Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

Alfreda - ja może i nic nie piszę w Twoich komentarzach, ale muszę się przyznać publicznie :wink: , że uwielbiam Ciebie czytać - masz talent :D :D :D .

Dzięki Ci dobra kobieto!!1 Za mile słowa ( te o talencie :oops: :oops: ) Ale końcówka mojego budowania, była tak obfita w najrozmaitsze wydażenia, że samo się cisnęło...bez zbytniego trudu, na " papier"się przelało!!! Ja też czytam przeróżne dzienniki, kibicuję nowym, cieszę się z postępów, no i najważniejsze- przeprowadzki na swoje!- te dopiero są fajniste!! A nie komentuję, z powodu braku czasu i łaskawości młodego, lub Jego głębokiego snu, coby komputerka się dorwać!, Ale za to niecierpliwie czekam na tzw. ciągi dalsze.ludzików co to się zmagają z budową....

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja trzymam kciuki, żeby z tym prądzikiem szybciutko się uwineli i coby wpad nie mieli

Czytałam właśnie że bycie kurą domową Ci się marzy.... rozumiem , rozumiem i wcale się nie dziwię, Śliczny domek i sileskie otoczenie baaardzo sprzyjają takim koncepcją. Życzę więc wygranej w totka lub lotka i realizacji tej ciągotki :wink:

A i jeszcze tego szlafroka !!!! :D

Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz :p Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... :p :p

P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament?

To ja najpierw będę zazdrościć i zazdrościć :oops: :oops: :oops:

Też chcę być kurą domową i nawet szlify kulinarne już mam :wink: :)

A jeśli chodzi o prace w naszym kraju to ja też nie pojmuje takich poczynań ale jak już zauważyłam nie raz, postępowania monopolistów normalny człek nie pojmie :o :roll:

Mam nadzieje że szybciutko się z tym prądem uporają :)

Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz :p Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... :p :p

Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy :wink: I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. :p

Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy :wink: I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. :p

Dziewczyny ale Wy macie pomysły?! :o :roll:

Czy to tak się robi jak się dom postawi?!

Czy ja za rok też tak będę wymyślać?

Serdecznie pozdrawiam Inwestorki-Kombinatorki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kasiu a bo to juz zbyt wiele czasu na rozmyśłania mają chyba :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

I na ciebie przyjedzie ten czas 8)

Już widzę Alfredzię z tym płowym warkoczem co z wieży okna zwisa w oczekiwaniu na ........................... :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

:p :p

Co do smoka to poszukaj moze czeka na cię gdzieś w lesie w pieczarze :roll: :roll: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Alfredziu to zapachy mają taki aż związek z cisnieniem :o

Zaskoczyłaś mnie . U mnie tez czasami pachnie hmmmm niezbyt, szczególnie wieczorkiem ale ja nie mam szamba tylko kanalizację więc nie wiem o co chodzi :-? :roll:

I zatykanie wszystkich otworów nie pomaga nic a nic :-?

A ty wiesz że i ja też mam wesele i to brata rodzonego 8)

Ale ja tam nie będę oszczędzać na łachu, a co tam niech i taka radość będzie :-? 8) 8) 8) 8)

Jako nagroda za wyrzeczenia wszytkie które teraz ponoszę :-? :roll: :roll: 8) 8)

Pozdrówka.

Alfredziu to zapachy mają taki aż związek z cisnieniem :o

Ja w miom domku rodzinnym tez mialam szambo, ale nigdy nie bylo zapachow... :roll:

Czesto tutaj na forum czytalam o takich przypadkach i boje sie czy u nas tez tak bedzie... Chyba trzeba zalorzyc watek na ten temat i niech sie specjalisci wypowiedza...Co zrobic aby tego zapachu nie bylo i co sprawdzac jesli tez zapach juz jest... :roll:

Oj, ta budowa.... :-?

Alfredziu u nas też był taki zapach i okazało się że nie było wody w syfonie w garażu tam jest 1 syfon jak się idzie od szmaba lub ostatni jak liczysz z domu ( mam nadzieję że jasno to przedstawiam ) zalalismy ten syfon wodą i zapach zniknął :)

Teraz dodatkowo mam pomysł na bakterie takie jak dodają do oczyszczalni 8)

Co do wesela doskonale Cię rozumię - ja miałam jedno w kwietniu i zainwestowałąm tylko w młodszą córkę bo niosła obrączki więc głupio było posłać dziecię w mało wizytowym ubranku :wink: :) Reszta rodziny poszła w garderobie znacznie starszej 8)

Za to za rok mamy wesele męża siostrzeńca, który ową uroczystośc wymyślił sobie na Zamku Książ i tutaj dopiero mamy rodzinny dylemat w co się ubrać :o :roll:

Kasiu oj będziesz, będziesz i to nie takie rzeczy jeszcze :p :p

Na etapie:dom wybudowany, kasy brak , zbieractwo zaczyna przeobrażać się w manię 8) Nie przejdziesz spokojnie drogą, bo : jakby tak tych kamieni nazbierać, to niech chowają się polbruki, ten korzeń tak oczyścić, zabejcować : świetny wieszak nieprawdaż? i to ZA FRIKO!!!! A z takiego smoka to wiesz ile korzyści by mogło być? :o :o Tylko, że go machery chyba nie zakopały :cry: :cry: :wink:

Alfredo a jakby tak w tym szlafroku na wesele? :wink: 8)

Odpowiadam zbirowo.....

Szambo, jak tylko się pogoda, ciśnienie w gorę, zmienila, zapaszek znikł :o :o :o Więc sobie narazie główki głupotami nie zaprzątam!!!Jak będzie się powtarzać zjawisko, zajmę stanowisko..... :wink:

Na weselu byłam, winko piłam i nieżle się ubawiłam.....Tylko potem "trochę" po swawolach do siebie dochodzilam... :oops: :oops:

Oczywiście w szlafroczku nie wizytowalam rodzinki, ino w w kreacji starawej...co to nie jedno widziała, nie jedno słyszała i niejednego świadkiem była......Ale jak postanowiłam, tak zrobiłam! Otumaniłam rodzinkę swawolnym zachowaniem, że na odzieniaka nie zwrócili uwagi.....Na zapytania rodzinki ( męża) Gdzie taką kobitkę tyle ( 20 lat) w ukryciu trzymał ( że niby taka fajowa babka z niej) Slubny odpowiedzial, a raczej ja za niego , bo nieśmiały niecnota, że w komórce przesiedziałam lat dwadzieścia.... Na co mój mężulek, że jak jaka niesubordynacja się ujawni, znowu zadekuje w szałerku.... :wink: :wink:

Cieszę się że mój dziennik sprawia radość ogółowi...Sama już mam dość ( czasami) na narzekania forumowej gawiedzi.....Ja wiem że nie zwsze , wszystko po naszej myśli się toczy, ale za to jest ciekawiej??

Prąd mi odkopali, zako[pali, szafkę postawili i ...ich nie widać.....

A drzwi????CISZA :o :o A szkoda, bo by się przydały.....

Acha, szlafroka dalej nie kupiłam!!! Bo kasy nie mam.....Czekam na jakiś cudowny przypływ gotówki , to zakupię!! I pochwalę się zrazu, mik!!!!Nawet upatrzyłam sobie takowy...W krowie łatki.....CUDO

kze Weseicho się udało!???? Ale to może zasluga napojow wyskokowych :oops: Najsmutniejsze , to " odwdzięczenie " się w formie prezentu....

A tak bawilam się przednie!!! Rodzinka męża, któr "odkryła" mnie po dwudziestu latach, pytała się mnie i ślubnego ...GDZIE TAKĄ ZAKRĘCONĄ KOBITĘ UKRYWAŁ PRZEZ TAKI DŁUGI CZAS???- No to ja im na to że wkomórce przsiedziałam... Na co mój ślubny rzekł:- Jak będziesz się tak dalej zachowywać, rzesiedzisz następne!!!

Kasia64 na moją w/w relację , powiedziała że teraz to będę miala przynajmniej komfortowe warunki..... :o :o Świeże powietrze, owadów mnostwo ( znaczy się białko i węglowodany) podłączyć się do drenażu też mogę ( czysta woda) a i metraż troche bardziej przyzwoity.....

Dzięki za zainteresoanie.. :D :D :D :D :D :D