Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga Nie wiem w czym rzecz ( z tymi zdjątkami?) czasami się otwierają, czasami nie...albo tylko niektóre ? :o

A moje żeliwniaki, zostały właśnie pochowane :-? :-? Nie jestem za bardzo usatysfakcjonowana, ale ze względu na większość opinii, jak też czas zamówienia, i wynikłby problem ze sprawdzeniem przez instalatowrów , całego systemu grzewczego, będą płytowe DEHLONGI...

Czesc, znów mam czas na czytanie dziennikow, więc narabiam ;-)

Koszty owego zamknięcia to:

OKNA.........................25 500 PLN

DRZWI........................ 3 985.69 PLN

BRAMA GARAŻOWA......2 856.90 PLN

Całkowity koszt stanu surowego zamkniętego......168 986.59 PLN

Bagatela....

Dla przypomnienia mój domeczek to 240m2.

Wdług mądrych ksią osiągnęlam 65%-70% kosztów inwestycji...hii..hiii

Ja im nie wierzę......

Nie wierz. Z kosztami jedziemy podobnie, dziś w dzienniku zrobiłem w miarę dokładny kosztorys tego co mnie czeka... Ja bym więc liczył 50%.

Uprzedzę pytanie - tak, wcale się tym nie ucieszyłem. Tak, postaram się ciąć koszty ;-)

Coś pokiełbasio się z serwerem na który uploadowałaś fotki, wykrzacza jakieś warninigi MySqla więc z bazą coś nie tegez (albo pad serwa). Nie mogę więc oczy nacieszyć widokami Waszej chaty.

Ach, dzięki za obszerny i szczegółowy komentarz. Chyba na te MSy się w końcu zdecydujemy. Drzwi zewnętrzne raczej gerdy (musze wziąć x2, bo mam zaraz obok wejścia do domu drugie wejście do garażu, więc nie mogę tam dać drzwi z dykty, albo obitych blachą ocynk, cholera to był kiepski pomysł dawać te drzwi obok siebie...) Dlatego gerda, że tańsze niż wszystkie oferty na drewnianie.

pozdrawiam

Gerion

Zeljka Mój parter na "cacy" znaczy tylko -aby mieszkać :wink:

Pewnie gdybym miała więcej kasy,może miała większe aspiracje...ale tak.. Zresztą i tak jestem szczęśliwa że dobrnęliśmy do obecnego etapu w miarę bezboleśnie :) :) :) Ja, my już chyba wyrośliśmy ze zbytnich ambicji ( w każdej dziedzinie) Cieszymy się tym co mamy, dniem dzisiejszym,lubimy ze sobą przebywać...a dom??Dom jest poprostu(dobra..Ma być) naszą przystanią!! Z dala od zgiełku miasta,tłumów ludzi pędzących nie wiadomo gdzie i po co? Ma być milusio nam , blizej natury.... :lol: :lol:

Aga Nie oszukuj... :wink: Twoje poddasze w moich oczach już jest cacy :p :p

Siedziałam sobie cichutko, przepełniona blogostanem...Jejku jak mi było dobrze!!!!

Zazdroszczę, zazdroszczę, zazdroszczę okrutnie !!! :oops: :oops: :oops: . Oczywiście bez zawiści, zeby nie było, ze jestem taka wredna (choć pewnie jestem 8) ). Wspaniale Ci.

Śledzę twoją budowę, bo jestesmy na podobnym etapie, to znaczy bylismy .... U nas zamkniecie dopiero nastąpi ok 20 marca, a gdzie jeszcze tynki ??? Mamy zamiar zaraz po zamknieciu budynku uruchomic kominek i grzać, aby z tynkami już nie czekać.

Gratki Alfreda, Twój dom to naprawdę DOM !!!

Ach, jakiez romantyczne opisy ;-D No dobra, ja to typowy facet jestem i jakoś nie czuję klimatów ;-)

Oczywiście znów zejdę na ziemię i do konkretów, piszesz moja droga, że machnęliście 700m2 tynków. MOżesz zdradzić ile fachowcy se liczyli za metr (z materiałem)? Rozumiem, że maszynowy robiliście?

Pytam, bo może coś źle w moich kosztorysach policzyłem ;-)

pozdrawiam

Gerion

Wszyscy tylko zazdroszczą - no NIE ROZUMIEM :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ale ja też, bardzo. u mnie sarenek niestety mnie będzie, widoku lasu też nie.

Ja byłabym szczęśliwa, mając już taki stan domu jak Ty (żeby sobie choć "pobarłożyć")

Życzę szybkiego wykańczania (domu oczywiście) i samych milutkich chwil w nowym domciu.

A Pinokio też przystojny, nie ma co. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: A jeszcze jak dobrze grzeje- to czego chcieć więcej?

Pięknie opisałaś zabarłożenie. Przypomniały mi się nasze początki mieszkania...super uczucie.

Nasz hydraulik miał piękne niebieskie oczy, ale robotę spartolił. Trzeba im patrzeć na ręce a nie tylko w oczy :oops:. Ciśnie się na usta maksyma Whispera Bo im nie wystarczy patrzeć na ręce - im te ręce trzeba obcinać... , ale nie bądźmy takie okrutne.

z soboty na niedzielę, z najmilejszym, postanowiliśmy zabarłożyć na działko-budowie

O łał... Jaki piękny obrazek... I romantyczny bardzo, bardzo, bardzo... I te sarenki... Kolejny Początek - początek mieskania w nowym Domu :) Mys się rozpłynęła ze wzrusenia :D Ale to brzmi jak ostatni rozdział budowy :D Po takiej nocy teraz napewno będzie łatwiej, z górki!

Cieszymy się tym co mamy, dniem dzisiejszym,lubimy ze sobą przebywać...a dom??Dom jest poprostu(dobra..Ma być) naszą przystanią!!

Jest Wasą przystanią, jest :D A to pierwsze zdanie... To definicja Sczęścia! :D

Wszystkim serdeczne dzięki za zrozumienie :wink: naszych wybryków!

Myślę, że ta noc, była jedyna w swoim rodzaju 8) 8) Drugiej takiej już nie będzie....będą inne ! Ale ta, ta pierwsza , taka trochę dziewicza , chyba najdłużej wryje się w moją pamięć!!!

Gerion Moje tynki nie były maszynowe! Chyba że można nazwać maszyną, zwartą, prężną liczną grupę pracującą!!! :lol: :lol: Tynki cementowo-wapienne , filcowane! Nie posiadają idealnej gladzi, ale o to właśnie nam chodziło!! Za całą robotę zapłaciliśmy 10 350 PLN. W tym matriał, wszystkie listwy narożnikowe, trochę karton-gipsu ( coby nasze poddasze zamknąć tymczasowo) do tego drzwi na to poddasze . Jest to nasz gen(i)eralny wykonawca i liczy nam tak trochę z dobroci serca. :D

Olkalybowa pamiętam tę Waszą noc! :wink: :wink: Utkwił mi w pamięci obrazek sypialni małżeńskiej w podobnym stanie chałupki!!!Jak ja Ci wtedy tego zazdrościlam....-Ja też tak chcę, ja też..ja też..-Darła się moja jaźń !!! Można by nawet powiedzieć że jesteś inspiracją naszego barłożenia.... :wink: :wink:

Aga Ty się nie masz do czego porównywać...Ty już za chwileczkę ..już za momencik...BEDZIESZ U SIEBIE!!! To jest dopiero wyczyn :lol: :lol: PS> Jestem straszliwie ciekawa Twojej kuchni!!!

Mys Ludzie w pewnym wieku już tak mają :wink: :wink: Jak tak większa połowa życia sobie migiem przeleci , to się szuka innych wrażeń!!

Kasia....Tabaluga 1 Wszystko przed Wami!!!! Ale pamiętajcie, jakbyście chciały taki numerek w swoich domkach wykręcić, proponuję inny termin! Luty jakoś taki upierdliwy skubaniec i może wszyskie miłe chwile, zimnem zaszlachtować!!!

Jak tak większa połowa życia sobie migiem przeleci , to się szuka innych wrażeń!!

A Mys myśli, ze to jest uniwersalne. :D

Wcale nie więksa połowa. Mys się dzisiaj dowiedziała w swoim Miejscu Edukacji ciekawych rzeczy o długości zycia, i poznała receptę, jak zyć ponad 100 lat ;) Ale mało komu by się ta recepta spodobała... :D

Jutro zjazd! Mys zyczy więc wsystkim udanej zabawy, dobrego humoru, wspierających przyjaźni na zywo, podniesienia na duchu w walce o spełnienie marzeń i pozytywnie niezapomnianych chwil!!!

Mys Dzięki pięniste :p :p :p

A co do tej recepty długowieczności......to chyba nawet nie chcę jej poznać. :wink: :wink: Albo chcę! Ale z góry zakladam że kłóci się ona z moim modelem życia!! Ja nie muszę , ba nawet nie mogę( coby biedny ZUSik powiedział?) takieiego jubileuszu doczekać! Poza tym ważna jest treść, a nie roziągnięcie w czasie.... :wink: :wink: A tak nawiasem mówiąc to mi ta moja starość BARDZO SIĘ PODOBA-Przynajmniej do tej pory HA!