Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Z drzwiamy to juz wyglada na dom. :wink: Widoki masz przecudne.

A ten kacik kominkowy, bardzo mi sie podoba. Jest tam cos z tej atmosfery, co bardzo lubie...Cos co przyciaga...a nowy fotel, no co tu duzo gadac, dadaje uroku...Juz Cie widze jak tam siedzisz z kotkiem przy nogach, z kubkiem czegos cieplego, w welnianych skarpetkach, a swiatelko w kominku mruga...Eeee, zyc, nie umierac...,jak to mowia... :p

Alfreda,

.... jak widać , zadomowiłaś sę już na dobre. Firaneczki powiesiłaś , drzwi wstawiłaś i nawet można w fotelu się rozsiąść ... Piękny ten fotel ..., takie meble bardzo lubię, mają duszę ... Skąd go wytrzasnęłaś ? Byłaś na targu staroci, czy też to antyk po babci ?

Okolica jak zawsze urocza i sielska. Doskonale rozumiem Twoje poranne "widzimisię" : wstaję i patrzę ... Przy takich widokach nie można inaczej.

Drzwi wewnętrzne bardzo ładne, a kotek nie wie teraz przez które przejść :wink:

Pozdrówka ! :D

Adriano... Zzadomowieniem to tak jakoś dziwnie...Niby już na swoim, już w domu....ale ciągle jak na wczasach... :o

Co do fotelika, to mój starejny, zniszczona tapicerka, trochę podsuszony, ale kochaniutki! Jak dojdę do pieniążkow oddam go do fachowca, coby mu przywrócić blasku! W tym pokoju będą same takie klimaty..Stoi tam też sofa, już lekuchno odrestaurowana, niepamiętam czy ją kiedyś upublicznilam???? Jeszcze trochę brakuje do uzyskania zamierzanego wizusu tego pomieszczenia, ale żeby bylo tak jak sobie wymarzyliśmy musimy trochę poczekać i poszperać w meblach z duszą....

Zeljka Fakt! Widoki i okolica...MARZENIE!!! W najśmielszych wyobrażeniach nie snułam takich przecudnych wizji!! Ale nie to piękne , co ładne, lecz to co się komu podoba :wink: A Twoja wizja mojebo bytowania w pok. kominkowym tyż przecudna!!1 Teraz do dopełnienia tego obrazu szukamy psa! Coby już tak całościowo po domowemu było!! Nie wiem tylko co na to nasz kot? Zdąrzył się zadomowić i posiąść chałupę w swoje wladanie....Może nie będzie sielankowo, ale napewno ciekawie! Prawda?!

MysNo nie wiem jak się będziesz z tym czula ale......."Twoim " pobratyńcom, którzy to zagościli na naszym strychu dajemy do dyspozycji LEONKA ZAWODOWCA! Hm?! Co Ty na to??/ Nie wróżę im długiego żywota przy tej bestii! Powinno mi być przykro, ale jakoś nie mogę wykrzesać z siebie takich altruistycznych zachowań we własnej osobie! Sorry...

Aga J.G.Mówisz..masz!! Fotki wklejone, ale tylko takie popierdułki...Nic spektakularnego się nie dzieje, więc widoczki raczej znajome, takie bardziej ogólne....

Mi tam te pierdółki się bardzo podobają :)

Tak zapraszająco u Ciebie :)

Słysze w uszach jak pokój kominkowy szepce żeby tam przysiąśc i odpocząc :)

u nas chyba zamieszka kot więc też może być wesoło :)

Aga J.G. Już tyćko uzupelnilam...Sorry, ale teraz czasu mam jeszcze mniej....Zapomnialam tylko dodać że jest to Owczarek niemiecki w kolorze czekoladowym...Hm...pies jest bez rodowodu, wiec niewiadomo co z niego wyrośnie??/Bo tak prawdę mówiąc, to ja owczarka w takim kolorze, jeszcze nie widzialam. A znając moje szczęście, lekko kaprawe i opacznie przez los rozumiane......

W domu i obejściu sytuacja na froncie wygląda, odpowiada tytułowi pewnego filmu..PRZYCZAJONY TYGRYS-to kotek-I UKRYTY SMOK- to piesek...Oczy trza mieć dookola głowy i przeniliwą intuicję. Nigdy nie wiadomo, co któremu może wpaść do główki?! Tym bardziej że kot , na dzień dzisiejszy może wyrządzić psinie dużo większą szkodę. Pazury coprawda zostały lekuchno przycięte, lecz i tak są hakiem kapitana Hooka...

Nefer Ja koteczka niczego nie uczyłam...Te zabójcze instynkty leżą w kociej naturze. I choćby niewiadomo jakiej rasy był kot, i ile hodowcy pokręcili, pomajstrowali przy danej rasie, kot zawsze pozostanie drapieżcą! :lol: Co muszę przyznać ,w chwili obecnej, gdy myszy z lasu idą całymi rodzinami, z walizkami, z dobytkiem i przychówkiem...JA MAM KOTA!!!!!I MOGĘ SPAĆ SPOKOJNIE!!!!

Zalezy w jakiej kociej naturze :lol: Ja mam w domu tez szaraka tylko kartuza, do tego sznauca miniusa, czyli rase wychodowana na szczury i myszy............ i musialam sama walczyc z myszkami polnymi ktore zalozyly sobie gniazda w bluszczu, ktory notabene posadzony byl w ogrodku odrazu przy tarasie na ktorym to zwierzyna wygrzewa kosci :lol: :wink: bosh jakie to leniwe teraz spoleczenstwo na tym swiecie :roll: :wink:

Jaki łańcuch pokarmowy?! Jaki łańcuch pokarmowy?! Chcecie zjeść coś tak uroczego i puchatego?! Kolorek apetyczny, słodka jest, ale zeby od razu ją jeść... Nawet przy Mysy apetycie to się wydaje dziwne... :D Wy po prostu jedną, wielką rodziną jesteście :D Myski na strychu tez. Czemu nie chcecie ich zaakceptować :D ? A na brak sczęścia chyba tez nie narzekacie, sądząc po wpisach :D

Szczęście to pojęcie względne.....Jednemu nigdy dość, innemu starczy namiastka.....Grunt to poczucie humoru i zdeczko egzystencji...

Właśnie teraz moj mąż "kręci" śpiącym psem po podlodze.. :o :o A niby to rasa pilnująca?! Dzięki za takie pilnowanie :o :wink: jak można ciałem śpiącego psa, jak w zegarku kr ęcić...No chyba że to taka "froterka"?Nowa forma, nowy styl...Ludzie się zmieniają, ich obyczaje, zwyczaje, jestestwo, to czemuby na psa nie mało trafić??????

Ale tak ogólnie, to jest fajowo.. No, napewno ciekawie...

Czy szczeniaki śpią tak mocno, czy ja mam szczęście do kaprawców?????