Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też mam nadzieję!!! Ale zieleń zieleni nierówna, więc troche się boję!!Żeby mnie TO zielone nie powaliło swoją intensywnością! :wink:

Ale,ale! Nie wiem czy wiesz że zaraz obok niedaleko masz "œcieżkę" rowerowo rolkowš. Tzn - dłuższy kawałek gładkiego asfaltu całkowicie zamkniętego dla ruchu kołowego. Wczoraj się rolkowałem koło leœniczówki,ale dziœ chyba skoczę koło Kšpina (to jest boczna droga na Darżlubie).

:lol: :lol: :lol: :lol:

Alfredo coś mi sie widzi, ze ty musisz w pisarskim fachu pracowac takie kwieciste i bardzo obrazowe teksty w sowim dzienniku wpisujesz, ze nie sposób pękac ze śmiechu widzac to wszystko oczyma wyobrażni :p :wink:

A co do pokoju żeby tak mi ktoś coś na zielono pomalował :roll: to mój ulubiony kolor i wszystko ogłabym mieć zielone :p :wink:

A dziecie znaczy identyko rodzice :wink: 8) :wink:

Pozdrowka

No to niezłą miał przygodę... Odwaga godna podziwu ;) Ale co on, pierwszy dzień w pracy, nie wiedział, czego się spodziewać? ;)

Błoto to chyba domena WSZYSTKICH NOWOPOWSTAŁYCH DOMÓW!
Mógłby załozyć na nogi worki i zawiązać na wysokości kolan... MOZE coś by to dało ;)

MYS Kotłownia nie została " napomknięta!!!! :-? Jest to WLASNA INICJATYWA p. ROMKA I JEGO EKIPY....Niby tak pod kolorek rurek :o :o

Ja już nawet nie wiem czy to dobrze , czy nie???? Całkiem ogupiała jestem...Ale przynajmniej mam o czym pisać!!! I napewno będę miała co wspominać!!!! Ta moja "wykończeniówka" tak nietuzinkowa jest i chyba mocno odbiegająca od ogólnych tendencji...... :-? :-? Ale i tak jest fajnie!!

A zdjęcia zrobię OBOWIĄZKOWO!!!Nie mogę pominąć tak znaczącego elementu MOJEJ BUDOWY!!!A pozatym nie chciałabym być gołosłowna!Bo jeszcze ktoś by pomyślal , że koloryzuję dla większej poczytalności i sztucznego ubarwiania .....A to zdażyło się naprawdę!!!Wiem..wiem..trudno w to uwierzyć, ale zobaczycie , to przekonacie się że prawdę i tylko prawdę ....

Tak mi się spodobała niebieska kotłownia, ze zaczęłam komentować już w dzienniku nie tutaj :D :D :D :D . Całe szczęście w porę się zorientowałam i post został usunięty uffff :oops: :oops: :oops: .

Teraz juz we właściwym miejscu :

WSZYSTKIE PIGMENTY, KOLORKI ZAPAKOWANE ZOSTAŁY DO SAMOCHODU, COBY NIE KUSIĆ WIĘCEJ!!!!!

Jak to jest, ze fachowiec zawsze WIE LEPIEJ co chce i lubi inwestor :-? :-? :-? .

Alfredko,Ty się przyznaj czy ta niebieska kotłownia to Prima Aprilis??http://img221.imageshack.us/img221/3792/egg126el.gif

No niestety, nie jest to Prima Aprillis.....Też tak mojego ślubnego posądzalam o kawały, jak mi relację zdawał!!!Ale dzisiaj byłam, sprawdziłam osobiście i na własne oczęta się przekonałam, że to najprawdziwsza prawda!! :wink: Z tym, że kotłownia pomalowana jest bardzo delikatnie i wręcz jej to służy!!! W przeciwieństwie do pokoju dziennego!!! Temu kolorek NIESŁUŻY...ZDECYDOWANIE! aLE JEST TEŻ DOBRA STRONA TEGO MEDALU. Jak tak sobie wszystko pooblukałam i głęboko przemyślałam,zmienila mi się koncepcja wystroju. Pomalujemy tylko jedną ścianę zdecydowanym kolorem!!Reszta pozostanie tylko delikatnie"maźnięta"Nigdy bym wsześniej takiej decyzji nie podjęła, gdybym nie zobaczyła wymalowanego całościowo!Poprostu, przenikanie pok. dziennego do holu narzuca ujednolicenie barwy całości.....

Wwiola No cóż, ten typ tak ma!! Tylko że ci moi, to dobre chłopaki i oni tak z dobrego serca!! Zresztą wiele ich uwag, spostrzeżeń było bardzo trafnych, a conajważniejsze tańszych a równie dobrych!!Akurat w tym wypadku jestem w stanie ich zrozumieć i wcale to, a wcale nie irytują mnie te ich poczynania! Bardziej chyba bawią!!

Poza tym zauważylam że oni podchodzą do mojej budowy BARDZO AMBICJONALNIE!! Tak jakby chcieli żeby wszystko było na cacy,żeby się móc pochwalić(chyba?)Na prowizorki( drzwi od kotłowni) reagują "kręceniem nosa" że tak jakoś nieelegancko.....Zgadzam się w zupełności....A że w tym wypadku , ich gusta różnią się ZDECYDOANIE od naszego? Cóż, ile ludzi, tyle opini i gustów!!! A ja przynajmniej mam przednią zabawę!!!