alfreda 18.05.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A czemu nie???? Każdy sposób jest dobry, jeżeli przynosi pożądany efekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 No, Alfredziu popatrz...(tutaj westchnienie i wzrok skierowany w bezkresną dal, kręcenie głową z niedowierzaniem), jak ten czas szybko leci... Dopiero pamiętam jak wklejałaś swoje wizjekominkakolaże, a tu proszę - Pankominekwpełnejkrasiezławeczką Pikny! I widzisz, Kasia ma rację - na papierze jest na papierze, a jak płotek ubierzesz, całkiem inny będzie, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Alfreda Ty mi powiedz, a jak nie wiesz, zapytaj Pana Kominkarza - ta przestrzeń dookoła wkładu to zostaje, czy to się obudową przykrywa.Ale wtedy co z wymaganą odległościa 5cm od wkładu? Męczy mnie to juz jakiś czas, chociaż u mnie do obudowy hoho! dwa miliony lat świetlnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.05.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A czemu nie???? Każdy sposób jest dobry, jeżeli przynosi pożądany efekt.... Poczekaj poczekja jak się tam zjawię ze swoją familią to będziesz sobie w brodę pluła za te prowokacje Domek super, biesiada super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Aga J.G. Chętnie popluję!!! Z całą niekłamaną przyjemnością!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 adaman O jaką przestrzeń Ci chodzi?? U mnie, w moim kominku, przestrzeni ci dostatek..... Na dole dopływ powietrza( tu jest pewien ambarans Pan kominkarz uświadamia mi , że doprowadzenie świeżego powietrza z zewnątrz, które posiadam, przy takiej kubaturze, jest, nie całkiem potrzebne, wręcz może zaszkodzić! NP. zimą różnice temperatur, powietrza itp.) Głownym miejscem z którego kominek ma czerpać powietrze jest jego dół- niezabudowana przestrzeń przy podłodze.Poza tym kominek będzie posiadał obramowanie, które również nie jest w scalone z wykończeniem kominka- odstaje od niego.....Góra zabudowana ( już jest) Podaj dokładnie o co biega, to pomęczę faceta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 alfredko, jak pieknie wyglada wasz dom, a jak przyjdzie elewacja to usiade z wrazenia. Jestem tego pewna. Tej zieleni dookola to ja ci bardzo zazdroszcze..., a i tego, ze kominek juz masz wybrany...A jaki to wklad? Ja ciagle nie moge sie zdecydowac, bo to co na razie jest wybrane na niby, to mi jakos ciagle cos nie pasuje... Czekam na Twoja pieknista lazienke i trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A z tym papierem (Kasia, adaman) Trzymam za słowo - bo jak nie, przyjdę i za ucha powykręcam!!! Też mam taką cichą, malutką nadzieję że produkt finalny( mój płot) będzie do ludzi, płotów podobny, a nie do fortyfikacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Alfreda chodzi mi właśnie o to nie scalone obramowanie , czyli tak to zostaje? Ta przestrzeń między obudową a bokiem drzwiczek kominka? Bo że dziura do powietrza to wiem i że u góry będzie belka też wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Zeljka Kominek to TARNAWA Comfort 18 KW, taki nam Pan kominkarz zaproponowal, Chwalił, że żeliwny, lany z całości, bez spawań, uszczelek. Mniejsza awaryjność, duża wydajność( Gadał człek że nawet 13 godzin na jednym załadunku jest wstanie pracować. ) Ale ja jakoś tak sceptycznie do Jego ochów i achów- nauczyłam się , a co?- z rezerwą podchodzić do ichnych piań chwalebnych. Może facet ma podpisaną umowę, może co innego??? Pożyjemy to się przekonamy czy prawdę gadał??? A zieleń, fakt mnię oczarowuje, zawsze i na nowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 adaman Jak wykończą, ma być na dniach, to zrobię zdjęcie z bliziuteńka i dopytam faceta: A czemu to tak?? A czemu nie inaczej??? Dam znać , jak umęczę człeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dzięki serdeczne, bo mnie ten temat gnębi od dawna : jest dziura i na zdjęciach jej jakoś nie widzę, czy nie ma? A tak - zapewnisz mi spokojny sen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 18.05.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Bo widzisz - po lekturze wątków kominkowych dowiedziałam się, ze minimalna odległość między wkładem a obudową powinna wynosić 5cm. Tylko co brać pod uwagę : 1/bok wkładu, czyli radiator i np.gips-karton; 2/bok kominka czyli brzeg drzwiczek i gips-karton, 3/czy brzeg kominka i izolacja z wełny? J ak Pan Kominkowy będzie chętny do rozmów to weź go delikatnie na spytki, tylko żeby broń boże nie pomyślał, że coś mu zarzucasz, albo , że ma do czynienia z przemądrzałą czytelniczką Muratora, bo pamiętasz kartkę z hurtowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Nie ma sprawy, szczapię człowieka i......podpytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.05.2006 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 I tu przemiłe towarzystwo na tarasie gości Fajowo, a kominek jakiś taki rozłożysty chyba będize co Takie też lubię można przy nim sie rozgościć Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Aga J.G. Chętnie popluję!!! Z całą niekłamaną przyjemnością!!! Żebyś Ty się nie zdziwiła i noclegi szykuj ( pamiętaj że mamy dużego psa ). Płot będzie Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mys 19.05.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Linia Maginota..? Dopóki płot jest tylko betonowy, moze rzeczywiście nie wygląda przytulnie. Ale ma przecież być dodane drewno, kamyczki, biała farba... I wtedy w mgnieniu oka wsystko się zmieni! Mys się przyłącza do przedmówczyń - realizuj wizję dalej Wsystko będzie dobrze Kominek też jescze w stanie surowym - ale idealnie się wpasowuje w Twój niedawny kolaz! Juz widać ten ogień w palenisku, te ozdoby na półce, drewno pod ławeczką i Leona śpiącego na kocu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 MysDzięki za słowa otuchy....A koteczek ciepłolubny jest!! niech se przy kominku biesiaduje i futro wygrzewa..Gorzej jak by cholernik do kominka się wparadował.... Nie chcę kremować kota!!! Moja koleżanka wyprała swojego w automacie, bo lubił koteczek cisze spokój i się do prania władował..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.05.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Aga J.G. Chętnie popluję!!! Z całą niekłamaną przyjemnością!!! Żebyś Ty się nie zdziwiła i noclegi szykuj ( pamiętaj że mamy dużego psa ). Płot będzie Super A aj...mam dużą działkę i duży dom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 19.05.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 MĄŻ POMYSŁY MA REWELACYJNE!!!!!!! Przewidujący, praktyczny! Żyć nie umierać z Taką Drugą Połową Co do mebelków z IKEI to jakościowo nie powinno być źle o ile jakaś super promocja to nie jest ( wtedy czasem nadziać się można). Generalnie drwniane meble raczej solidne mają. Niestety ekonomia w budowaniu (jak ktoś Kulczyk się nie nazywa albo inna Kluska) to rzecz BARDZO istotna niestety! sama już przy projektowaniu się przekonałam jak wylazło, że tak zupełnie jak w moich marzeniach to ta chatynka wyglądała nie będzie Cóż trzeba się cieszyć z tego co się ma i kombinować! Wierzę Alfredziu, że wszystko sobie cudnie dopasujesz i organów sprzedawać nie będziesz musiała A posuty smochód rzecz ludzka......niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts