Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alfredko, jak dobrze, że "inne oko patrzy" na płot(ek) i domek :D Chwile zwątpienia przychodzą, ale całe szczęście, że się nie zadomawiają. Za to Ty już , już mieszkasz, już się zadamawiasz na dobre. Siedzisz sobie na tarasie, słuchasz śpiewu ptaków, patrzysz na szumiące drzewa. Albo siedzisz przy kominku, w otoczeniu zabytkowych , stylowych mebelków, ze szklaneczką wybornego trunku w dłoni, zatopiona w wygodnym fotelu i wspominasz ... jak to było gdy się domek budowało... a kot tylko mruczy...

Mys czuje się zobowiązana do obrony biednego płotu. Widziała na własne oczy, i uwaza, ze płot kompleksów miec nie powinien! Ani za duzy, ani za masywny, nie wygląda upiornie, i tylko czeka z niecierpliwością na makijaz i części drewniane! Do tego jest bardzo fotogeniczny 8)

A kominek... Cudo! Jescze ładniejsy niz na kolazu! Bez porównania! :D

Dzisiaj gościlam Mys z przyleglościami na budowie !! Wstrętow jakiś nie wyczulam1 ( Może dobrze wychowane?) Ale muszę się pochwalić...PREZENT DOSTALAM!!! :lol: :lol: TAKIE GRZEBACZE DO KOMINKA!!! fAJOWE!! CUDEŃKA!!! CHWILKĘ PRZED WIZYTĄ MARZYLIŚMY I DYWAGOWALIŚMY ŻE TRZA TAKOWE ZAKUPIĆ!!! A TU SZAST PRAST....GOŚCIE PRZYWIEŹLI!!! :lol: ALE MI DOBRZE!!!Kominek tyż mi się podoba...zdjątka trochę później bo maszyneria odmówila posłuszeństwa... :cry:

Ale ja miałam dzisiaj miły dzień!! :D :D :D :D

Dziękuję Mys z przyleglościami...Uściski :lol: :lol:

co do marmuru na kominku:

jeśli nie podoba Ci się poler kamienia, możesz go zmatowić. Może postaw na wersję antyczną? Postarzyć go? Są w zakładach kamieniarskich płyny do postarzania. Efekt przyjemny i można to zrobić samemu. Najlepiej wybierz się do takiego zakładu a na miejscu wszystko Ci wytłumaczą i doradzą.

Powodzenia

[/b]Agata SS Jejku!!! :D Serdeczne dzięki!!! :p :p Napewno zawadzę o odpowiedni zaklad!! Po kilku dniach oglądania marmurowego wykończenia...powoli się oswajam z jego zbytnią elegancją...Ale myśle że "spatynowienie" go, dodłoby mu trochę szlachetności....

Zresztą, jak w końcu uda mi się zamieścić zdjęcie :-? ..czekam na wszystkie uwagi...opinie....

Alfredko, Kominek wyszedł ślicznie ! :D

Pokój kominkowy bedzie miał dzięki niemu niepowtarzalny klimat. Zdjęcia nie pokazują ,aby obramowanie marmurowe jakoś specjalnie było "za eleganckie". Wszystko pasuje do siebie jak ulał , grzebacze również :D

A kiedy będzie ładnie drewienko pod ławą poukładane ? :wink: :lol:

Alfredko brawo! No takiego kominka dawno nie widzialam...Oj, byc cos wykombinowala i dla mnie biednej, bo ja nie mam smykalki do tych rzeczy...

No na prawde nietypowy, fikus... Skad ty masz takie pomysly? No i lazienki sie robia, ta mala juz ladna a ta duza jeszcze nie dlugo...

Oj, zazdroszcze Ci tego, ze masz to juz za soba i ze sie tak udalo...

Jak mnie kiedys naniesie droga, to ja sie zapraszam aby to na oczy wlasne zobaczyc i z bliska... :wink:

Zeljko Zpraszam serdecznie....A jakbym mogła w czymś pomóc, to wal!!!! Cosik się wymyśli...Chociaż ja uważam że każden co innego preferuje i do siebie dopasowuje!!!Ale jeżeli tylko mogę w czymś pomóc , to bardzo chętnie!

Adriano.....DZIĘKI!! za komplement!! Nawet nie wiesz jak ważne , na tym etapie jest każde dobre słowo!!! Człek z tylu rzeczy musi rezygnować ( oj ta kasa :cry: ) że jak w końcu uda mu się cosik nie zabardzo pozmieniać to cieszy się jak jasna.....

adaman Groszkowy został!!! Ty się nie bojaj...i naprawdę nie mam pojęcia kiedy tą cholernicę przmalujemy ( czas, czas) A kominek jest w tzw. pokoju kominkowym. A zieleń w pokoju dziennym inaczej zwanym rodzinnym..Takim do jedzenia, prasowania...i takie tam. Do życia znaczy się...