alfreda 15.07.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Alfreda - ja może i nic nie piszę w Twoich komentarzach, ale muszę się przyznać publicznie , że uwielbiam Ciebie czytać - masz talent . Dzięki Ci dobra kobieto!!1 Za mile słowa ( te o talencie ) Ale końcówka mojego budowania, była tak obfita w najrozmaitsze wydażenia, że samo się cisnęło...bez zbytniego trudu, na " papier"się przelało!!! Ja też czytam przeróżne dzienniki, kibicuję nowym, cieszę się z postępów, no i najważniejsze- przeprowadzki na swoje!- te dopiero są fajniste!! A nie komentuję, z powodu braku czasu i łaskawości młodego, lub Jego głębokiego snu, coby komputerka się dorwać!, Ale za to niecierpliwie czekam na tzw. ciągi dalsze.ludzików co to się zmagają z budową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 16.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 To ja trzymam kciuki, żeby z tym prądzikiem szybciutko się uwineli i coby wpad nie mieli Czytałam właśnie że bycie kurą domową Ci się marzy.... rozumiem , rozumiem i wcale się nie dziwię, Śliczny domek i sileskie otoczenie baaardzo sprzyjają takim koncepcją. Życzę więc wygranej w totka lub lotka i realizacji tej ciągotki A i jeszcze tego szlafroka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 16.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 ALFREDKO !!!! Na Twoim Ranczo jest jak w BAJCE - słoiczki z zaprawami widziałam,przez fosę skakałam ale co mi tam fosa jakaś Najważniejsze że skołataną duszę uspokoiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 16.07.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 To ja najpierw będę zazdrościć i zazdrościć Też chcę być kurą domową i nawet szlify kulinarne już mam A jeśli chodzi o prace w naszym kraju to ja też nie pojmuje takich poczynań ale jak już zauważyłam nie raz, postępowania monopolistów normalny człek nie pojmie Mam nadzieje że szybciutko się z tym prądem uporają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 17.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament? Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 18.07.2006 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament? Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. Dziewczyny ale Wy macie pomysły?! Czy to tak się robi jak się dom postawi?! Czy ja za rok też tak będę wymyślać? Serdecznie pozdrawiam Inwestorki-Kombinatorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.07.2006 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament? Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. Dziewczyny ale Wy macie pomysły?! Czy to tak się robi jak się dom postawi?! Czy ja za rok też tak będę wymyślać? Serdecznie pozdrawiam Inwestorki-Kombinatorki Kasiu a bo to juz zbyt wiele czasu na rozmyśłania mają chyba I na ciebie przyjedzie ten czas Już widzę Alfredzię z tym płowym warkoczem co z wieży okna zwisa w oczekiwaniu na ........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.07.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Niestety....Płowy warkocz odpada w przedbiegach Na starość posiadam tylko wyleniały czerep i warkocza nijak z tego wątpliwego porostu nie wychoduję..... Ale smoka, to bym chciała !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2006 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Co do smoka to poszukaj moze czeka na cię gdzieś w lesie w pieczarze Alfredziu to zapachy mają taki aż związek z cisnieniem Zaskoczyłaś mnie . U mnie tez czasami pachnie hmmmm niezbyt, szczególnie wieczorkiem ale ja nie mam szamba tylko kanalizację więc nie wiem o co chodzi I zatykanie wszystkich otworów nie pomaga nic a nic A ty wiesz że i ja też mam wesele i to brata rodzonego Ale ja tam nie będę oszczędzać na łachu, a co tam niech i taka radość będzie Jako nagroda za wyrzeczenia wszytkie które teraz ponoszę Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.07.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Jem sobie śniadanie w najlepsze, wchodzę w Twój dzienni i ... smacznego.Potem się uśmiałam. Nieźle to opisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Alfredziu to zapachy mają taki aż związek z cisnieniem Ja w miom domku rodzinnym tez mialam szambo, ale nigdy nie bylo zapachow... Czesto tutaj na forum czytalam o takich przypadkach i boje sie czy u nas tez tak bedzie... Chyba trzeba zalorzyc watek na ten temat i niech sie specjalisci wypowiedza...Co zrobic aby tego zapachu nie bylo i co sprawdzac jesli tez zapach juz jest... Oj, ta budowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.07.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1298071#1298071 ciekawe czy ktos cos poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.07.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Alfredziu u nas też był taki zapach i okazało się że nie było wody w syfonie w garażu tam jest 1 syfon jak się idzie od szmaba lub ostatni jak liczysz z domu ( mam nadzieję że jasno to przedstawiam ) zalalismy ten syfon wodą i zapach zniknął Teraz dodatkowo mam pomysł na bakterie takie jak dodają do oczyszczalni Co do wesela doskonale Cię rozumię - ja miałam jedno w kwietniu i zainwestowałąm tylko w młodszą córkę bo niosła obrączki więc głupio było posłać dziecię w mało wizytowym ubranku Reszta rodziny poszła w garderobie znacznie starszej Za to za rok mamy wesele męża siostrzeńca, który ową uroczystośc wymyślił sobie na Zamku Książ i tutaj dopiero mamy rodzinny dylemat w co się ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.07.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Alfredko jak Cie znam to sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 23.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Alfredo to Ty teraz musisz dobudować wieżyczkę i zapuścić płowy warkocz Bacz tylko, żeby jakiego smoka Ci te machery od prundu nie zakopały pod gankiem...... Chociaż.... Taki smok dobra rzecz, w razie gdyby ten prund nie chciał płynąć , chałupę dogrzeje, jajecznicę można by było usmażyć... P.S. Mam nadzieję, że Ci tych poziomek z pod płotu nie rozkopali na ament? Poziomek nie rozkopali, bo się na polu wylęgły i rosną cholery cały czas..A ja już nie mam siły czasu i kto to wie czego jeszcze, żeby tuimbylcom chleba odbierać! Odpuścilam,.....Co do fosy? też taki plan militarny mieliśmy I nawet hełm wojenny mamy, co prawda z III Rzeszy ( odkopany w czasie kopania wykopu...Zaproponowalam więc mężusiowi, coby za faceta robił! Kask przywdział i hyc do wykopu...Obok wieżyczka obserwcyjno- strzelnicz....No ma poprostu zachowywać się jak obrońca ucieśnionych...Co do smoka.... A jaką budę nieborakowi wybudować??? Fajowo by wyglądał taki smoczek, jako stróż ....Też mi się podoba. Dziewczyny ale Wy macie pomysły?! Czy to tak się robi jak się dom postawi?! Czy ja za rok też tak będę wymyślać? Serdecznie pozdrawiam Inwestorki-Kombinatorki Kasiu oj będziesz, będziesz i to nie takie rzeczy jeszcze Na etapie:dom wybudowany, kasy brak , zbieractwo zaczyna przeobrażać się w manię Nie przejdziesz spokojnie drogą, bo : jakby tak tych kamieni nazbierać, to niech chowają się polbruki, ten korzeń tak oczyścić, zabejcować : świetny wieszak nieprawdaż? i to ZA FRIKO!!!! A z takiego smoka to wiesz ile korzyści by mogło być? Tylko, że go machery chyba nie zakopały Alfredo a jakby tak w tym szlafroku na wesele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 23.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Alfredka to chyba dzisiaj odsypia weselne wygibasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 27.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Odpowiadam zbirowo..... Szambo, jak tylko się pogoda, ciśnienie w gorę, zmienila, zapaszek znikł Więc sobie narazie główki głupotami nie zaprzątam!!!Jak będzie się powtarzać zjawisko, zajmę stanowisko..... Na weselu byłam, winko piłam i nieżle się ubawiłam.....Tylko potem "trochę" po swawolach do siebie dochodzilam... Oczywiście w szlafroczku nie wizytowalam rodzinki, ino w w kreacji starawej...co to nie jedno widziała, nie jedno słyszała i niejednego świadkiem była......Ale jak postanowiłam, tak zrobiłam! Otumaniłam rodzinkę swawolnym zachowaniem, że na odzieniaka nie zwrócili uwagi.....Na zapytania rodzinki ( męża) Gdzie taką kobitkę tyle ( 20 lat) w ukryciu trzymał ( że niby taka fajowa babka z niej) Slubny odpowiedzial, a raczej ja za niego , bo nieśmiały niecnota, że w komórce przesiedziałam lat dwadzieścia.... Na co mój mężulek, że jak jaka niesubordynacja się ujawni, znowu zadekuje w szałerku.... Cieszę się że mój dziennik sprawia radość ogółowi...Sama już mam dość ( czasami) na narzekania forumowej gawiedzi.....Ja wiem że nie zwsze , wszystko po naszej myśli się toczy, ale za to jest ciekawiej?? Prąd mi odkopali, zako[pali, szafkę postawili i ...ich nie widać..... A drzwi????CISZA A szkoda, bo by się przydały..... Acha, szlafroka dalej nie kupiłam!!! Bo kasy nie mam.....Czekam na jakiś cudowny przypływ gotówki , to zakupię!! I pochwalę się zrazu, mik!!!!Nawet upatrzyłam sobie takowy...W krowie łatki.....CUDO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.07.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Jak tam weselisko córki geodety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 30.07.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 kze Weseicho się udało!???? Ale to może zasluga napojow wyskokowych Najsmutniejsze , to " odwdzięczenie " się w formie prezentu.... A tak bawilam się przednie!!! Rodzinka męża, któr "odkryła" mnie po dwudziestu latach, pytała się mnie i ślubnego ...GDZIE TAKĄ ZAKRĘCONĄ KOBITĘ UKRYWAŁ PRZEZ TAKI DŁUGI CZAS???- No to ja im na to że wkomórce przsiedziałam... Na co mój ślubny rzekł:- Jak będziesz się tak dalej zachowywać, rzesiedzisz następne!!! Kasia64 na moją w/w relację , powiedziała że teraz to będę miala przynajmniej komfortowe warunki..... Świeże powietrze, owadów mnostwo ( znaczy się białko i węglowodany) podłączyć się do drenażu też mogę ( czysta woda) a i metraż troche bardziej przyzwoity..... Dzięki za zainteresoanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts