JoShi 11.03.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Prosze o opinie jakiej marki zmywarki nie nalezy kupowac i dlaczego. Oczywiscie mowimy o jakosci a nie o cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 A Whirpool? Mam taką i drugi raz nie kupiłabym, w ciągu 3 lat miałam 5 awarii... Poza awariami nie najlepiej domywa, często muszę wstawiać naczynia po raz drugi do mycia... Jakbym miała wybrać teraz, to w oparciu o doświadczenia znajomych, kupiłabym Bosha. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2005 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 A Whirpool? Juz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Juz jest. Głos też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 11.03.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Widziałem jak zmywa ( a raczej próbuje zmywać...) Amica Soft line.. cos tam... Juz nawet nie chodzi o garnki, ale o zwykłe sztućce, szklanki, itp. Przestrzegam. Wg mnie, albo należy kupić dobrą zmywarkę i niekoniecznie najdroższą (sam przymierzam sie do Boscha, Elektroluxa czy AEG w cenie max do 2500 zł można juz kupić bardzo dobre zmywarki), albo zmywac ręcznie, a potencjalne 1200 - 1400 zł na zmywarkę lepiej przeznaczyc na coś innego i nie zagracać sobie domu sprzętem nieużytecznym. U nas juz tez z kasą nie jest za wesoło (etap kończenia instalacji i wykończeniówka) ale postanowiliśmy: albo dobra zmywarka, albo ... żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Nie zgadzam się żę dobra zmywarka to ta za 2500 zł. Ja kupilam zmywarkę Whirpoola za 1600 zł, podstawowy model bez bajerów i lepiej myje naczynia niz znajomych full wypas za prawie 4 tys. . Sąsdzisz za ta za 2500 zł nie ma prawa się zepsuć. A im wiecej bajerów i elektroniki tym części droższe, a taka za 1500 zł nie żal wymienić za parę lat jak będzie awaryjna. Dużo też zależy od środka myjącego jaki sie używa, od częstości czyszczenia filtra itp. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 11.03.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Mam Whirpoola od 11 lat - nigdy nic się z nia nie działo, nie domywała naczyń w kiepskich środkach. Teraz używam tylko calgonitu. Moje cudo ma 3 programy-płukanie,długie i krótkie mycie oba w 65 stopniach.Znajoma ma Bosha-chwali.Nie polecam amici w pierwszym tygodniu po zakupie zmiana programatora- to u innych znajomych.Chyba lepsze są firmy które od lat coś produkują. Wszyscy uczą się na błędach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.03.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Brakuje w zestawieniu wrozameta (mastercook), a sprzedaż ich jest spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2005 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Brakuje w zestawieniu wrozameta (mastercook), a sprzedaż ich jest spora Mastercooka skreslam z definicji, zrazilam sie do ich wyrobow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 11.03.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Nie zgadzam się żę dobra zmywarka to ta za 2500 zł. Ja kupilam zmywarkę Whirpoola za 1600 zł, podstawowy model bez bajerów i lepiej myje naczynia niz znajomych full wypas za prawie 4 tys. . Sąsdzisz za ta za 2500 zł nie ma prawa się zepsuć. A im wiecej bajerów i elektroniki tym części droższe, a taka za 1500 zł nie żal wymienić za parę lat jak będzie awaryjna. Dużo też zależy od środka myjącego jaki sie używa, od częstości czyszczenia filtra itp. Paty. No cóż, chodzi o to, że widziałem na własne oczy jak zmywa Amica za ok 1200 zł. DNO... bez względu na rodzaj środka myjącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 11.03.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Z całą pewnością nie Amica! Ta firma to tylko piece dobre robi. Mam doświadczenia i ze zmywarką i z pralką tej firmy. PIerwsza nie spełnia swojej roli, bo po prostu nie domywa naczyń, choćby nie wiem co, zaś ta druga ciągle się psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 11.03.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 W sondażu brakuje też AEG. No, chyba że są bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.03.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 przymierzam sie do " szostego zmysłu" Whirpoola , mam od 9 lat pralko-suszarke tej firmy i jestem zadowolona , ale ze zmywarkami nie mam do czynienia ( my mamy Tatusia - tak mowiły dzieci , na pytanie czy macie zmywarke ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 12.03.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 mam Boscha jesteśmy bardzo zadowoleni ,niestety odradzam Whirpoola moja mama ma i niestety narzeka były już awarie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 12.03.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Podepnę się pod temat z pytaniem. Czy konieczne jest wsypywanie soli (sypkiej) czy też wystarczy sama tabletka (taka 3 w jednym) w pojemniczku za klapką? Przepraszam za lamerskie pytanie ale właśnie biegamy po sklepach ze sprzętem i meblami i mamy zamęt w głowie. Sadzę, że wyniki ankiety i Wasze doświadczenia pomogą nam wybrać odpowiedni sprzęt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 12.03.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Yogi66-zawsze trzeba pamietać aby od czasu do czasu sól uzupełnić nawet gdy będziesz używał tylko tabletek 3w1,składniki wpływające na twardość wody bieżącej są neutralizowane za pomocą soli specjalnej.Niestety tabletka nie zawiera soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.03.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 moja znajoma ma Amice , zawsze ja chwaliła....wiec kiedys tez przymierzałam sie do jej kupna..i całe szczescie ze kiedys zobaczyłam jakie wyjeła naczynia z tejze zmywarki....musiała właczyc ja raz jeszcze U niej nie domywa naczyn po 1,5 roku dzialanosci ( uzywa calgonitu i regularnie czysci filtry) Ja kupiłam Elektroluxa cały sprzet i jestem bardzo zadowolona...Zmywarka raz jedyny umyła naczynia i został na nich niebieski nalot - ale dopiero sie kapnełam...bo miałam nabłyszczacz calgonit...i moj synek kupił tabletki 3 w1 które tez zawieraja nabłyszczacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.03.2005 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 W sondażu brakuje też AEG. No, chyba że są bez zarzutu. Brakauje tez kilku innych, ale interesuje mnie wymienione marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 16.03.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja też jestem na etapie doboru sprzętu. Lodówkę chyba wezmę Aristona, resztę Ariston lub Bosch, bo są solidne. Natomiast na pewno nie kupiłabym Amici, bo mam ich pralkę i notorycznie jest zepsuta, a na dodatek serwisanci nie potrafią jej naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 24.11.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Piszcie o swoich doświadczeniach, poradźcie jakiego sprzętu raczej NIE kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts