ozzie 22.03.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 psy pracujace to tez np border collie. Takei przeszkolone psy w Anglii duzo kosztuja, bo naprawde pracuja przy pilnowaniu, zaganianiu owiec na farmach. Bylam na kilku pokazach szkoleniowych tych pieskow, to wszysko bylo bardzo ciekawe. Te pieski swietnie sa wyszkolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.03.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 i jeszcze do dogoterapii sie nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 23.03.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 labradory to bardzo łagodne psy pracują szukając narkotyków i broni na lotniskach i przejściach granicznych niewidomym i innym niepełnosprawnym służą Czy to znaczy, że ja mam narkotyki zakopać w ogródku żeby psu zapewnić zajęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 23.03.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Kup psa to nie bedziesz miał problemów z cieczką.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 23.03.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Czy to znaczy, że ja mam narkotyki zakopać w ogródku żeby psu zapewnić zajęcie ? http://gadugadu.com.pl/emoty/standard/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.03.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 mww - jak już będziesz miała swojego Labka to przede wszystkim weź go na zajęcia do psiego przedszkola (socjalizacja). Potem szkolenia PT (pies towarzyszący), PTT1 (pies towarzysząco-tropiący stopień I), PTT2 - na których Twój labek sporo się napracuje (ślad). Oprócz tego musisz z nim dużo pracować w domu czyli powtórki tego czego uczą na szkoleniach. Psy pracujące po prostu nie lubią bezczynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 23.03.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 mww - jak już będziesz miała swojego Labka to przede wszystkim weź go na zajęcia do psiego przedszkola (socjalizacja). Potem szkolenia PT (pies towarzyszący), PTT1 (pies towarzysząco-tropiący stopień I), PTT2 - na których Twój labek sporo się napracuje (ślad). Oprócz tego musisz z nim dużo pracować w domu czyli powtórki tego czego uczą na szkoleniach. Psy pracujące po prostu nie lubią bezczynności. Dzięki Maluczku, widać z tego że przy okazji ja też będę pancią pracującą. Przedszkole załatwi mąż, to już stalone a co do reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.03.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 mww - zachęcam abyście na zmianę z mężem chodzili do psiego przedszkola, żeby pies nie przyzwyczaił się do jednego przewodnika. A często się tak dzieje. A jak już będziesz miała swojego psiaka to prosimy o zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 24.03.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Masz rację, tylko mąż jest bardziej dyspozycyjny ode mnie . Zdjęć labusia już mam kilka, miła Pani z hodowli mi przysłała (straszny ciapek). Jak opanuję te fotoalbumy to Wam pokażę. Dzięki za rady. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 07.06.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Gafinka, Twoje posty stanowią wielką pomoc dla ludzi zastanawiających sie nad wyborem psa. Ja rowniez sie zastanawiam. Mieszkamy w Sobótce - spokojnej, zielonej okolicy nieopodal Wrocławia. Dom stoi na działce o pow. 1800 m2. Mamy sąsiadow którzy nie mają zadnych psów. Generalnie przez cały dzien jestesmy w pracy, wychodzimy przed 8, wracamy po 17. Mamy 4-letnią córke. W ogrodzie mamy duze drzewa owocowe i troche krzewow owocowych. Zadnych iglakow. Rozwazałem nabycie psa, ktory przede wszystkim pilnowałby domu, mieszkałby w budzie w ogrodzie, biegałby swobodnie. Nocą moglby spac w domu, w hallu, ale jednak lepiej w ogrodzie. Dla psa moglbym poswiecic 1 godzine dziennie spaceru lub zabawy. Pies moglby wejsc do hallu i nas obserwowac w kazdy wieczor lub popoludnie. Czy to nie jest zbyt mało dla psa. Czy pies np. owczarek srodkowoazjatycki nadawałby sie do naszej rodziny i do takich warunkow. Czy nie byłby trudny w upilnowaniu dla zony i dziecka podczas np. mojego wyjazdu słuzbowego? Czy ałabaj jest w istocie bardzo grozny? A moze ze wzgledu na wielogodzinną nieobecnosc w domu dac sobie spokoj z takim psem? Jakiego psa moglabys nam polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXI I DIXI 08.06.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 tylko SUNIA !!! - są najkochańsze, my mamy dwie - goldenki retrieverki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.06.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 My na jesieni bedziemy mieli sunie hovawarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 09.06.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 W jakim wieku nalezy kupowac szczeniaka, czy mozna kupic takiego 8-miesiecznego, czy lepiej mlodszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 09.06.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Ale czy nikt z Was nie spoktał się z sytuacją jak 2 suki żyją po sąsiedzku i się nie lubią? Mój kolega ma dwie suki w domu i jest OK. Muszę jednak dodać, że jedna jest szczenięciem drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 09.06.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 W jakim wieku nalezy kupowac szczeniaka, czy mozna kupic takiego 8-miesiecznego, czy lepiej mlodszego? Najlepiej kupować szczeniaka w wieku 7-8 tygodni. 8-miesięczny to już prawie dorosły pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 09.06.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 My zastanawiamy sie na troche "odchowana" sunia, taka ktora bedzie miala 10-12 tygodni. Hodowca, od ktorego chcemy kupic pieska powiedzial, ze taki wiek jest jak najbardziej w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 10.06.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sunia. Trudniejsza do ułożenia ale potem - lepsza niż pies. To tak jak z żoną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.06.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sunia. Trudniejsza do ułożenia ale potem - lepsza niż pies. To tak jak z żoną ... Dlaczego mowisz,ze sunia jest trudniejsza do ulozenia,jest wrecz przeciwnie to pies jest trudniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 11.06.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Dlaczego mowisz,ze sunia jest trudniejsza do ulozenia,jest wrecz przeciwnie to pies jest trudniejszy. Opieram się na doswiadczeniu znajomego - jest treserem (?) psów policyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 11.06.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Witajcie z radoscią mogę wreszcie przylączyć się do pogawędek o psach. Dla nas wybraliśm suczkę - owczarka szetlandzkiego. Dlugo myślalm nad wyborem , rozważalam za i przeciw. W poprzedniach latach w domu byla suczka, pies, pies i teraz wrócilam do formy żeńskiej. Poza tym szukalam hodowli gdzie psy są prawidlowo socjalizowane tzn wychowywane z ludźmi a nie w kojcach. Wtedy można wziąć na wychowanie i ośmiomiesiecznego szczeniaka - inaczej trudna praca przed nową rodziną, ależ jaki smak zwycięstwa My naszą Hiacyntę Bukiet weźmiemy do domu jak skończy osiem tygodni. Na razie pasiemy sie na zdjeciach i wymianie maili z wypatrzoną hodowlą http://www.ewmardo.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts