skibicki 26.09.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 czesc ludziska!czy ktos z was ma doswiadczenia z oknami firmy MS. CHodzi mi o okna typu tytanowe. co o nich sadzicie (szczegolnie cenne opinie krytyczne)pozdrowienia: D*fens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Byłem na pokazie Zastanawiąjąc sie nad wyborem to z plastików były najładniejsze i bardzo starannie wykonane lecz ja uparłam się na drzewo Wg mnie to moja sub. opinia to były najciekawsze plastiki w moim rejonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 26.09.2002 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Nie ma czegoś takiego jak tytanowe okna. Tytan to metal bardzo drogi, wydobywany w RPA i stosowany w rakietach kosmicznych. Jest to reklama firmy M&S okien z wysokoudarowego [tak to się nazywa] PVC systemu VEKA Softline i VEKA Topline - M&S produkuje okna w tym systemie. Tytanowe wzięło się od koloru okuć - kolor szary w kolorze metalu tytanu. Reklama jest podchwytliwa bo łapie za serce TYTANOWE OKNA!!!!!!!! - O Cie choroba - ten to ma wyrób. Tak na marginesie jest to przyzwoita i dobra firma z porządnymi wyrobami. A że reklama jest chwytliwa - tylko im pozazdrościć inwencji i pomysłu. Jest już konkurencja co produkuje okna platynowe, kto następny - w kolejce są jeszcz okna srebrne i żlote nie mówiąc o diamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 26.09.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 To i ja spytam - a okna Thermoplasta? Chodzi mi o profil Prestige (4-komorowy), Royal lub Baron... A i jeszcze 3-komorowy Thyssena pozdrawiamgrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibicki 26.09.2002 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 czesc ! dzieki za odpowiedz dotyczące okien, same pozytywy jak na razie. ze okno tytanowe to wiedzialem ze to tylko taki bajer, podoba mi sie za to klamka z przyciskiem jako dodatkowe zabezpieczenie i stad ta moja chec. zaniepokoila mnie inna wiesc. czytalem w forum ze ponoc nasz pochod czerwonych robaków (czyli rząd) szykuje 22% waty na ma. budowlane juz od przyszlego roku. prawda to ? bede chyba musial sie dogadać z tym MS na zakup w tym roku z odraczona dostawa. nie wstawie okien na zime bo bez ogrzewania nie bede spac w domu zeby je pilnowac w dlugie zimowe wieczory na razie. Czekam na dalsze opinie w ich sprawie za które dziekuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.09.2002 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Co do VATu -podali właśnie w Faktach, że jednak chyba nam nie grozi od przyszłego roku, jeno później. Też już chciałam kupować co się da w tym roku, ale może to szaleństwo nas ominie. Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.09.2002 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Zapomniałam, ta firma robiła mi wycenę okien drewnianych i byli o 30% drożsi niż inne propozycje. Są napewno dobrzy, ale czy o 30%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.09.2002 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 z moich doswiadczeń z wycenami okien, z tym że drewnianych, akurat M&S wypadł najdrożej (z 5 firm). Może dlatego że dla nich standardowe okno to podobno od niedawna Softline, a u niektórych za to trzeba extra dopłacać. Ale okna ogólnie podobają mi się - nie wiem jak z uzytkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 27.09.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 "d*fens"- jak się dogadasz na okna z późniejszym montażem to napisz, bo ja też chcę tak robić. "Luśka" - gdzieś ty słyszała, ze 22% później? Właśnie w Faktach wczoraj o godz. 23:00 mówili o wniosku o odwołanie Wicepremiera Pola za m.in. jego błędy w negocjacjach z Unią np. zgodzie na 22% VAT w budownictwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 27.09.2002 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Ta klamka z przyciskiem [i może z kluczykiem] to dobry pomysł - sam mam taką założoną na zwykłe drzwi drewniane - jest to pewne zabezpieczenie [nawet dobre]. Co do THERMOPLAST BARON, PRESTIGE+ i ROYAL - to ta generacja nowoczesnych systemów. BARON to nawet pięciokomorowy i poszerzony z 60 do 70 mm [mierząc prostopadle do okna. Zwróć jednak uwagę, że jest on jednocześnie wyższy [mierząc w płaszczyźnie okna] od innych systemów - rama o 1 cm skrzydło o 1 cm i jak C dochodzi listwa progowa [podokienna] musi buć bo do niej mocuje się parapet zewnętrzny to masz wyższy próg o 6 cm niż w starym oknie drewnianym. Dlatego przy montażu tych okien przy wymianie starych okien drewnianych powinno się skuwać tynk z muru podokiennego żeby jak najniżej opuścić zewnętrzny parapet i same okno też trzeba opuścić. Inaczej możesz nie być zadowolony - mniejsze przesklenie. To też w zasadzie dotyczy nowych okien w nowym budynku - obniżyć trzeba mur podokienny inaczej próg okna [listwa podokienna - a pod listwą powinno być jeszcze miejsce 1 cm na izolację + rama + skrzydło] robi się wysoki. Z drugiej strony jest to system co pozwala robić wysokie i szerokie skrzydła np. zamiast dwu skrzydeł skrzydło jedno. Te systemy mają nowoczesną linię - softline. THYSSEN przzy tym THERMOPLAŚCIE wypada blado i mizernie. To na tyle. I jeszcze jedno. Droższe okna M&S - mają po prostu dobre drewno a nie drewno kominkowe stąd ta wyższa cena - za luksus się płaci. czy zwykle czy softline to nie ma znaczenia - frezarki s takie same do zwykych i do softline - to sprawa frezow [ Ta Wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2002-09-27 09:06 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2002-09-27 09:06 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2002-09-27 09:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.09.2002 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Bela - w Faktach o 19. Ale za to zamieszanie (czyli konieczność renegocjacji z Unią) Pola chcieli wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 27.09.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 On 2002-09-27 09:02, pchelek wrote: Co do THERMOPLAST BARON, PRESTIGE+ i ROYAL - to ta generacja ........ dzięki Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts