Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eeeee...tam zjedli..zaraz....Pozamykane wszystko na zim czeka....Tylko mi rodzina ( siostra najmilejsza cosik zabiera, coby błysnąć w towarzystwie zapewna?!) ale reszta bezpieczna... :lol: Do jagód mam tyćko dalej, nie wiem czy się wyroibie przed robotą..... :o Spać się chce...tak po ludzkiemu.....

Atmosferę domu, klimat i ciepło domowego ogniska tworzy przede wszystkim kobieta - matka, żona . Dobrze jest gdy może poświęcić na wszystko, co się wiąże z domem (w szerokim tego słowa znaczeniu) tyle czasu , by w DOMU chciało się być.

Alfredko, Ty wspaniale sobie z tym radzisz. Potrafisz znaleźć czas na wszystko : na pracę zawodową, dom, zbieranie poziomek, robienie konfiturek, prasowanie .... długo by można wyliczać. W Twoim DOMU CHCE SIĘ BYĆ :p .

W Twoim przypadku ta emancypacja nic złego nie zrobiła. Jesteś fantastyczna ! :D . Sprawdzasz się w każdej roli 8) :D

Publiczne marzenie o slafroku moze skutkować brakiem miejsca w safie ;)

Mysy chodziło o to, ze jakby Twoi męzczyźni zbierali poziomki, to zadna by nie trafiła do kosyczka/wiaderka - tylko od razu w miejsce docelowe ;)

Jezeli Ty polubis nowe drzwi, to nikt nie zauwazy, ze coś jest nie tak, jak być miało. Jezeli nie polubis... Tez pewnie nie zauwazy, ale Ty będzies się gorzej czuła! ;)

WYZNACZONE SĄ GEODEZYJNE PUNKTY POD SZAFECZKI ELEKTRYCZNE MA MOIM POLU

I tak oto Alfreda - Prometeus wywalczyła dla rodaków elektryczność :D Gratulacje bardzo!

Ostatnie zdanie Mys jakoś mi złość na emancypację wygładzila....Bo mi się marzy wiek XIX :wink: :wink: Czasy były wtedy dla kobitek piękniste...Do Wód...przynajmniej dwa razy na rok!!!! Po kreację do Paryża również..min. dwa razy, coby toaletę wymienić....W domu kucharka, sprzątaczka, niania, guwernantka.....i inne porzyeczne jednostki... :lol: No midzio!!!I niech mi nikt, ale to NIKT!!!!nie wmawia że moglabym na innej płaszczyźnie społecznej wylądować!!!!Inną ( tzn, tzw. czworaki to ja mam teraz! :evil: ) Czyli miałabym szanśę zmienić ją tylko na lepszą!!!!

Jedyne co mi nie pasi w tym XIXw to....NACZYNIE NOCNE POD ŁOŻEM I BRAK KANALIZACJI...A FE!!!!

No i domu bym nie budowala.....Fakt!!! :wink:

Alfredka a po kiego ci szlafroki :roll:

Po to masz swoje włości by po nich w czym chcesz latać, 8) no chyba :roll: :roll: :-? że twoje mocne koszuliny sa baardzo skąpe :wink: :wink:

Ja tam w koszuli wyłaże i nic, i nikt nie widzi 8)

A co do drzwi to rzeczywiście masz z nimi zamieszania :-? :-?

Co do czasów to ja tam wole obecne, a czy to dobrze kobietkom tak było onegdaj :roll: I co, ze do wód jeżdziły :roll: , i prawa głosu nei miały :-? I wielu innych rzeczy nie mogły, teraz to jest ok, choć czasami na te kobietki wszystko spada i wszytko musza umieć i móc ale coz i tak bywa 8) 8) 8)

Pozdrówka 8)

A ja już mam szlafroczek :D :D :D

Piekny błękitny!!!

Pasuje do moich oczu 8) 8) 8)

Szkoda tylko, ze mój dom nadal bardziej przypomina budowę niz dom.. :-?

Szczęściara z Ciebie!!!! :lol: Domek w końcu mieć będziesz, a ja??? Teraz taki debetowy dół, że szlafroczka w najbliższym, a nawet późniejszym czasie nie uświadczę... :( :( :(

Ja też tych wód nie chcę bo za swoją rokłapaną mordkę to zamiast do wód raczej do jakiś lochów bym jeździła :wink: :)

Trzymam kciukasy za drzwi mam nadzieję że uda się coś wynegocjować.

Co do szlafroczka dawaj adres coś poradzimy 8)

Aga J.G.......W tamtych czasach, każdą himeryję kobicie wybaczali..Po to były, te baby coby kaprysić, marudzić...

Ja chcę być kurą domową!!!Teraz tak!! Wtedy, w bloku NIE!!! TERAZ, MÓWIĘ TO Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ , TAK!!!Chcę gotować, piec, sprzątać...MIESZKAĆ CHCĘ!!!!Chciałabym zeby staruszek zarobił na rodzinkę ( dużo nas nie ma ,jeno tylko ja i syn) chcę być w DOMU!!A nie za chlebem wychodzić.....

Andrzejko Na peniuary ja za stara :( :( :( Mogli by się , te zające wystraszyć!! Ale mi bardziej chodzi o taki niedzielny luz!!! U nas, tradycyjni, od zamieszchłych czsów niedzielne śniadanie w gesti staruszka...a ja bym chciala w takim porannym demobilu konfekcyjnym zjeść posiłek.....A nie od razu w pełne uzbrojenie gardeoby się wbijać....

A co do drzwi..zmieniliśmy kolor okleiny i teraz termin realizacji leci od nowa....Można kota dostać...A nie kota to ja już mam... :wink: