Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie, Ty mnie rozbrajasz doszczętnie, już moja wyobraźnia podsuwa mi widoczek: Alfreda schylona pod ciężarem szafy gdańskiej rzeźbionej , przytwierdzonej w pasie za pomocą liny konopnej wygraża Rumburakom, że za wąską furtkę zrobili i na swoją posesję z gracją wejść nie może :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga J.G.O NIE!!!!1 MOJE FORTYFIKACJE???? NA WIDOK PUBLICZNY???? A GDZIE TAJEMNICA WOJSKOWA???? KLUCZ I ŁAMANIE KODÓW ( ostatnio bardzo modne!) Nie ma mowy!!! Zasieki muszę uczynić, zamaskować, coby oko wroga nie dostrzegło!!!

NIE MA O CZYM MÓWIĆ!!! Kominek Wam niedługo pokażę!!! To bez przeszkód uczynię :wink: Ale tajny bunkier Hitlera!!!!! ZA NIC!!!! :wink:

Alfreda, widziałam, widziałam ów płot, a w zasadzie jego element czyli słupy(fortyfikace to wcale nie są 8) )i nie wydaje mi się aby był jakoś szczególnie i wyjątkowo straszny. Betonowe słupy są nieotynkowane, bez drewnianego wypełniena, a przedogródek bez trawki i krzaczka. Nie rwij sobie włosów z głowy, nie zadręczaj się, bo jak płocik się zrobi na gotowo to zobaczysz jaki PIKNY będzie. Jak nie widać jeszcze efektu końcowego trudno o opinię. Nasuwa mi się takie powiedzonko (bez aluzji do kogokolwiek), że głupiemu pół roboty się nie pokazuje :wink:

Kominek jak piszesz już ładnie wygląda - to bardzo cieszy ! Kafle zamówione - to super wiadomość ! Czyli wszystko dobrze !.

Zastanawiam się tylko jakiej pojemności szambo zamontowaliście, że ma dwa dekle ? :roll:

Zrozumiałe jest Twoje poddenerwowanie 8) . Ale spokojnie, wszystko zmierza ku przeprowadzce ! I TO jest TO najcudowniejsze! :D .

A gdzie drwa rąbią tam .... :wink:

Trzymam kciuki za dobry i szczęśliwy finał ! :D

Aga J.G. Jak przyjedziesz to ...zobaczysz!!! Inaczej Niet!!! Mowy nie ma!! Śnią mi się te cholery po nocach :evil: :evil: :evil: Do tego my w strojach militarnych z dubetówami w dłoniach...zasieki, druty kolczaste, facjata w kolorach ziemi...długo by opowiadać...

Kasi i Adriano... Ja wiem że inaczej nie wypada, bo niby jak ..tak publicznie koleżankę ( a raczej jaj płot) krytykować :wink: :wink:

Brzydki jest i basta!!!!!

Moja droga,czasami tak jest, a nawet często że to co na początku,niedokonczone,niedorobione potem w praktyce , (czyt.przy wykończeniu) nabiera pięknych kształtów.I ja właśnie wierzę w te twoje murki że wykończone nadadzą sensu i smaku całej posesji. :lol: :lol: :lol:

A RUMBURAKI muszą przecież dokończyć pracę to i się zjawią, a że wprowadzą "urozmaicenie" - mówi się trudno. :wink:

Czekam na zdjątka kominka już ubranego i ciekawa jestem kafelek .

Pozdrowionka. :p :p :p :p :p

Tylko kiedy ja ( tego płota) i za co wykończę...... :-? :-? :-?

A co do kafelek... Sama jestem ciekawa??/ Już mi Pan w kafelkowni oświadczyl ,że ładna cholera, ale twarda!! I mój kafelkarz pewnie zadowolony nie będzie?! Ale myślę tak sobie że im ( kaflowym) nigdy dobrze!!! Małe- ŹLE, Duże-ŹLE, GRUBE- Tyż nie dobrze, cienkie - do , no gdzieś tam je trzeba włożyć..... A jak zawsze źle , to ja mam to w odwłoku....

Aga J.G. Jak przyjedziesz to ...zobaczysz!!! Inaczej Niet!!! Mowy nie ma!! Śnią mi się te cholery po nocach :evil: :evil: :evil: Do tego my w strojach militarnych z dubetówami w dłoniach...zasieki, druty kolczaste, facjata w kolorach ziemi...długo by opowiadać...

Kasi i Adriano... Ja wiem że inaczej nie wypada, bo niby jak ..tak publicznie koleżankę ( a raczej jaj płot) krytykować :wink: :wink:

Brzydki jest i basta!!!!!

Czyzby to była prowokacja :-?