Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek- komentarze!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bidulko Ty nasza...trzymaj sie cieplutko wszystko będzie git, zobaczysz :) .

GIT..GIT... Dzisiaj jak próbowałam skontaktować się z kolejnym kandydatem na wykonawcę ( przez telefon) Słyszałam w odpowiedzi tylko - JO..JO..JO....JOO... To z kaszubskiego, znaczy- tak. Ale żeby bardziej zamącić nam w główkach to Pan ten, jest polecany przez: Inwestorów, inspektora nadzoru i pana " magika" od materiałow!!! :o :o ( Podobno tani , szybki, uczciwy i tylko trochę bałaganiarz, ale ogólnie budowlaniec pierwsza klasa !)Tylko dogadać się trudno....BUU...Buu..

Według mnie to wcale nie jest tak drogo. Mój stan surowy będzie kosztował 40 tys. Też miałam tańszych wykonawców, ale nie mieli sprzętu albo sprawiali wrażenie lekko głupawych. Myślałam też, żeby zatrudniać różne ekipy na poszczególne etapy, ale odradzono mi. W razie jakichkolwiek usterek, jeden będzie zrzucał winę na innego.... Zdecydowanie lepiej zlecić budowanie jednej, sprawdzonej firmie, bo poprawki po poprzednikach mogą wiele kosztować pieniędzy i nerwów!

Pozdrawiam :lol:

Andrzejko myślę że synuś to opowie ...zdawkowo i ogólnie .. wszak z kobietą która się podoba pojechał... plus inne osobniki. Zresztą mało istotne te inne..Ta jedna , jedyna.... Ale coż ja ,eshum jeden mogę wiedzieć na ten temat???

A co do budowy.... Dzisiaj dostaliśmy wynik wyceny kolejnego, potencjalnego wykonawcę... :o :o :o

Różnica dość znaczna....17 000 zł.......Na naszą korzyść.. :lol: :lol: Hurraaa.......I jest to Pan którego wszyscy nam polecali....I zadowoleni inwestorzy( szt. 3) inspektor nadzoru i magik od materiałow!!! :D :D :D

Właśnie sprawdziłam...Ten najtańszy jest najbardziej polecany??? :o :o Jedynym Jego mankamentem jest to że trochę bałaganiarz!?! :-? :-? :-?

Ale poza tym , idealny do stanu surowego...

To tylko pogratulować! :D

Spytaj go jeszcze, czy będzie wynajmował sprzęt na własny koszt, a może ma swój(np. koparkę do wsypywania piasku do fundamentów, ubijarkę, profesjonalne piły do cięcia bloczków....), bo może się okazać, że po dodaniu tych kosztów, będzie trochę gorzej.

I najważniejsze, żeby myślał i dobrze liczył...

Pozdrawiam :D

No więc właśnie...... Pan dysponuje swoim sprzętem!! :D :D Jedyny koszt ( ok. 1 000 zł0 który musimy dodatkowo pokryć, to ropa do agragata ( prąd ma być lada chwila , ino ta" lada " :-? cosik długaśna) Po za tym facet nic nie mówi oprócz wcześniej wspomnianego..Jo!!

Ale nawet inspektor, ewentualnego nadzoru mówi ,że to człowiek-tornado !!

Szybko , dobrze i bez zbędnych dygresji... A jak to wygląda w rzeczywistości to się okarze , bo właśnie dzisiaj zatwierdziliśmy jego- " kandydaturę" :lol: :lol: