Tomasz M. 10.03.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Mam radio samochodowe Clariona ze zmieniarką CD (Kupione ok. 4 lata temu) plus komplet głośników. Nie ma żadnych dodatkowych wzmacniaczy, subwooferów itp. Chciałbym wykorzystać je jako sprzęt stacjonarny w mniej reprezentacyjnych rejonach domu. Czy ktoś się orientuje jakiego zasilacza (szczególnie o jakiej mocy, bo rozumiem że musi to być zasilacz dający prąd stały ok. 12 V) powinienem użyć i gdzie coś takiego można kupić? Moc muzyczna tego sprzętu to 4x35 W, ale to przecież nie to samo co moc elektryczna (?), a mam tylko polską instrukcję, która jest bardzo lakoniczna i nie podaje poboru prądu (przynajmniej ja nie mogę się doczytać). Pomóżcie, bo inaczej będę musiał zasilać z akumulatora samochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.03.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Mam radio samochodowe Clariona ze zmieniarką CD (Kupione ok. 4 lata temu) plus komplet głośników. Nie ma żadnych dodatkowych wzmacniaczy, subwooferów itp. Chciałbym wykorzystać je jako sprzęt stacjonarny w mniej reprezentacyjnych rejonach domu. Czy ktoś się orientuje jakiego zasilacza (szczególnie o jakiej mocy, bo rozumiem że musi to być zasilacz dający prąd stały ok. 12 V) powinienem użyć i gdzie coś takiego można kupić? Moc muzyczna tego sprzętu to 4x35 W, ale to przecież nie to samo co moc elektryczna (?), a mam tylko polską instrukcję, która jest bardzo lakoniczna i nie podaje poboru prądu (przynajmniej ja nie mogę się doczytać). Pomóżcie, bo inaczej będę musiał zasilać z akumulatora samochodowego Tomku, najprościej kupić zasilacz od CB radia. One mają odpowiednie napięcie (13,8V) wystarczającą obciążalność (5 – 12A) i są dobrze stabilizowane. Zapytaj w Sławmirze w Al. Niepodległości (przy Odyńca) lub w podziemnych pawilonach przy GUS-ie. Sporo ofert jest też w Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.03.2005 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Dzięki. Jak zwykle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts