwą , a następnie połączyć całość. A co do zadaszenia....nasz pokój kominkowy znajduje się w dość newralgicznym miejscu. Mogłoby mu brakować trochę światła. Na początku planowaliśmy zadaszyć szybą zbrojoną , ale byłoby to dość ciężkie rozw.Natomiast płyty z poliwęglanu mają dość duży asortyment i są leciutkie. Posiadają różne zabarwienie i są różno komorowe. Na dzień dzisiejszy koncepcja jest taka......a potem zobaczymy. Mam nadzieję że część zadaszona , z częścią otwartą( pergola porośnięta zielskiem) będzie dobrze współgrała. Tym bardziej że będzie stanowić niejako drugi plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Alfreda, sądzę, że jako kobitka z ogromnym wyczuciem estetycznym na pewno podejmiesz dobrą decyzję. Nie mam pojęcia o asortymencie płyt poliwęglanowych, więc może ta, którą oglądam co roku nad morzem jest po prostu źle dobrana?? Ciekawa jestem bardzo efektu Powiedz jeszcze ino jaki przekrój słupów planujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Wwiola Już się dokopałam do bramy... Jest to brama segmentowa Novoferm. -Ocynkowane ogniowo stalowe , lakierowane podkładowo metodą wypalania piecowego na bazie poliestru. Izolacja: pianka poliuretanowa bezfreonowa o współ przenikalności cieplnej k=1,0 W/m2K Grobość segmentu 20mmPowierzchnia zewnętrzna:woodgrain ( deseń drwenopodobny) Uff... Podałam Ci opis z materiałow firmy. A brak funduszy na bramę z napędem tłumaczę sobie następująco..Jak by tak prądu zabrakło ( a na wsiach się to jeszcze zdarza) to co ja bym biedna zrobiła??? I już mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Agnes K Ależeś mnie zaćwiekowała tymi przekrojami Nie wiem Jak przyjdzie do realizacji, zdamy się na naszego cieślę , co to nam więźbę stawiał...Człek zacny, robotny i niedrogi! Drewno On też będzie zamawiał, jego ceny materiału są dla nas niedostępne...Ma chłop swoje układy i dzieli się nimi ze zlecenodawcą. Co nie ukrywam bardzooo nam na rękę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Mys Powiedz mi jak to z Tobą jest...??? Niby tutaj gadu-gadu, mydlenie oczków..a ja się dowiaduję że Ty u mnie w domku pomieszkujesz na dziko ??/ Oj nie ładnie!!! I jeszcze Dziadka straszysz!! A Fee... Dziadek o wszyskim mi nakablował!!Podczas Jego wieczornej inspekcji budowlanej, wyłoniłaś się z czeluści mroku i hajda na dziadka!!Pokiwalaś swoim zwinnym ogonkiem i spojrzałaś TAKIMI OCZKAMI Ogólnie byłaś strasznie-straszna!!!Szczerzyłaś kły i głośno popiskiwałaś!!! Dziadek BOI się MYSZY!!! Nie rób Mu tego więcej, bo się chłopina rozchoruje!!!Mogłaś mi Mysko pisnąć słóweczko, tobym przygotowała grunt! I pamiętaj " TY STRASNA MYSO"...MUSISZ SIĘ SZYBCIUTKO WYPROWADZIĆ!!!Kot LEON ( zawodowiec)obejmie niedługo włości w swoje władanie, co w konsekwencji nie wróży Ci różowego życia..Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Alfreda, to będę cierpliwie czekała na relacje z budowy pergoli Mys - wstyd!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 18.02.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Ale... Ale... Mys się tylko przywitać chciała... Przeciez było zaprosenie na inaugurację tarasu A właśnie potem jak będzie Leon, to Mys juz sobie nie poinauguruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Alfredziu Ogromne Gratulki tego STANU W poniedziałek będę na inauguracji kominka z Panem Heniem tozapytam go w wiadomej sprawie Wiesz jesli chodzi ote panienkę i wyrzuty to ja też w pracy obrywam za NFZ ( bo ma takie pomysły, za lekarza że za długo go nie ma itp.). Ale ja nie mogę ludziom rozpakować paczki I nie przejmuj się tak tą panienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Aga Dzięki za pamięć Będę wdzięczna za ewentualną informację! A co do"panienek".... Muszę Ci się przyznać że w moim przekonaniu praca np. pielęgniarki (ogólnie NFZ, średni szczebel personelu) zasługuje na najwyższy stopień uznania. Za tak male pieniądze, ilość godz przepracowanych, do tego również w niedziele święta,Durne rozporządzenia, ograniczenia, ilość osób wyręczających się, wydających polecenia, zgłaszjących roszczenia i żale.....naprawdę trzeba mieć powolanie!! Ja nie mogę wyrzymać z moim ślubnym jak tylko ma katar a co dopiero choroby poważniejsze? Ich rodziny , które wszystkiego żądają, lekarze którzy chcą mieć"spokojną noc" obarczają innych swoimi obowiązkami, koleżanki i koledzy którzy chcą się wykazać. podkladając "świnię" innym, zeszyty spostrzeżeń(?)...itd...itp.....Nprawdę jestem pełna podziwu i uznania!!!Szkoda że ten zawód nie posiada odpowiedniej gratyfikacji finansowej za takie oddanie ,odpowiedzialność i poświęcenie!!!!!! Jak mam doła w pracy, ale takiego totala, to zawsz się pocieszam że niebyło mi trafić szkoły np. pielęgniarskiej...... Mam nadzieję że kiedyś ten akurat zawód zozstanie dostrzeżony przez naszych sznownych decydentów O! No, ale się rozpisałam...ale mogłabym wiele więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.02.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 GRATULACJE NAJSZCZERSZE!!! No to teraz pioruuuuuunem wszystko inne i rodzinkę szanowną na obiad poprosić MUS! Alfredziu naprawdę bardzo się cieszę i życzę dalej takiego tempa i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.02.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Mys Ty mi tutaj inauguracją oczu nie mydl Tarasu jeszcze ni ma Przyznaj się że chciałaś strach w oczach faceta ujrzeć!?Muszę przyznać że udało Ci się rewelacyjnie!!!Dziadek do dziś twierdzi TAM JEST JAK W PIEKLE Nie mam pojęcia czy chodziło Mu o Ciebie czy o balagan który powstał w wyniku pojawienia się ekipy dobrej, szybkiej w działaniu, ale BARDZO bałaganiarskiej???? PS. Balaganiarskiej to BARDZO DELIKATNIE POWIEDZIANE, WRĘCZ SUBTELNIE... adaman Dzięki, z dumy idę piórka nastroszyć!!! A co do tempa....hm...Jestem w szoku! Wróciłam wlaśnie z placu boju....Co tam się dzieje!! A raczej co się nie dzieje! Jakakolwiek odpowiedź nie jest wstanie zoobrazować, oddać tego co zastałam Może uda mi się o tym jutro trochę skrobnąć! Jeszcze raz dzięki za miłe dla moich oczu, uszu, duszy słowach! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 19.02.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Przyznaj się że chciałaś strach w oczach faceta ujrzeć!? No cóz... Ale przyznacie, ze to daje satysfakcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.02.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Alfredziu dzieki ( szkoda że tak niewiele ludzi ma takie zdanie jak Ty ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.02.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Mys A jakże!!! A mi podwójną!! Taki mądry Dziadek, wszystko wie i zna się najlepiej....a takiej mysy się przęląkł przeokrutnie!!! Chyba ma coś na sumieniu, że takie lęki posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.02.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Aga Nie ma za co dziękować!!! I tak masz przechlapane!!!Przecież statystyczny pacjent postawę rozszczeniową uzewnętrznia przy tzw, personelu srednim, a nie tam gdzie powinien... Tak jak ja przy "panience" Ale mam naprawdę nadzieję że kiedyś zostanie to dostrzeżone, docenione i wmiarę wynagrodzone finansowo!!! Wydawało mi się że w wyniku tragedii "Katowickiej" ktoś się za tą durną łepetynę chwyci i podejmie odpowiednie kroki...ale U NAS!!! Mało jeden dramat!!! Przecież nasze służby, z braku kasy, nie są prawie wcale przygotowane!!! Dużo by pisać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.02.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Alfredziu wiesz jak jest w naszym państwie Szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 19.02.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Oj szkoda szkoda tym bardziej, że na lepiej się nie zanosi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 20.02.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Budowy i wiosnę lekarze powinni przepisywać na depresję.Gratulacje postępu prac i tynku na podeszwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts