Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za miesiąc zaczynam budować AKACJE II

Recommended Posts

Prosze o jakieś porady w związku z moim projektem.A może ktoś budował już taki domek?Prosze o fotki! Nie wiem też czy podnosić poddasze bo podobno jest nisko...jeśli macie co kolwiek do powiedzenia na ten temat walcie śmiało! Chcę wiedzieć jak najwięcej na temat mojego domku Licze na Was!!!

Ola

GG 4294699

[email protected]

Ja buduje akacje i poddasze podwyzszylem o dwa pustaki, na tym wieniec i dopiero murlata. Zeby zamaskowac nieco wyzszy budynek zastosowalem dluzsze krokwie. Ta zmiana jest na prawde potrzebna, uzyskamy przez to nieco wyzsze poddasze a budynej nie straci na estetyce. Warto jeszcze powiekszyc otwor w stropie na schody. Te w projekcie sa za male bo maja szerokosci tylko 75cm.

Pozdrawiam i zycze milej budowy.

koleżanka już mieszka w Akacji II...też podwyższyli o pustak i cegłe - naprawdę potrzebe, a w dolnej łazience zrobili wnękę na prysznic kosztem holu pod schodami (tam w projekcie są drzwi do łazienki, a oni maja taką wnękę w łazience i do prysznica potrzebe są tylo drzwi szklane, a drzwi do łazienki są tylko z sypialni).

• 1 month później...

Witaj Asieńka,

Miesiąc temu zaczęłam budowę mojej akacji (wersja II D). Zmiany jakie wprowadziliśmy to: powiększenie otworu na schody, podnieśliśmy też poddasze o jeden bloczek, zamieniliśmy strop nad garażem na terivę. To chyba wszystko.

Jeśli chodzi o zdjęcia to jak na razie posiadam tylko z etapu fundamentów.

Pozdrawiam, Danka