Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

WSZYSTKIM OGROMNE, STRASZNE DZIĘKI ZA MILE SŁOWA, GRATULACJE..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czuję si epodobnie jak w chwili narodzin potomka!!! Tylko ten jakiś ogromniast jest.... :wink: :wink: Jak sobie pomyślę o tonach betonu, objętości więźby czy nawet prozaicznej wadze kafli podlogowych ( 1,5 tony :o :o ) to mi lekuchno się robi że dziecię moje bylo znacznie mniejsze......

kasiu64 Strasznie dziękuję Ci za ten telefonik!! :p :p :p Nie masz pojęcia jaką frajdę mi tym zrobilaś...wydawalo by się że jest to zwykle FORUM....A to takie klimatyczne, zblizające jednostki w "niedoli" forum!! kapitalnie ze jest i daje TAAKIEE możliwości..poznania nowych, ciekawych i srdecznych ludzi!!!Dzięki Kasiu!!!!

adamanKoniec POCZĄTKU powiadasz....Nazwa mojego dziennika, skądinąd przypadkowa,stala się jakby alogerytmem mojego z rodziną budowania..Nie raz się już nad tym zastanawialm..Kiedy jest ten POCZĄTEK??? Czy wtedy gdy podejmujemy decyzję o budoawniu? Czy wtedy gdy znajdujemy, kupujemy działeczkę? A może wtedy kiedy dostajemy pozwolenie? A może wtedy gdy posiadam zdolność kredytową?? A może pierwsza lopata??? No nie wiem , normalnie nie wiem!!!! Dzisiaj myśląc o nazwie mojego dziennika POCZĄTEK, WYDAJE MI SIĘ ŻE TERAZ JEST POCZĄTEK!!! :p :p Zaczyna się NOWE!!! Inne od poprzedniego...Zmieniają się priorytety....Życie ma inny wymiar, czlek nawet z czekającej na niego roboty się cieszy..nie ma ochoty nigdzie wyjeżdżać na letnie wojaże....No bo i gdzie?? Jak u mnie najpiękniej!!!!

To jets mój POCZĄTEK!!! I niech trwa.....

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

adamanKoniec POCZĄTKU powiadasz....Nazwa mojego dziennika, skądinąd przypadkowa,stala się jakby alogerytmem mojego z rodziną budowania..Nie raz się już nad tym zastanawialm..Kiedy jest ten POCZĄTEK??? Czy wtedy gdy podejmujemy decyzję o budoawniu? Czy wtedy gdy znajdujemy, kupujemy działeczkę? A może wtedy kiedy dostajemy pozwolenie? A może wtedy gdy posiadam zdolność kredytową?? A może pierwsza lopata??? No nie wiem , normalnie nie wiem!!!! Dzisiaj myśląc o nazwie mojego dziennika POCZĄTEK, WYDAJE MI SIĘ ŻE TERAZ JEST POCZĄTEK!!! :p :p Zaczyna się NOWE!!! Inne od poprzedniego...Zmieniają się priorytety....Życie ma inny wymiar, czlek nawet z czekającej na niego roboty się cieszy..nie ma ochoty nigdzie wyjeżdżać na letnie wojaże....No bo i gdzie?? Jak u mnie najpiękniej!!!!

To jets mój POCZĄTEK!!! I niech trwa.....

To JEST POCZĄTEK Alfredziu, i bardzo się z Tobą cieszę, że możesz go opisywać ze ŚRODKA !!! To właśnie miałam na myśli - może źle się wyraziłam, ale naprawdę cieszę się , aż to głupie takie, bo niby z jakiej racji...Ale ... Nooo , niby nigdy się z człowiekiem nie widziałam, a czuję się, jakbym znała go od tyciutkiego i zawsze lubiłam :roll: :roll:

I jeszcze raz poproszę grzecznie: nie znikaj nam, opisuj te niezwykłe chwile instalowania się w marzeniach...

adaman Popieram w calej rozciąglość... :p :p :p Dzięki temu forum poznajemy ludziska, dzielimy się z nimi problemami, radościami, czasami z kimś zlapiemy się za serducha , z innymi nie..ale możemy pogadać o sprawach aktualnie nas nurtujących..I co najważniejsze..spotykamy się z ludzikami wtedy kiedy mamy czas, ochotę i rozmawiamy o tym co nas najbardziej w danej chwili absorbuje. a nie o odwloku Marynii :wink: A o ŚRODEK wcale , to a wcale się nie zmartwilam...Sama kiedyś też myślalam, taką koncepcję luźną miałam...Że na samiuśnym początku- POCZĄTEK, potem , w trakcie budowy-ŚRODEK, A z chwilą wprowadzenia będzie-KONIEC....Ale tak mi dobrze na tym Forum, z takimi fajowymi , pozytywnie zakręconymi obywatelami, że POCZĄTEK to jest teraz...Poprostu odwlekam chwilę rozstania i znajduję sobie preteksty by się za szybko nie żegnać...

Dzięki za mile słowa... :p :p

SŁUCHAJCIE WSZYSCY RAZEM, CO TO MNIE CZYTACIE I MOJE RELACJE ŚLEDZICIE....

CZEGO SIĘ ŚMIEJECIE????/ :wink: :wink: Toż to normalne zaplecze przeprowadzki....Każden tak ma!!!Ja tu Wam opisuję moje potknięcia, rozterki a Wy ??? ŚMIECH???? Trochę współczucia dla doświadczonej inwestorki!!!

A tak na poważnie..Bardzo mi miło że mogę trochę rozbawić styraną, znerwicowaną rodzinę budującą :wink: :wink: Tak malo mamy radosnych chwil, przeważnie nerwy, brak kasy i brak kompromisow...A wystarczy spojrzeć tyćko inaczej na to przedsięwzięcie, jakim jest budowa.....Jak już mam całkowitego dola, to sobie prostuję cale to budowanie przykladami z życia tłumaczę, jak krowie na miedzy :wink: , ktore zaczęly się dawno..dawno temu, jakieś np. 50 lat temu i domy te nadal stoją...To mój, pomimo wszystkich niedociągnięć, niedorobek, niechlujnego wykonania....tyż będzie stał...Mam taką nadzieję.....A jak nie ,to wybuduję drugi ....i znowu, od POCZĄTKU, będę opisywać moje zmagania.....

A co do mojego pisania.....DZIĘKI WSZYSTKIM :lol: :lol: :lol: Że czytacie, komentujecie i potrafię trochę Was rozbawić!! strasznie to miłe jest!! I leczy kompleksy, ktorych mam całe, wielkie mnóstwo......

Alfredko, a któż nie ma kompleksów ? Wszyscy je mamy. No, może są wyjątki, ale te wyjątki po prostu się nie przyznają do tego, że te kompleksy mają :wink: .

Najważniejsze żeby zalety były i ciepła, dobra dusza. A tego Ci nie brakuje :D :p .

Jestem szczęśliwa, że mogłam Cię spotkać i śledzić Twoje zmagania "z" i "w" POCZĄTKU ! :D :p :p :p

ALFREDO NIECH CIĘ RĘKA BOSKA BRONI PRZED ZAPRZESTANIEM PISANIA!!!!!!!!!!!!

Jak dla mnie nawet o kwestiach wykończeniowych możesz nie pisać (jakby Ci zagwostek brakował!) a jedynie o tym jak Wam się mieszka, jak zajączek kica sobie (tak na marginesie to on nie jest popaprany tylko nowych sąsiadów pragnie zapoznać i pewnie w pół susa dech mu zaparło jak taką śliczną chatynę ujżał i ludzi przy niej sympatycznych!!!) jak sarenki przez okienka zaglądają... :D :D :D PISZ!!!

A jak kot się zaaklimatyzowł?!

A mną tak w ogóle to bardzo sprzeczne emocje targają w związku z tą Twoją przeprowadzką!

Z jednej strony zazdrość mnie dopadła, że Ty już na swoim!!!Cisza, ptaszki...... NATURA!!!!!!

Z drugiej strony podziwiam, że wprowadziłaś się do chatynki, w której kuchni brak. Ja bym nie podołała :-? WIELKA JESTEŚ!!!!!

Urządzaj się KObieto i CIESZ SIĘ!!!!! A ja z Tobą :D :D :D

GRATULACJE I - z okazji wprowadzki.

GRATULACJE II - za pisanie, dzisiaj zbładziłam do Twojeg Alfredo dziennika i już nie oderwałam się aż do ostatniego wpisu. A miałam tyle pilnych spraw - z pracy mnie wyleją i będzie to wina twoja!! :wink: Więc pisz dalej by winy swe odkupić.... jak ktoś powiedział może być i o kotku, zającu i walkach z perzem.

Miłego mieszkania.

http://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/Buzie/0001%5B1%5D.gifhttp://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/Buzie/0001%5B1%5D.gifhttp://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/Buzie/0001%5B1%5D.gifhttp://www.olkalybowa.republika.pl/Gify/Buzie/0001%5B1%5D.gif

gratuluję przeprowadzki.

Czarnymi workami się nie przejmuj ja ostatni rozpakowałam w kwietniu tego roku, czyli po 8 miesiącach mieszkania. Odkrywanie, co kryje się w worku to tak jakbyś odnajdywała skarby 8) . Parę z tych rzeczy straciła swoją ważność, albo była kiedyś bardzo potrzebna.

Masz tą piękną szafkę umywalkowa z Ikei i tą świetna wielką umywalkę :p , bombowa jest, miałam okazję użytkować.

[/b]Na samiuśnym wstępie bardzo przepraszam żem gościem na tym FORUM...

A TERAZ odpowiadam....

Czasu nie mam już żadnego do zagospodarowania :cry: :cry: No normalnie nie wiem co się porobiło??? Gdy ktoś, ze znajomków mnie pyta:- Jak się mieszka??-Z całą , rozbrajającą szczerością odpowiadam: NIE WIEM!!! Moje zakręcenie czasowe, jest tak niewyobrażalnie pokręcone, że sama nie wiem co aktualnie robię....

Olkalybowa Dzięki za gratulacje... :D A co do worow...Nie zaskoczyłaś mnie tymi 8-ma miesiącami :wink: Nic, a nic!!! Ja , przy tej przeprowadzce znalazlam DWA kartony-NIEROZPAKOWANE!!! :o Z roku pańskiego 1994 :o :o :o I żeby bylo ciekawiej, pozostawilam je w dalszym niebycie!! Jeżeli nie byly mi potrzebne przez 12 lat, to i teraz sobie bez ich zawartości poradzę!!! Będzie jeszcze ciekawiej przy rozpakowaniu tego "naboju"...

A umywalka...fakt robi wrażenie i jest bardzo funkcjonalna i zadaje szyku...wiejskiej lazience...

magdalenaNo dzięki! :oops: Nigdy bym nie przypuszczala , że stanę się współprawczynią czyjegoś wydalenia z roboty... :o :o Ale niezmiernie mi milo ,że komuś ta moja pisanina służy ( :o )Ale czasami, to ja mam wrażenie że mnie z tego forum, na zbity pysk....Bo ja takie farmazony ( czasami wręcz eksybistyczne) wypisuję i totalnie nie na temat :oops: Że aż wstd....

anetmarNie...Zając popaprany jest calością!!!Żadne tlumaczenia nie pomogą :-? :-?

Co do kota...Zaklimatyzował się, aż zabardzo :cry: Domaga się wypuszczania na dwor i poluje na ptaszki, cholernik jeden. Narazie wyłazi na tzw. smyczy i strasznie się wnerwia z tego odgraniczenia wolności...Swoje ubezwlasnowolnienie traktuje jak dopust Boży o czym nas systematycznie informuje...A co do kuchni... nie jest tak źle :wink: Staram się szukać wytłumaczenia, na to moje "niewypasienie" wnętrza...A mianowicie: Brak kuchni, sprzętow zwalnia mnie z obowiązku ciąglego, systematycznego żywienia rodziny...Babcie dokarmiają dziecię, zamartwiając się solidnie o prawidlowy metaboliżm nastolatka..Wychodzi taniej, szybciej i bezproblemowo....A co do urządzania...Mam dość!! :evil: Chcialabym wreszcie ZACZĄĆ MIESZKAĆ, A NIE WYCIECZKI SKLEPOWE USKUTECZNIAĆ...

Patrzę i :o :o :o :o :o :o :o nie wierzę. Ty już we własnym domku?

Nie było mnie tu przez jakiś czas (taka praca- koniec roku) a tu takie zmiany. Następna inwestorka zmieniła lokal. A zmiana rewelacyjna- z tego co piszesz. Wyobrażam sobie tą ciszę, zieleń- bajeczka. A jeszcze sąsiedztwo.... :p

Domek też już taki cieplutki się zrobił- z Waszymi mebelkami i gadżetami. Nawet z tymi czarnymi worami.

Miłego rozpakowywania i mieszkania

Alfredko, JEST JUŻ PIĘKNIE !!! :D JUŻ U SIEBIE !!! :D :D :D

Nie bój nic, już niedługo będziesz się rozkoszować domkiem.

Z dnia na dzień i sprzętów i czasu będzie Ci przybywało. Wszystko sobie wykończysz szybciej niż Ci się to wydaje :wink:

P.S. W takim samym kolorze miałam zasłonki w WC-ciku jak wynajmowaliśmy mieszkanie zaraz po ślubie (i to całe 6 lat ). Mam do takich zasłonek ogromny sentyment :wink: 8) :D

Pozdrówka ! :p

Oryginalna nie będę:

B O M B A

W życiu nie myślałam, że mogą mi się podobać czarne worki i wielce funkcjonalna maszynka elektryczna na CAŁY komplet garów!!!! :o A jak Bozię lubię PODOBA MI SIĘ i co gorsza ukłucia zazdrości w sercu wywołuje :oops:

Jedyne czego Ci nie zazdroszczę to brak czasu! To może wkurzać :evil:

Masz PIĘKNEGO kota! Ja generalnie jestem zwolenniczką psiorów ale kocisko jest zjawiskowe i jak go pierwszy raz zobaczyłam to myślałam, że to jakieś zdjątko wystawowego cudeńka. Kot z charakterem i z czymś nieokreślonym w oczach. REWELKA!!!

ŻYCZĘ CO COBY CZAS SIĘ ROZCIĄGAĆ ZACZOŁ!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Alfredziu ale Ci fajnie :p :p Bardzo gustowne te zasłonki do WC :wink: Może jednak zostawisz? :wink: 8)

Co tam Alfredo - wszystko pestka w porównaniu z tym, co masz.... A masz tyyyyyyyle ptasich treli, ciszy, zapachu sosnowych igiełek (swoją drogą spryciara z Ciebie, wiesz ile trzeba czekać na ogródek? A u Ciebie już jest!!)

No to teraz chyba jakiś urlopik krótki ?? Taki chociaż tyci tyci...