Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

adaman ŚWIĘTA PRAWDA!!!! A i na drugiego osobnika nie patrzy się jak na potencjalnego wroga, rywala w pędzie do zakupowym, egzystencjalnym....Zauważamy , błąd, odkrywamy ich inaczej....Gadamy , wymieniamy poglądy, polewamy się wodą z szlaufa, cosik sadzimy, potem znowu gadamy, idziemy na spacer...po to mamy swoich bliskich :wink: :wink: I dopiero w DOMU możemy się skupić na odbiorze naszych bliskich....Dostrzec to co w blokowisku nam niepostrzeżenie umyka i to nieodwracalnie :cry: A szkoda....

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Alfredziu świata nie zbawimy :cry: , możemy się tylko cieszyć, że pomimo pukania się palcem w czoło niektórych "życzliwych" na początku naszych planów budowlanych , zdecydowaliśmy się na własne "leczenie" :lol: Może będzie nam się żyło trudniej, ale za to z całą pewnością ładniej, spokojniej, ciszej...I to nie za sprawą ucieczki od świata, tylko odpowiedniego dystansu...

P.S. Mówiłam Ci już, że Ci GRATULUJĘ??? NIE??? NO TO GRATULUJĘ!!!!

Cieszę się, że drzwi wybrane :D :D Tylko nie mów o tym kotu... Bo gotów się wykazać zwiększoną inwencją, zanim zamkniesz dostęp do świeżutkiej pościeli (tfu,tfu) :p :p

Alfreda, a nie żal Ci gustownych żółciutkich folii?Mam nadzieję, że wykorzystasz je gdzieś... może takie industrialne firaneczki... :wink: NIEE??? To może chociaż troszkę na pilota zostawisz???

A U MNIE NA WSI.....CICHO, BŁOGO, PTASZKI ŚPIEWAJĄ :lol: nIGDZIE NIKOMU SIĘ NIE SPIESZY, NIKT NIKOGO NIE POPĘDZA :lol: WYZNACZA SOBIE ZADANIA DO WYKONANIA NA DZIEŃ I JE REALIZUJE...POWOLUTKU, Z PRZERWAMI NA KAWUSIĘ....CUDO!!

Zawarłaś tu cały sens budowy domu : nieważne : piętrowy, parterowy, z drewna czy z silki , ważne, że wokół niego toczy się nasze życie. Nie jest sensem samym w sobie .Daje schronienie nie tylko przed deszczem i mrozem.Chroni przed zmiażdzeniem przez machinę cywilizacji. Pozwala BYĆ...

adaman ŚWIĘTA PRAWDA!!!! A i na drugiego osobnika nie patrzy się jak na potencjalnego wroga, rywala w pędzie do zakupowym, egzystencjalnym....Zauważamy , błąd, odkrywamy ich inaczej....Gadamy , wymieniamy poglądy, polewamy się wodą z szlaufa, cosik sadzimy, potem znowu gadamy, idziemy na spacer...po to mamy swoich bliskich :wink: :wink: I dopiero w DOMU możemy się skupić na odbiorze naszych bliskich....Dostrzec to co w blokowisku nam niepostrzeżenie umyka i to nieodwracalnie :cry: A szkoda....

Alfreda, adaman,

ujęłyście drogie dziewczyny CAŁĄ ISTOTĘ RZECZY ! :D :D :D

Pięknie powiedziane ! :p

Alfreda,

no to drzwi już będą ! Spokojnie, bezstresowo będziesz mogła korzystać z "przybytków" w czasie odwiedzin gości (swoich i synka :wink: ). Ładnie się nazywają i mają bardzo apetyczny kolor 8)

Ale masz fajnie z tymi poziomkami :o . Coś pysznego. Nie dziwię się mężulkowi, że na kicanie znów chce Cię wysłać. Chętnie pokicałabym z Tobą :wink: . Mój też lubi konfiturki, a poziomkowych jeszcze nie jadł :wink: 8)

Wszystkim dzięki za dobre słowo! Szkoda tylko że czasu mam naprawdę tyciusio, żeby pogadać....A konfitura poziomkowa..Hym...Tak sobie zaplanowałam coby jej nie jeść :wink: Tylko ustawiać na półeczkach i liczyć.....To już jest choroba, prawda??? Żartuję :wink: Na dzień dzisiejszy jest już ich szt.15 :lol: :lol: I chba dużo więcej już nie będzie, bo się poziomki w mojej okolicy powoli wykańczają..szkoda :cry: Teraz muszę zrobić rozeznanie gdzie jagody rosną???

Co do moich substytutów drzwiowych....Jakoś przeżyję ich utratę,ba, nawet radośnie ściągnę je i porzucę w kąt! Bez zbytniego zalu....Ale po jakimś tam czasie, jak już zapomnę o moich bolączkach bezdrzwiowych, otworzę sobie mój dziennik budowy, popatrzę, poczytam, jak to się dawniej mieszkało i ...nytko się na serduchu zrobi....Chyba podobnie, jak człek wspomina swoje pierwsze wypady młodości. Nie ważne jak, w jakie warunki, ważne że staruszkowie puścili.....

Alfredko to ty już gospodyni i PNI NA WŁOŚCIACH CAŁA GĘBĄ JAK I TAKIE CUDNE KOMFITURKI ROBISZ 8) 8)

A kicanki :lol: :lol: :lol: poziomkowe łapanki :lol: :lol: :lol: dobre 8) ale co tam ważny efekt 8)

Czyli ogólnie jesteś u sibie zadowolona i szcęsliwa mimo, ze brakisą w wystrju i wyposażeniu :roll: :roll:

Mozesz nie odpowiadać bo to pytanie retoryczne, jestęs conie :wink: :wink: :wink: 8) 8) 8)

Pozdrówka

HOHOHO!!!!!!

To się nam Alfreda w Gospodynię taką jak w dworkach przedwojennych (albo jeszcze starszych?) przeistoczyła :o BRAWO!!! Ale mogłabyś tak sugestywmie o tych poziomeczka i konfitureczkach nie pisać bo mi język nie powiem gdzie chce uciec :oops:

Szukaj jagód KONIECZNIE!!!! zasypiesz cukrem i super a potemjeszcze obligatoryjnie malinki!!! I jak w banku masz że Cię odwiedzę! :wink:

Twoja teoria tycząca się utwardzania skóry naszej bardzo interesująca szczególnie w kontekście zemsty na komarach. Lecę się na te czynniki atmosferyczne wystawiać a w przyszłym roku już jako pani na włościach wykończę gadziny za to co mi teraz robią :evil:

Gorąco Cię pozdrawiam :D

Alfredziu ja się wcalę nie dziwię żę do słoiczków uzbieranych masz taki właśnie stosunek :p :p Toż to konfitura niezwykła, o tej porze dnia zbierana :o :o Ty się dobrze zastanów... Ty nie otwieraj jej ot,tak,hop siup.... Poczekaj... Poziomki w Bliskonoc Świętojańską zbierane mogą mieć nawet moc magiczną 8) ... A jak inaczej wytłumaczysz te pielgrzymki przed Twoimi oknami?????

PS. Czy ja się zawszę muszę wpisywać w czasie, kiedy Ty w dzienniku pokazujesz takie rzeczy????

Fotografie.... Mam nadzieję, że osobiście mi kiedyś wytłumaczysz kto na nich i skąd 8) 8)

A płot niesłusznie oczerniłaś, niesłusznie....

DOM.

Alfredziu gratuluje drzwi ja na swoje jeszcze długo poczekam :roll: ale za to radośc będzie tym większa :)

Wasz domek wygląda coraz piekniej, i co Ty chcesz od tego płotu :o :roll:

Tylko jakos na zdjęciach konfitur nie widze :wink: :)

Podziwiam za te gospodarskie zapędy ja ino ogórki mało solne robię ale to i tak wyczyn :)

Dog dog i to jeszcze bardzo niezdarny :wink: :)

W końcu młodziutki jescze :D Ale Mys ostrzega - nas kot juz czternaście lat skończył i wciąz się czasem zachowuje jak kociak ;) Zresztą Afredzi koteczek tez nie pierwsej młodości (dziewięć lat?), a jakie mu dzikie pomysły do głowy przychodzą... 8) ;) ;) ;) Chociaz to w sumie bardzo pozytywne - takze u ludzi!

Co za widoki...

:o Pięknie te fotografie przy kominku wyglądają - az ciekawość bierze, chętnie by się im blizej przyjrzało :D Tak przytulnie...

:o Zdjęcia w korytarzu oczywiście perfekcyjnie rozplanowane... I to podłuzne lustro wygląda bardzo inspirująco - jak przejście do jakiegoś tajemniczego zakątka ;)

:o A płot wygląda jak z obrazka :) Mys zawse go broniła! I ten sielski krajobraz... Wase miasteczko otulone chmurami, uspokojone przez cięzkie krople burzy...

:o Kuchenka - mogło być gorzej [tfu, przez lewe ramię!], to tylko małe opóźnienie ;) Mogło się okazać na przykład, ze rusty osobno, za 1200 zł ;)

:o Zestaw na taras - miła niespodzianka :D W ciepły letni wieczor nakryć do kolacji, porozstawiać i porozwieszać wokół małych świeczek... I Wy.

Dog dog i to jeszcze bardzo niezdarny :wink: :)

W końcu młodziutki jescze :D Ale Mys ostrzega - nas kot juz czternaście lat skończył i wciąz się czasem zachowuje jak kociak ;) Zresztą Afredzi koteczek tez nie pierwsej młodości (dziewięć lat?), a jakie mu dzikie pomysły do głowy przychodzą... 8) ;) ;) ;) Chociaz to w sumie bardzo pozytywne - takze u ludzi!

Mi tam jego harce nie przeszkadzają w końcu jest wesoło :lol:

Smieszny ten nasz pies :)