Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Alfreda, niedobra kobieto :wink: , toż Ci kocisko kolację do łóżka przynosi, czeka na okazanie wdzięczności a Ty się denerwujesz :o :lol: :lol: :lol: . Nie przejmuj się, moje poprzednie kocurzysko nosiło mi do domu właśnie myszy :evil: - pewnie, żeby gospodyni z głodu nie umarła :wink: . Twój kot waży około 10 kg :o :o :o ? To chyba tygrys jakiś.

Obecnie mam 6 kotów, na placu i w sadzie ani jednej myszy, żaby czy jaszczurki.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkim serdeczne dzięki za dobre słow o moim kocie :-? Napewno przekaże!!!

Ale ja, pomimo wszystko entuzjazmem dalej nie pałam :cry: :cry: I z trwogą do wyra wchodzę :o :o

adaman co do wycieczek...MAM TAKĄ SKROMNĄ NADZIEJĘ!!1

I NA PIEROGI Z WKLADKĄ ZAPRASZAM :wink:

[/b]Wwiola A Ty w pracy prywatną pocztę czytasz??? Uważaj :wink: Zostalaś "ukarana" za poświęcanie czasu pracy, na głupoty :wink: A kotek kastrat...dzieci nie będzie bobym Ci sprezentowala pomiot...A mial być taki spokojny...najgorsza lamaga z miotu :o :o Ciekawam jak te żywsze się zachowują???/

Kasia64Godne warunki powiadasz???/I taka nagroda???? Nie !! Dziękuję!! Wdzięczności ( przynajmniej takowej)nie oczekuję!1 ONIE!!!

Adriano... No nie chce mi się do tej roboty chodzić :cry: :cry: Tyle jest do zrobienia..nacieszenia się każdym powstającym detalem, szczegółem...a ja biedna na wygnaniu!!!! :cry: :cry: A kotkowi dziękować nie będę!! Mowy nie ma!!! Jak jeszcze raz to.....No nic mu nie zrobię..ale mile TO nie było, o nie!!

jk69 Ażeby cholernik na progu zostawiał...jakoś bym zniosla, ale pod kołderkę??? Toż to niechigieniczne i wymaga wiele pracy naprawczej, coby wyro do porządku doprowadzić!!! A o moskitierach myślimy i to bardzo intensywnie..Ale obecny stan środków płatniczych :cry: pozawala narazie tylko na egzystencję :cry: :cry: Ale jak dojdziemy do kasy...to się zabezpieczymy!! Bez dwóch zdań!!A emocje, wrażenia nowych wiejskich....Jest to tak wielka, nieporownywalna różnica w komforcie przebywania....że nie da się tego słowami opisać!!!Zmieniają się priorytety...Więcej obowiązków, krwi ipotu...ALE JAK FAJOWO!!!! :lol:

Anka Węgrzyn A ..to na kolacyjkę koleżankę zapraszam...Koleżanka by wolala ślimaczki, pieczone owady, czy liszki na żywca??? Ja dobra gospodyni jestem...gościnna...Co to sama nie zje, a odda gościowi....Na kiedy zamowić świeżą dostawę wiktuałów u koteczka???A tak na poważnie..Ja sobie domu, tym bardziej w lesie, na skraju Wsi, bez kota nie wyobrażam...ale nie mógłchuncwot jeden zanieść synkowi ??? :wink:

Zeljka Sama nie mogę uwieżyć w znaczenie tych wyrazów!! I ich przekladnika na istniejącą rzeczywistość.....Często , gęsto jeszcze nazywamy dom-budową, ogród-dzialką... :o :o Ale powoli dociera do nas niestosowność tych słów!!!! DOM, TARAS( NIE BALKON :evil: ) OGRÓD I.....CHCE SIĘ ŻYĆ!!! Pomimo aktualnych zawirowań finansowych i problemow z ukończeniem tego co zaplanowaliśmy...Ale to chyba większość z nas ma , więc czuję się tyćko lepiej i cieszę się że mogę po pracy wracać tutaj, a nie gdzieś indziej.. :lol: :lol:

adaman TY NIE DENERWUJ!!!! Drzwi to ja chcę żeby cholrnik mi już ŻADNEGO TRUPA POD KOLDERKĘ NIE SCHOWAŁ!!!Masz pojęcie jakie to obrzydlistwo..te trupy, lub prawie niezywe istoty????? :wink:

A tak nota bene.....Mieszka się cudnie!!! pomimo wszysko!!!Dzisiaj musiałam "w miast jechać, coby te drzwi obstalować, wrócilam z depresyją, mroczkami w oczach i czulam się nytko....Kocham mój las, ciszę, spokoj....normalnie ekstaza fizyczna, psychiczna i jakaś tam...A ekscesy koteczka i moich najbliższych.....no cóż każdy ma to na co sobie zasłużył... :wink: :wink: A czemu Ty tak daleko mieszkasz???? :o

:lol: :lol: :lol: :lol:

E tam trupy on pewniikiem z miłości do ciebie ci żywnośc znosi co byś nie padła z głodu :lol: :lol: :lol:

I jak to jest jkuż miasto szkodzi 8)

Tak to jest jak człek smak natury poczuje z bliska na co dzień 8)

Nie ma to jak szum drzewk , odgłosy ptasie itp , to jest prawdziwa sielanka i dobry nasz nastrajacz do zmagań z codzinnością 8)

Pozdrówka i zazdraszczam mieszkania oj bardzo, każdy dziń mi tak si ciągnie który mnie dzili od zamieszkania,ze aż strach :-?

a! my mamy 2 koty :) - wiec prezenty podwójne. ostatnio moja żona otrzymała ptaka który był nieco mniejszy od kota :o (ptasia grypka zaawansowana już ... :) no a te trupki to tak różnie... ta młodzsza woli jednak przynosić taki żywe coby mysza mogła obaczyć jak mieszkamy. moja małża ma fobie na punkcie mysz wiec możesz sobie wyobrazić co ja wtedy mam :roll:

Łał!!! Mys nie wie, od czego zacząć :D Po prostu fantastycznie!

Przeprowadzka z przygodami... Domowe sczęście zawisło na włosku... Ale koteczek - rozrabiaka nie mógł Wam tego zrobić! W końcu gdzie by miał tak dobrze :D ? Włączacie podłogówkę, żeby na kafelkach w łapki nie marzł... Odkrywa zycie wśród natury... I aktualnie odwdzięcza się, znosąc Wam prezenty :D Choć rzeczywiście dość kłopotliwe...

A pogoń za marzeniami dodaje skrzydeł! Przeciwności równiez. I to, co było przewidziane na pół dnia, zajęło trzy godziny :D A teraz jaka nagroda... Jak juz wsyscy pisali - RAJ!!

Mieskanie z workami dosyć skomplikowane... Ale to tez dodaje wczasowej atmosfery :D W końcu tak się zyło :D A dodatkowo te tajemnice, zagadki - gdzie mogą być patyczki do usu i co się znajdzie w trakcie ich sukania?

Salon wygląda cieplutko jak pokój kominkowy... Milo z tym kolorkiem :) No i juz jest ZAMIESZKANY! I łazienka - cudo, taka pełna przestrzeni :) A najwazniejse, ze Ty czujes z jej powodu satysfakcję!

Drzwi do toalety nawet nieźle komponują się z podłogą w korytarzu :wink: I z tym wsechobecnym słońcem, które az promienieje... z Wasego Domu na otoczenie! I to nawet za pośrednictwem mediów elektronicznych - na Forum :D

Zdjęcie z prasowania to po prostu esencja sczęścia... Wrzucić do wody, podgrzewać nie trzeba, i starczy jescze do wypełnienia całego miasta :D

No i mieszkam sobie.....
Nic dodać, nic ująć :lol: WIELKIE GRATULACJE!!! Za osiąganie marzeń, za wytrwałość, inwencję twórczą, i słońce, słońce, słońce...

Andrzejko Tak to już jest że do dobrego to się czlek szybko przyzwyczaja i przyjmuje za normę!!! A jak mu się ta "norma " zmienia( podroż do miasta) to się cosik w trzewiach robi i jest.....kaprawo. Ludzie gdzieś pędzą, w sklepach zachowują się jakby za darmo cały asortyment mieli dostać, trąbią, poganiają, niecierpliwią...No normalnie koszmar :evil: A U MNIE NA WSI.....CICHO, BŁOGO, PTASZKI ŚPIEWAJĄ :lol: nIGDZIE NIKOMU SIĘ NIE SPIESZY, NIKT NIKOGO NIE POPĘDZA :lol: WYZNACZA SOBIE ZADANIA DO WYKONANIA NA DZIEŃ I JE REALIZUJE...POWOLUTKU, Z PRZERWAMI NA KAWUSIĘ....CUDO!!

Naprawdę nie wiem jak znisę Jesień???? ja też nie bardzo, a nawet bardzo, bardzo nie lubię myszy!!!! :( :(

:cry:

W końcu juz trochę przyzwyczajeni jesteście do martwych mysy w dziwnych miejscach 8) ? Koteczek łowny juz ma doświadczenie :wink: A teraz przynajmniej będzie wiadomo, ze mogą się pojawić, i skąd się wzięły, a nie tak... Z naniecka... Z torby podróznej... Na środku łazienki... I wprost w kocią pasczę! I moze będą pojedynczo, a nie trójkami? 8)

Andrzejko Tak to już jest że do dobrego to się czlek szybko przyzwyczaja i przyjmuje za normę!!! A jak mu się ta "norma " zmienia( podroż do miasta) to się cosik w trzewiach robi i jest.....kaprawo. Ludzie gdzieś pędzą, w sklepach zachowują się jakby za darmo cały asortyment mieli dostać, trąbią, poganiają, niecierpliwią...No normalnie koszmar :evil: A U MNIE NA WSI.....CICHO, BŁOGO, PTASZKI ŚPIEWAJĄ :lol: nIGDZIE NIKOMU SIĘ NIE SPIESZY, NIKT NIKOGO NIE POPĘDZA :lol: WYZNACZA SOBIE ZADANIA DO WYKONANIA NA DZIEŃ I JE REALIZUJE...POWOLUTKU, Z PRZERWAMI NA KAWUSIĘ....CUDO!!

Zawarłaś tu cały sens budowy domu : nieważne : piętrowy, parterowy, z drewna czy z silki , ważne, że wokół niego toczy się nasze życie. Nie jest sensem samym w sobie .Daje schronienie nie tylko przed deszczem i mrozem.Chroni przed zmiażdzeniem przez machinę cywilizacji. Pozwala BYĆ...