krzyss 10.03.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 W niedzielę wieczorem przyjechał na moją budowę ktoś Mercedesem Busem nr rejestr. WZ 08236. Było ciemno, chodził z latarką i w różne kąty budowy zaglądał. Zagajony przez sąsiadów nie potrafił wyjaśnić co robi na zamkniętym terenie, powiedział, że szuka ekipy budującej (której od 2-ch dni już tam nie było. Nie wiem czy to złodziej, czy ktoś z zaproszonych przeze mnie Forumowiczów tak niefortunnie się tłumaczył sąsiadom. Jeżeli ktoś zna ten samochód niech się szybko zgłosi, ponieważ planuję zgłosić sprawę na policję(szczególnie, że tydzień wcześniej było włamanie u sąsiadów) i porozmawiać w komisariacie z owym poszukiwaczem. Nie chce mi się wierzyć, że złodziej samochodem z rejestracją podjechał, no ale coś ten facet tam robił... Ale nie chce zrobić komuś z Forum głupiego dowcipu Ma ktoś Merca Busa WZ 08236 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.03.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 dobrej ekipy to raczej szuka się ze świeczką, nie latarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.03.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Złodziej, czy nie? - może w dziale sondaże. Zgłoś na Policję, nawet gdyby złodziej to nic mu za to nie zrobią, ale już nie wróci w Twoje strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 11.03.2005 01:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Oczywiście, zgloszę na pewno, tylko daję kilka dni na zastanowienie, bo kilku Forumowiczów zaprosiłem do siebie, i mam pewne wątpliwości... może to któryś wpadł w odwiedziny. no bo jak zgłoszę na policji, to już, stety/niestety, ale właściciela wozu (chyba, że kradziony) ściągną do komendy. I jak ja będę wyglądał najpierw zaprasza, a potem policją szczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 11.03.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Zgłaszaj, jak to nie był złodziej to policja nic mu nie zrobi. Ewentualny forumowicz napewno się nie obrazi, jak go wezwią na policję w powyższej sprawie. Napewno zrozumie, dlaczego tak postąpiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.03.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Zgadzam sie....zgłaszaj natychmiast.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 11.03.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Z mojego doświadczenia wiem, że:Policja oleje sprawę z tym busem. Sprawdzą w bazie, właściciela też, nawet go nie wezwą - bo w jakim charakterze. Jedyna szansa to taka, gdy gość busem podjechał na budowę, kręcił się i wezwano na miejsce policję - wtedy może zostać wylegitymowany. Jak coś węszył to się spłoszy. Teraz to nawet on sam nie będzie wiedział że policja wie że był na budowie - zresztą mógł się pomylić i wpadł nie na tą budowę co trzeba - wszystkie domy w budowie tak samo wyglądają. Apel do wszystkich: Jak widzicie że ktoś zatrzymał się wokół waszej budowy, obserwuje. W samochodzie siedzą podejrzane typy - DZWOŃCIE NA POLICJĘ, PODAJCIE NUMER REJESTRACYJNY, MARKĘ KOLOR. Oczywiście policjant dyżurny spisze do książki zgłoszenie imienne (+wasze dane) i nic. Jak będzie włam lub zdarzenie - to wtedy odkopią dane i będą tzw typować. Typować to wcale nie przesłuchać - to rozglądać się za przeszłością danej osoby. Dużo lepiej policja reaguje po włamaniu do obkeitu - starają się wtedy reagować na każdy sygnał. To tyle z mojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.03.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Do mojego znajomego 3 (trzy) razy sie włamywali ostatnim razem spłoszył złodzieji aż samochod zostawili,i co? przyjechali smutni panowie i nic bo samochód stał na drodze publicznej.Postaw sąsiadom flaszke za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 11.03.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Do mojego znajomego 3 (trzy) razy sie włamywali ostatnim razem spłoszył złodzieji aż samochod zostawili,i co? przyjechali smutni panowie i nic bo samochód stał na drodze publicznej.Postaw sąsiadom flaszke za czujność Jak by mi się coś takiego zdarzyło to chyba bym spalił ten samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.03.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Do mojego znajomego 3 (trzy) razy sie włamywali ostatnim razem spłoszył złodzieji aż samochod zostawili,i co? przyjechali smutni panowie i nic bo samochód stał na drodze publicznej.Postaw sąsiadom flaszke za czujność Sąsiad to bardzo dobre zabezpieczenie - szczególnie kiedy jest wścibski Warto na bramę zawiesić informację że budowa/dom pilnowana jest przez agencję. A na Policję bym zapodał .... może samochód był kradziony i komuś innemu pomożesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.03.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Do czasu, kiedy uzna się wejście na prywatny teren jako przestepstwo lub wykroczenie, nie masz szans na spotkanie się z tym Panem w komisariacie. Chyba, że coś Ci zginie, wtedy jak najbardziej mogą go wezwać na przesłuchanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.03.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Myślę, że policja oleje Twoje zgłoszenie. Mała szkodliwość społeczna i nic nie zginęło. To w czym problem? Wg mnie powinno zgłosić sie, ale to nic nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.03.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Jak by mi się coś takiego zdarzyło to chyba bym spalił ten samochód I jemu to przyszło na myśl ale już pały zawezwał samochód owszem sprawdzili i cos tam polapali szajke ale czy całą nie wiem boć to oni pytają a nie odpowiadają na pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.03.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Warto na bramę zawiesić informację że budowa/dom pilnowana jest przez agencję. Jeśli dasz logo agencji niedziałającej na tym terenie, to złodzieje (zwykle lokalni przecież) zorientują się, że to ściema, a jeśli powiesisz logo agencji tam obecnej, to... powiedzmy, że agencja cię może zacząć zachęcać do nabycia praw do tego loga. Bardzo różnymi metodami... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.03.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 "Budowa pod nadzorem kamer przemysłowych" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.03.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 dobrej ekipy to raczej szuka się ze świeczką, nie latarką A tak poza tym- bez komentarza .... nie sądzę, by była to wizyta kurtuazyjna. Strzeżonego Pan Bóg strzeże ... a sąsiadowi niech w dzieciach wynagrodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 ....Dużo lepiej policja reaguje po włamaniu do obkeitu - starają się wtedy reagować na każdy sygnał..... Taaaa... reaguje natychmiast -ciekawe...., ciekawe...... Wlamywali mi sie dwukrotnie. Za pierwszym razem gdyby nie to ze panienka rejestrujaca wezwanie sie pomylila i zamiast 30 tys wpisala 300 czekalbym ponad piec godzina na przyjazd ekipy. Za drugim razem przyjechali po 8. A i tak od razu powiedzieli - szczerzy ludzie - trzeba im przeznac: "teraz niech Pan czeka na list, tak ok miesiaca a w nim standardowa formulka - z racji nie wykrycia sprawcow sprawa zostala zamknieta co nie oznacza ze w przydpaku wykrycia nowych faktow ..... itd...itp...." Taaaaa....... policja reaguje duzo lepiej przy wlamaniu ..... ciekawe.....wlamie do kogo? Chyba jak ich kumpla obrobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 23.03.2005 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Nikt z Forumowiczów się nie zgłosił, więc z czystym sumieniem zaproszę właściciela tego wozu do komisariatu - Policja raczej pomoże, bo było włamanie po sąsiedzku i trochę się zainteresowali. A dla ciekawych - o efektach "akcji" napiszę (jak mnie nie zabiją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 23.03.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ciekawy jestem jak zareaguje Policja. Równie dobrze, ja mógłbym podać Twój numer rejestracyjny i prosić Policję o wezwanie Ciebie na rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 23.03.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 A ja to bym ćwoka wytropił na własną rękę w urzędzie komunikacji ...adresik , nazwicho..itp i w razie czego jest kogo prześwietlić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts