Redakcja 26.09.2002 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Czy dołączyć do "Muratora" płytę CD ze spisem treści z lat porzednich? Program miałby funkcję wyszukiwania. Czy spis z 3 lat byłby wystarczający? Prosimy o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.09.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Oczywiście że tak. Dodatkowe warunki, by miało to ręce i nogi:- kategorie. Każdy arytkuł powinien zostać zakwalifikowany do jakiejś/jakichś kategorii typu: ocieplenie, izolacje, pokrycia dachowe, rozmowy o budowaniu, prawo.- wyszukiwanie zaawansowane,- 5 lat,- możliwość nabycia numerów będących w spisie, lub pozyskania kopii wybranych artykułów. Pożądzane: spis ilustracji, krótkie info o artykułach. Na własny użytek zrobiłem taki spis i bardzo mi się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 26.09.2002 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 3 lata to zdecydowanie za mało, ja bym poleciała gdzieś tak od 96 r... a może od momentu rozpoczęcia akcji "Domy dostępne", qrcze, kiedy to było ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 26.09.2002 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Co tu dużo mówić. Popieram przedmówców Alantę i Frankai.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 26.09.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Zdecydowanie tak! W wersji jak zaproponował Frankai, ze szczególnym podkreśleniem, że z 5 lat i z krótką informacją o treści artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 26.09.2002 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Dorzuciłbym techniczną prośbę, by spis był (dodatkowo) w jakimś ogólnoczytelnym formacie typu dbf, xls, czy nawet txt.Wyszukiwarka to fajna rzecz, ale jak znam życie, to zawsze można wygenerować taki zestaw warunków, który dla programu będzie nie do przeskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 26.09.2002 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Popieram. Ale dobrze by bylo zeby spis dotyczyl takze starszych rocznikow - np. 96 czy 95 - wtedy bylo bardzo duzo dobrych artykulow do ktorych warto wrocic. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.09.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Jestem zdecydowanie za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 26.09.2002 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Musiałem zrobić taki spis własnoręcznie, mam nadzieję, że reakcyjny będzie pełniejszy.Może przydało by się dodanie do artykułów "słów kluczowych" lub pogrupowanie w odpowiednie kategorie.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 26.09.2002 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Musiałem zrobić taki spis własnoręcznie, mam nadzieję, że reakcyjny będzie pełniejszy.Może przydało by się dodanie do artykułów "słów kluczowych" lub pogrupowanie w odpowiednie kategorie.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 26.09.2002 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 KONIECZNIE. 3 lata to mało ale lepiej to niż nic. Jak będzie mądra wyszukiwarka i dobrze "skategoryzowany" materiał to będzie to nieoceniona pomoc. Sam stworzyłem (na razie ponad roczny) indeks w Excelu i używam bardzo często !! I tak jak mówi Frankai, jeżli jeszcze możnaby zamawiać poszczególne artykuły w formacie elektronicznym to Murator wiódłby zdecydowany prym na granicy budowania i nowych technologii ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.09.2002 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 TAK !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.09.2002 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 3xTAK, i chyba z 3 lat w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.09.2002 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 27.09.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Osobiscie wolałbym np. 5-6 ostatnich lat. Sięgam bardzo często po stare roczniki, stosuję różne zakładki, zaginania stron etc., ale i tak, gdy szukam tekstów na konkretny temat musimy z żoną po prostu przeszukać całe roczniki, zeszyt po zeszycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 27.09.2002 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Bardzo często korzystam z zestawienia artykułów drukowanego w grudniowym numerze. Takie CD na pewno przyda się wszystkim, tym którzy mają Muratory od 19... roku i dla takich jak ja ostatnie 3 lata. Naprawdę, teraz żeby coś znaleźć nieźle sie trzeba naszukać, a i tak nie zawsze z sukcesem, tego po prostu zrobiło się za duzo. I mimo, że każdy Murator mam obklejony żółtymi karteczkami, to schodzi mnóstwo czasu, żeby to przejrzeć. Jestem za uporządkowaniem tego wedle schematu proponowanego na stronie muratordom, świetnie mi się tam szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 27.09.2002 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Też jestem ZA!!! Jeśli można to z ostatnich 5 lat. Bardzo proszę również o OGRODY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2002 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 WRÓCIĆ DO PEŁNEJ OKŁADKI - NIE PRZECINAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 27.09.2002 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Bardzo dobry pomysł3 lata to za mało, popieram głosy 5-letniei życzę szybkiej realizacjiwszyscy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.09.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 I gdyby jeszcze tak wydać jakiś CD z archiwum Muratorów w PDF. Nie jako darmowy dodatek oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts