Żelka 26.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Alfredo, rozumiem co czujesz. To chyba jakaś babsko budowlana przypadłość. Ja mam podobnie. Raz się cieszę, ze cos się robi i dom buduje, a innym razem nie mam ochoty tam wcale mieszkać. Raz, fajnie, ze pola i pustka, innym razem, brzydka wioska i już... A co do wyboru wyposażeń, mam to samo. To na co nas stać nie podoba mi się za bardzo. Szukanie czegoś mnie wykańcza. Trzy razy tylko się rozglądaliśmy za kominkiem i już mam dosyć. No i stwierdziłam po raz kolejny, ze wyobraźni nie mam wcale i do architekta wnętrz bym się nie nadawała ani trochę. Bo ja tylko jak cos widzę już gotowego to wiem czy mi się podoba czy nie. Jak tylko mam materiały i bla-bla jak to będzie wyglądało.., to ja tego nie widzę i już. No i nie wiem czy mi się podoba czy nie... Jak sobie pomyśle, co nas czeka to mi się odechciewa... Teraz podziwiam jeszcze bardziej ludzi tutaj z Forum którym się udało tak urządzić dom, ze wszystko ze wszystkim gra.. Boje się, ze u mnie będzie wszystko ze wszystkim się gryźć, a ja najbardziej... No i co? Czy to wszystko jest TYLKO brak wiosny? O elektryce już nic nie pisze bo mnie zbanuja ... Dobrze, że ta Kasia sprzęt ma zawsze w gotowości, bo to nas ratuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 26.03.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Co do energetyki: Może zastosuj sposób mojego męża, który poszedł do wodociągów i zagroził, że przykuje się kajdankami do kaloryfera i zadzwoni po kolegę z Gazety Wyborczej. Zadziałało. Zaczęli rozmawiać i wodę mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.03.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Alfredko przywołuję i zaklinam wiosnę na wszelkie sposoby i od jutra ma być WIOSNA i 10stC,co by błocko wyschło i nie rozpraszało radości budowlano-wykończeniowych. Tak sobie myślę o tych kajdankach ,może jak emocje dojdą do zenitu to razem się przykujemy w tej Enerdze w Wejherowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 U nas też błocko okropne. Brat się zakopał jak chciał wyjechać, trzeba było podkładać po koła wszystko, co poślizg znosiło, męczyli się dobrą godzinę. Bez kaloszy na dwór nie wychodzę, a w samochodzie wożę buty na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 26.03.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Kasiu Z Tobą ??? ZAWSZE!!! Najbardziej mnie wkurza , że TAM "niby pracownicy". Prace mają, swoje biurka, telefony..A jak zadaję konkretne pytanie , to syłszę:-Ale ja naprawdę nie wiem co powiedzieć? Nie wiem!- Chyba z cieciem rozmawialam! - Nie urażając dozorców, bo Ci to się chociaż przykładają do swojej roboty!!! Za co oni, w tej ENERGII kasę dostają!!! Tak to ja też mogę pracować!! Nawet w ministerstwie! Olkalybowa Błoto to chyba domena WSZYSTKICH NOWOPOWSTAŁYCH DOMÓW! Tylko kiedy to się skończy???A kalosze to muszę sobie "sprawić"! Widać, bez nich, życie siada i odłogiem poleguje....A coby wyglądać już na sicher fachowo , jeszcze kufaja ,czapka uszatka i pet w kąciku ust...... Pazury już mam FACHOWE!! Takie budowlane, się znaczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.03.2006 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Alfredo ale dziś nas uraczyłas fotkami Jestyem pod wrażeniem Super ładnie i fajno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.03.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Z D J Ę C I A S U P E R D O M U S Ą S U P E R Z A J E F A J N E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.03.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 zgadzam sie z Kasia...coraz bardziej przypomina to cos gdzie mozna zamieszkac... Piekna ta gora, piekne te potrojne duze drzwi w pokoju, to chyba duzy pokoj... Juz was nie dogonimy.... Lato u was to juz kawa na terasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Alfredko, PIĘKNIE !!! Naprawdę masz się z czego cieszyć ! Widoki za oknami, drzwi, cudnie !!! Została "tylko" wykończeniówka , ale to już bliżej niż dalej Trzymam kciuki , aby ta kawa na tarasie latem była ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Alfreda, ale masz w domku fajnie - tak domowo. Jednak grzejniki i tynki na ścianach robią swoje. I te widoki za oknem cudne. Ależ u Was jeszcze dużo śniegu, my po nim mamy tylko wspomnienia (na szczęście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 29.03.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jestem zachwycona drzwiami wejściowymi i zadaję sobie pytanie: dlaczego u licha my zrobiliśmy takie wąskie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 29.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ŁAŁ jak już fajowo!!!!!!!!!!!!!!! Drzwi rewelka!!!!!! Wszystko się w nie zmieści nawet tabun forumowiczów na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.03.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Te drzwi z dostawką są naprawdę fajne Raz jeszcze obejżałam sobie fotki Super Alfredziu masz A na takie drzwi warto było czekac A powiedz jakie masz kalofry bo widac kawałek ale to chyba nie żeliwne Wiosenka przyszła i domek twój rozkwita Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.03.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Andrzejko dzięks za komplementy Jakoś tak dziwnie je lubię!! A kaloryferki niestety nie żeliwne Płytowe... I muszę Ci powiedzieć że.....ŻAŁUJĘ, CAŁĄ DUSZĄ!! Tym bardziej że po jakimś czasie , już po zamontowaniu, w zaległym Muratorze przeczytałam że żeliwne NAJLEPSZE do pieca na paliwo stałe!!!Decyzję podjął za nas czas( Oj, to jednak zły doradca!!! )Na żeliwniaki musieliśmy czekać ok. trzech tygodni...a wszystkim się spieszyło... No i tym sposobem mam te paskudzctwa!! Staram się je polubić, ale mi to kiepsko idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.03.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 anetmar Szerokość drzwi też mi się podoba, ale same drzwi, po ich brewriach, wybrakowaniu, już mniej.... Na zdjęciu kiepsko widać niedociągnięcia, ale wierz mi na słowo!! SĄ !! I to mi przyćmiewa radość z ich posiadania!!! A brać forumowa się zmieści( szkoda że tak daleko mieszkasz...) Jak nie głównym wejściem to na taras mam wejście o szer. 250cm!!! Żono budowniczego Myślę że w czasie calej budowy są "priorytety" i koszty z nimi związane!!! Wielkość można przedłożyć kosztom... Ale Ty, Wy też macie piękne i nie tylko drzwi, ale okna, filar, podłogi, łazienki....i wiele innych fajowych elementów wykończenia!!!! Mnie na wiele z nich nie będzie stać!! Ale pocieszam się że właśnie TA indywidualność jest piękna!!! każdy ma coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Anka Węgrzyn DZIĘKI!!! Z utęknieniem czekam na wiosnę ( tą prawdziwą, zieloną) wtedy domek i jego widoki z okienek wiele zyskają!!! Dopiero wówczas będzie na czym oko zawiesić!! A śnieg jakoś tak szybciutko zginął!!- Chyba się wystraszył Twojej opini i uciekł!! Głupio mu się zrobiło.....Na naszej działeczce, dziś było w miarę sucho( na górce jest) ale dojazd!!! MAKABRESKA!!!! Adriano komp.....Kawa na tarasie OBOWIĄZKOWO I ROGALIKI ZELJKA Toż to nie sztafeta!!! Każdy z nas , prędzej czy później dojdzie do mety!!! Nie o czas tu chodzi tylko o to by dojść do końca i nie paść po drodze!! Wam też się uda!!! Nie mam najmniejszych wątpliwości!!! I życzę powodzenie! A że się uda to pewne, bo dobrym ludziom gwiazda pomyślności sprzyja!!! Ty jesteś wyjątkową kobietą , o głębokim sercu i WIELKIEJ MOCY!! Kasiu Dzięki!!! Ty też masz niezwykły dar zjednywania sobie ludzi!!! Ty też dojdziesz do celu!!! Jestem o tym święcie przekonana!!! I niedługo będziemy podziwiać Twoje postęy!!!! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.03.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Alfredo...a wiesz kiedy ta kawka najlepiej smakuje? Jak wstaniesz na wschód słońca, po ciepłej nocy(coby się nie opatulać za bardzo) i usiądzesz w foteliku/krzesełku przed dzwiami/na tarasiku delektując się kunsztem rogalików Kasi wraz ze smakiem i aromatem mocnej , świeżo parzonej kawy... tak robi moja żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.03.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Przepraszam bardzo, ale rogaliki to ja tym razem upiekę. Kasia obiecała szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.03.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Świeta prawda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.03.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Alfredko, ale Wam niespodziankę te majstry zrobiły Zielony, to kolor nadziei , piękny.... może to dobry OMEN ? Przynajmniej masz już u siebie wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts