krzysztofh 26.09.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Po wykonaniu projektu alarmu przyszło mi do głowy jeszcze jedno. W dachu jest przewidziany wyłaz dla kominiarza, który będzie umieszczony na niewidocznej z drogi połaci dachu. Chciałbym w pomieszczeniu nad sufitem ocieplonym poddasza umieścić czujkę PIR dla ochrony tego włazu, a ponadto ochrony modułu radiowego stacjii monitorowania. Nie wiem tylko jaką czujkę można by zastosować biorąc pod uwagę temperatury w tym pomieszczeniu w zimie. Właśnie jakie tam panują temperatury np przy -20C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.09.2002 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Zapomniałem: dach pokryty będzie folią i dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.09.2002 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2002 Odświeżam temat dotyczący temperatury pod dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 28.09.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2002 Krzysztof, ja dałem czujkę mikrofalową na strychu (nieużytkowym)tzw dualną firmy Crow. Dzięki temu jak ci wpadnie gacek lub zabłądzi myszka to nie wywoła alarmu. Jak wejdzie coś grubszego to zadziała. Gdyby jednak pomieszczenie było za małe to musisz unikać czujek które wywołują fałszywe alarmy na skutek klaustrofobii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.09.2002 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Dzięki za odpowiedź, o takim typie myślałem, ale bardziej nurtuje mnie temperatura. Większośc czyjek ma zakres temperaturowy ograniczony z dołu do 0 lub -10C. A jaki tam może być mróz w zimie przy -20 na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.09.2002 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Witam. Ja mam PIRy Alarmcoma i jest na nim napisane -20...+40 jako work temperature. Podejrzewam, że dualne też robią w takim zakresie. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts