Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

No i mam dylemat??? Drożdżówka czy serniczek???? Chyba serniczek, bo mi coś kiepsko wychodzi.....Zawsze klapnie kaprawiec jeden...

Adriano..Mam nadzieję że jakiś wolny dzionek w dlluuugi majowy wygospadarujesz ,co?????

Alfredko, oczywiście że wygospodaruję !!! :p

Mam nadzieję, że mój serniczek nie klapnie. Zwykle wyrasta bardzo ładnie, ale gdy się bardzo staram i zależy mi aby był udany - siada :-? .

A więc starać się nie będę 8) :lol:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alfredko, ja z czasem też się nie wyrabiam i nieraz dosłownie nie wiem jak się nazywam. A nie siedzę w pracy od 8.00 do 17.00. Podziwiam Cię więc za ogrom zapasu sił, bo wyszukać coś sensownego w dobrej cenie graniczy czasami z cudem. No i właśnie potrzebny jest czas. Życzę więc Ci więcej czasu!

A może by tak dzień wolny "na opiekę" sobie wziąć ? :wink:

Alfredziu raczej Cię nie pocieszę ale zauważyłam że wraz z budową doba się skórczyła i po przeprowadzce nie widzę poprawy :o :roll:

Jak znajdziesz czas w sprzedaży to daj znać :wink: :)

A teraz kobitko głowa do góry, będzie piknie :) Pamiętaj że atmosferą robią dodatki i domownicy reszta to tylko tło :)

Trzymam kciuakasy :)

Żaba... Myśmy tez chcieli ( BARDZO) okienka tarasowe bez listwy poprzecznej, ale tak jak pisze Zeljka są to wymogi konstrukcyjne!!

To przyklad na kolejny kompromis między tym -MÓC, A CHCIEĆ, A POWINNO BYĆ!- Teraz nasze glowy są zaprzątnięte np. wysokością podlogi tarasowej....Miało być rowno, bez progu, ale wychodzi po swojemu.... Czyli tak jak wyszło i teraz trzeba od nowa koncepcję....

Czasami nie mam siły już rozważać kolejnych dylematów......

A pod kominkiem, jak tak dalej pójdzie legną moje zezwłoki, a nie ja w relaksie... :wink: :wink:

Aga J.G. Toś mnie zabila z tym czasem..... :cry: :cry: Myślalam że jak będzie PO.... To tylko sielanka i kanikula wieczna.... :cry: :cry:

A co do domostwa, dodatkow, mieszkańców....Tak jakoś mi się wydaje , że na te prawdziwe dodatki, które to cieszą oko każdym szczególem ( zazdroszczę ludziom, którzy mają TYLE KASY, coby dopracować w najdobniejszych motywach)to nas chyba już nie będzie stać. Pocieszam się tylko ,że większość z nas , tak ma!!!I jest to objaw zupełnie na porządku :wink: Co do mieszkańcow>>> HM....Moja rodzinka jest tak specyficznie popaprana, że domkowi może wyjść to bokiem!!! My jesteśmy" normalni inaczej," więc nasz DOMEK ma kiepskie szanse .... :wink: :wink: :wink:

Adriano... Może być nawet klapnięty!! W dobrym towarzystwie ( co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości :wink: ) wszysko jest GUCIO!!!! Jak już będziemy wiedzieć , który z dni długiego weekendu jest dla nas tyż wolny dam znać!!!

Co do czasu... dnia wolnego nie mogę sobie zaaplikować, bo pracuję na własny rachunek ....W tej sytuacji nie należą mi się żadne wolne dni!!-Również urlopu nie posiadam- :cry: Jak nie pracuję, to kasy nie mam :cry: :cry: A to, w tej sytuacji chyba byloby dość kuriozalne??/Mi nawet chorować NIE WOLNO!!!No chyba że powyżej 36 dni...Ale wtedy bym z glodu wyginęla i pod mostem musialabym się zameldować....

A co do zakupow?? Sensownego powiadasz??? Właśnie nic takiego nie mogę wypatrzeć!!! Albo drogie :cry: Albo bylejakie :cry:

I dlatego jest mi kijowusio na serduchu, potrwelu i innych mecyjach....

Alfredziu więc domek też będzie piekny inaczej :)

Ja mam takie powiedzonko jak się nie podoba to tam są drzwi i droga powrotna ( może to bezczelne ) ale w końcu to mój dom i moja kuchnia bez górnych szafek :) :) :)

A czas no cóż jakoś ten domek tak go pochłania 8)

ALfreda złociutka, toś wpadła jak śliwka w kompot. A nie gderał Gerion, że zimą po Lirojach, Kastoramach i Praktikerach jeździć? A płytki wybierać i pomieszczenia planować?

Słuchaj, linki ostatniej szansy to paradyż, tubądzin i ewentualnie cersanit. Na wiosne wyszły nowe kolekcje które właśnie zjeżdzają do castoram. Zarwij nockę i oblookaj wszystko, może przez weekend wena przyjdzie.

Towar powinni mieć w marketach budowlanych choć konkurencyjne ceny znajdziesz w składach glazurniczych.

Ja rozumiem, że k@#$ można dostać jak fachman stoi i drepcze, a my nie mamy ani koncepcji ani wyboru dokonanego. No ale jakoś tę budowę się planuje nie? Zanim wpadniecie w nerwice, proponuje spokojnie sobie dzień po dniu planować następne posunięcia i zapisywać gdzieś wyniki burzy mózgów. Ja już mam parę płyt CD wypalonych z plikami graficznymi, pomysłami i wynotowanymi z forum uwagami. Część nieaktualna, ale z części jeszcze skorzystam.

pozdrawiam i trzymam kciuki

Gerion

Żaba... Myśmy tez chcieli ( BARDZO) okienka tarasowe bez listwy poprzecznej, ale tak jak pisze Zeljka są to wymogi konstrukcyjne!!

To przyklad na kolejny kompromis między tym -MÓC, A CHCIEĆ, A POWINNO BYĆ!- Teraz nasze glowy są zaprzątnięte np. wysokością podlogi tarasowej....Miało być rowno, bez progu, ale wychodzi po swojemu.... Czyli tak jak wyszło i teraz trzeba od nowa koncepcję....

Czasami nie mam siły już rozważać kolejnych dylematów......

A pod kominkiem, jak tak dalej pójdzie legną moje zezwłoki, a nie ja w relaksie... :wink: :wink:

:lol: A ja "madra" bo "tej" babie tez ktos wytlumaczyl. Co Ty myslysz, ze ja sie taka urodzilam z ta wiedza o oknach... :lol: :wink: Ja tez myslalam, ze poprzeczki nie bedzie a potem wyszlo, ze musi byc, no i tez jest dobrze. Cale zycie to kompromis.., jakby nie bylo...No i znow dobrze. :D

W moim wypadku problem...mniej roboty , mniej kasy...I tak źle i tak niedobrze....[/b]

Hmm... Coś mi to przypomina...

8 godzin w pracy, potem obiadek i znowu do pracy (tym razem swojej). I w imię czego??? :( AAAA!!!! ZAPOMNIAŁBYM!!! W imię UPRAGNIONEGO!!! :)

Trzymaj się Alfreda!!! DAMY RADĘ :wink:

No bo jak nie ty, nie ja, nie wszyscy forumowicze to po kiego diabła to forum??? :lol:

AgaJa też mam ( będę miala)kuchnię bez szafek górnych.... :wink:

Tylko że u mnie, to stwierdzenie ( droga powrotna) nijak nie adekwatne.....U mnie, nie ma nawet drogi DO CELU HI..hi...Na wszelkie zarzuty , dotyczące dostępności dojścia, dojazdu odpowiadam: Myśmy celowo wybrali dzialkę z taką infrstrukturą, coby " byle kto " do naszego domostwa nie dotarł!! Tego ktorego chcemy zaprosić, ugościć dowieziemy, dostarczymy osobiście!!! :p

Gerion Oj koncepcji to ja mialam..oj mialam.... Po wszystkich dostępnych skladach latałam, jak nie przymierzając kot z pęcherzem, lub ciotka na ploteczki... I co ?? Chała!! Jak się dowiedzialam że np. szafka pod najmniejszą umywaleczkę w WC ma kosztować prawie 800 PLn to mi koncepcja w gruzach i lejach bombowych mózgownicy padła!!! I teraz na szybko, na JUŻ wymyślać....przeliczać....A każdy cyfry z min. trzema zerami podaje!!! porąbało ich czy co????

A budowę się planuje ..RACJA!!! Tylko że plany sobie, my sobie, kasa sobie, a efekty sobie......Przynajmniej w naszym wypadku... :-?

Aga.. Pokrewną duszę to ja już dawno wyczulam...I do tej pory nie mogę sobie darować tak "subtelne" kontakty osobiste na zjeździe... :-? Tyle mialam zapytań.....Ale tak jakoś czas ( znowu ta cholera!!) przeleciał, żem tylko chwilkę "pogadała"Jak sobie wspomnę, to brodę mam zaplutą na AMEN!!! :wink:

jurand 79 Dać radę , to ja muszę!!!! Ja na banicji od jakiegoś czsu!! Dziecko poczucie bezpieczeństwa stracilo!- Przynajmniej tak tłumaczy swoje chaniebne wyniki w nauce :o -A UPRAGNIONE????Fakt!! W nieliczne wolne, z tego substytutu domu, za cholipę nie chce się wracać!!Tylko paść oczęta, duszę i skolatane nerwy ....I MIESZKAĆ JUŻ!!TAM CAŁOŚCIĄ!!!