Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Gerion U mnie chudziak był równy- bez zadnych spadkow. Jedynie później, w najdalszym miejscu ułożenia podłogówki ,styropian na którym była ułożona podłogówka miał minimalny spadek, ale napewno nie było to 2cm. Był to koniec ostatniej pętli.Nasz majster tłumaczył nam że niższe osadzenie podłogówki, zmniejszy wydajność cieplną tejże....I tylko tyle, wydawało nam się to logiczne i nie drążyliśmy tematu dalej..

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tabaliga1 Budowa wcale to ,a wcale nie byla najgorsza....patrząc z perspektywy czasu :wink: Czasami wydaje mi się że to najbardziej kreatywny etap!! Po długiej chwili papierów cosik nareszcie rośnie..... :lol: Teraz jest zdecydowanie trudniej...Dobrać ekipy, synchronizować wszystkie prace, zakupy na które nie ma czasu( każda wolna chwila na budowie- tyle jest tam jeszcze do zrobienia)Wykłócać się o każdą złotówkę, pilnować, i czekać...na dostawę, na majstra....

A kolorki sami zakupili... :-? :-?

Że kreatywny etap to na 100 %, nagle wszystko rośnie i nabiera kształtów :p

A wykończeniówka tez chyba nie jest taka zła , nagle wszystko zaczyna przypominać dom a nie wielki plac budowy 8) :wink:

Andrzejko co do wykończenia to...... Sama zresztą zobaczysz!!

Ja, gdy wcześniej czytałam, słuchałam o trudach wykończenia, dziwiłam się i irytowalam!!-Przecież to CYMESIK budowy!! Dom "ludzkich" kształtów nabiera!!!Ja tez tak chcę!!-Krzyczały moje trzewia!-Ja już , natychmiast, mogę po sklepach latać, wybierać, wybrzydzać, dobierać!!!!Nierozumiałam dylematów urządzających swoje metry!!Przecież to sama, czysta przyjemność!!Ale teraz zmieniłam zdanie!! Teraz w pełni rozumiem te pierepałki! Dość już mam sklepów, asortymentu, sprzedawców, którzy próbuję ci wcisnąc każdy kit!! Jak sama nie wiesz czego chcesz, może skończyć się to kosztowną pomyłką!!Kajam się i w pierś biję, żem taka niewyrozumiała byłam!!! Mam dość!! Moje , prawie wszystkie koncepcje legływ gruzach!! Co rusz muszę je modyfikować i dostosowywać do możliwości finansowych, terminów, jakości....Dzisiaj np. znalazlam blat kuchenny który odpowiadał moim wcześniejszym wizjom :o :o Cóż jego cena nie bardzo :evil: :cry: 1 880 PLN za mb.tego "ścierwa" Chyba się z kimś na mózki pomieniali....dalej jestem w polu....

WSZYSTKIM ŻYCZE ZDROWYCH ( PRZEDEWSZYSTKIM) WESOŁYCH, POGODNYCH ŚWIĄT!!ABY KAŻDY MÓGŁ JE W SWOIM DOMKU SPĘDZIĆ ( PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ)ABY NASZE MARZENIA STAŁY SIĘ RZECZYWISTOŚCIĄ, ABY BANKI NAS NIE " ZJADŁY" ABY TRAFIĆ NA RZETELNYCH FACHOWCOW I ABY PRZYSZŁOŚĆ BYŁA BARDZIEJ "CZYTELNA" I PRZEWIDYWALNA!! :lol: :lol: :lol: tEGO Z OKAZJI ŚWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZĘ :lol: