Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o zmywarkach ale inaczej

JoShi

Ktorej zmywarki nie kupowac:  

66 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktorej zmywarki nie kupowac:

Recommended Posts

A Whirpool?

Mam taką i drugi raz nie kupiłabym, w ciągu 3 lat miałam 5 awarii... :-? :-?

Poza awariami nie najlepiej domywa, często muszę wstawiać naczynia po raz drugi do mycia...

Jakbym miała wybrać teraz, to w oparciu o doświadczenia znajomych, kupiłabym Bosha.

Pozdrawiam.

:D

Widziałem jak zmywa ( a raczej próbuje zmywać...) Amica Soft line.. cos tam...

Juz nawet nie chodzi o garnki, ale o zwykłe sztućce, szklanki, itp.

Przestrzegam.

Wg mnie, albo należy kupić dobrą zmywarkę i niekoniecznie najdroższą (sam przymierzam sie do Boscha, Elektroluxa czy AEG w cenie max do 2500 zł można juz kupić bardzo dobre zmywarki), albo zmywac ręcznie, a potencjalne 1200 - 1400 zł na zmywarkę lepiej przeznaczyc na coś innego i nie zagracać sobie domu sprzętem nieużytecznym.

U nas juz tez z kasą nie jest za wesoło :D (etap kończenia instalacji i wykończeniówka) ale postanowiliśmy: albo dobra zmywarka, albo ... żadna.

Nie zgadzam się żę dobra zmywarka to ta za 2500 zł. Ja kupilam zmywarkę Whirpoola za 1600 zł, podstawowy model bez bajerów i lepiej myje naczynia niz znajomych full wypas za prawie 4 tys.

. Sąsdzisz za ta za 2500 zł nie ma prawa się zepsuć. A im wiecej bajerów i elektroniki tym części droższe, a taka za 1500 zł nie żal wymienić za parę lat jak będzie awaryjna.

Dużo też zależy od środka myjącego jaki sie używa, od częstości czyszczenia filtra itp.

Paty.

Mam Whirpoola od 11 lat - nigdy nic się z nia nie działo, nie domywała naczyń w kiepskich środkach. Teraz używam tylko calgonitu.

Moje cudo ma 3 programy-płukanie,długie i krótkie mycie oba w 65 stopniach.

Znajoma ma Bosha-chwali.Nie polecam amici w pierwszym tygodniu po zakupie zmiana programatora- to u innych znajomych.

Chyba lepsze są firmy które od lat coś produkują. Wszyscy uczą się na błędach!

Nie zgadzam się żę dobra zmywarka to ta za 2500 zł. Ja kupilam zmywarkę Whirpoola za 1600 zł, podstawowy model bez bajerów i lepiej myje naczynia niz znajomych full wypas za prawie 4 tys.

. Sąsdzisz za ta za 2500 zł nie ma prawa się zepsuć. A im wiecej bajerów i elektroniki tym części droższe, a taka za 1500 zł nie żal wymienić za parę lat jak będzie awaryjna.

Dużo też zależy od środka myjącego jaki sie używa, od częstości czyszczenia filtra itp.

Paty.

No cóż, chodzi o to, że widziałem na własne oczy jak zmywa Amica za ok 1200 zł. DNO... bez względu na rodzaj środka myjącego

Podepnę się pod temat z pytaniem.

Czy konieczne jest wsypywanie soli (sypkiej) czy też wystarczy sama tabletka (taka 3 w jednym) w pojemniczku za klapką?

Przepraszam za lamerskie pytanie ale właśnie biegamy po sklepach ze sprzętem i meblami i mamy zamęt w głowie.

Sadzę, że wyniki ankiety i Wasze doświadczenia pomogą nam wybrać odpowiedni sprzęt.

Pozdrawiam

moja znajoma ma Amice , zawsze ja chwaliła....wiec kiedys tez przymierzałam sie do jej kupna..i całe szczescie ze kiedys zobaczyłam jakie wyjeła naczynia z tejze zmywarki....musiała właczyc ja raz jeszcze :(

U niej nie domywa naczyn po 1,5 roku dzialanosci ( uzywa calgonitu i regularnie czysci filtry)

Ja kupiłam Elektroluxa cały sprzet i jestem bardzo zadowolona...Zmywarka raz jedyny umyła naczynia i został na nich niebieski nalot - ale dopiero sie kapnełam...bo miałam nabłyszczacz calgonit...i moj synek kupił tabletki 3 w1 które tez zawieraja nabłyszczacz...

• 8 months później...