Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

:D NO!!! JAK ŁADNIEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kominek faktycznie pomysłowy i już Ci zazdroszczę tego wylegiwania się na ławie na podusiach z dobrą książką i jeszcze lepszym winkiem albo kawką (co kto woli!) :D

A mam pytanko niedyskretne - czemu nie zrobiłaś kibelka podwieszanego?

Kobieto Ty lada moment do DOMUUUU się przeniesiesz!!!!!!!! :D :D :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odpowiadam zbiorowo...

Przeprowadzka zostala lekuchno przesunięta z uwagi na....KOTA :wink:

W związku z tym że drzwi wewnętrzne na samym końcu, a obecność majstrów na budowie jeszcze trwa, więc pojawienie się zwierza na nowych włościach , w tych warunkach ,raczej problematyczna....Zamierzamy pod koniec przyszłego tygodnia...ale co się z tego wykluje...zobaczymy

Za wszystkie dobre słowa na temat mojego kominka -SERDECZNE DZIĘKI!! :p :p Przynajmniej coś się nam udało nie spieprzyć :wink:

anetmarDlaczego nie podwieszny???? Powodów kilka...Pierwszym byla cena! Koszt stelażu, montażu i do tego cena kibelka, bylaby zdecydoanie wyższa od ceny samego kibelka....Po drugie jakoś tak nie mam przekonania do rzeczy nie sprawdzonych przez lata..Ewentualna awaryjność i inwazyjność domniemanej naprawy, kucia wszystkiego.....Eee tam ....Albo tak sobie tłumaczę z powodu okrojonego budżetu :wink: :wink: :wink:

Po trzecie...Hym..a jak niemożebnie przytyję?, a śrubeczki trach.... :wink: A tak po prawdziwej prawdzie, to kasa podjęła za nas tą decyzję...

Alfredo - piękny kominek.Gratulacje.

Co do drewna faktycznie ciężko jest dostać strugane (na zachodzie wymóg p-pożarowy) oraz suszone i dobrze impregnowane.A jak już jest to kosztuje krocie - nawet 100% więcej.

Sam kupowałem rok wcześniej żeby na patyczkach podeschło. Co do impregnacji w tartakach - jest to po prostu przemalowanie mocno kolorowym świństwem, żeby wyglądało że coś z tym było robione.

Osobiście sam teraz kupowałbym drewno wcześniej ,po czym wykopał długi rów,wyłożył folią, nalał impregnatu i wsadził drewno na dłuższy czas coby piknie nasiąkło.

dobrze że istnieją takie dzienniki - my zaczynający, my wystaszeni, my zakłopotani - DZIEKUJEMY!!!!!

Proszę bardzo!!! :lol: :lol:

Niezmiennie mi milo, jak ktoś przebrnie przez to moją pisaninę... :wink:

Ale wszystko przed Wami..I radości i smutki, wzloty duszy i nieprzewidziane wydatki...Cosik się da załatwić, cosik nie ..ale...WARTO!!Cały proces budowania, planowania i satysfakcja z pokonania kolejnego etapu..Ech...Dusza się raduje.....

Powodzenia życzę!!!

Witam zakurzoną inwestorkę 8) 8) Wiesz co, Alfredziu - jakoś tak przez to czytanie dzienników człowiek wczuwa się w sytuację - coś i mnie smuteczek ogarnął :o :oops: , że jakiś etap się zamyka... Wiesz co , to jak z pierwszym wyjazdem dziecka na obóz - niby cieszysz się, że duże i samodzielne, ale coś tak pika, że dzieciństwo za nami i "nigdy se to ne wrati".... :roll: No ale po takim etapie przychodzi następny - pt."dopieszczanie". To zdaje się Agnes napisała, ze jak kupisz żyrandol i zawiesisz w miejscu żarówki, która zawsze była - to dopiero jest radocha :p :p Tak, że z tymi drzwiami do kibelkosa to się tak nie spiesz :D Tylko aparatu z rozmysłem używaj :p :p 8)

Gryfpciu, Adaman to: Adam Anna :p Adam pisuje w tematach "wymiana doświadczeń, hydraulik do usług " i takie tam inne 8) , Anna czyta dzienniki 8) :p :p i dlatego tyle wie o budowaniu :p :p :p

Jeśli chodzi o aparat - jak najbardziej może być pożyteczny w domu z foliowymi drzwiami :D :D Apelowałam tylko do Alfredy o rozwagę :wink: :oops: :p

Gryfpciu, Adaman to: Adam Anna :p Adam pisuje w tematach "wymiana doświadczeń, hydraulik do usług " i takie tam inne 8) , Anna czyta dzienniki 8) :p :p i dlatego tyle wie o budowaniu :p :p :p

Jeśli chodzi o aparat - jak najbardziej może być pożyteczny w domu z foliowymi drzwiami :D :D Apelowałam tylko do Alfredy o rozwagę :wink: :oops: :p

:oops: :oops: :oops: Ważne, że się zrozumieliśmy!!! ;) :) :D

Pozdrawiam!!!

Hej,

czuję, że będę zaglądać tu częściej w celu ładowania akumulatorów energią i optymizmem, bez którego ani rusz na budowie i nie tylko!

A swoją drogą, dlaczego budowa domu w tym kraju przypomina start wachadłowca w kosmos??? Lata przygotowań, nerwowe odliczanie, a potem lecisz i wszystko się może zdarzyć! Oby wszystko najlepsze!

Pozdrawiam!

Hej,

czuję, że będę zaglądać tu częściej w celu ładowania akumulatorów energią i optymizmem, bez którego ani rusz na budowie i nie tylko!

A swoją drogą, dlaczego budowa domu w tym kraju przypomina start wachadłowca w kosmos??? Lata przygotowań, nerwowe odliczanie, a potem lecisz i wszystko się może zdarzyć! Oby wszystko najlepsze!

Pozdrawiam!

Wszystko to prawda....Tylko dlaczego My, medali nie dostajemy??? Powinni nas w telewizorni pokazywać!!!! :D :D Wszyscy nam kłody pod giry rzucają, a my i tak dalej, do przodu, siłą woli......

Alfredko smiem twierdzic ze swietnie rozumiem Twoje blogie uczucia przebywania na rancho. :oops:

Dawnymi czasy jezdzilismy na wczasy do Lapina - osrodka wczasowego w lesie ze znajomymi,- znajomi owi wybudowali niedawno dom wsrod lak i niedaleko lasu - spedzilismy tam wlasnie wieczor i noc z soboty na niedziele (imieninki) i wszyscy hurtem stwierdzilismy ze czujemy sie tam jak na wiecznych wczasach w onym Lapinie - po prostu bajka. :p :p :p