Sloneczko 11.03.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Gdzie znajdę materiały na temat zbudowania parkingu, najlepiej systemem gospodarczym? A może tu, w tym miejscu stworzymy taki materiał, za co byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 11.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 zacznijmy więc od teorii: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURYz dnia 12 kwietnia 2002r.w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie(Dz.U. z 15 czerwca 2002)http://www.isanit.com.pl/prawo/show.php?rok=2002&poz=0690_2Rozdział 2 ..... Dojścia i dojazdyRozdział 3 ..... Miejsca postojowe dla samochodów osobowych nie piszesz co to ma być za parking....więc może przyda się też to:ROZPORZĄDZENIE z dnia 2 marca 1999r.w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowaniehttp://www.isanit.com.pl/prawo/show.php?rok=1999&poz=0430 sloneczko,co do praktyki podaj więcej szczegółów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hmm, to ma być placyk na postój samochodów, zanim powstaną garaże. Połączony z przeniesieniem bramy wjazdowej z lewej strony domu na prawą, gdyż w przyszłości między garażami a domem powstanie sień z wejściem do domu. Teraz wejście jest zupełnie na tyłach. http://www.rednet.krakow.pl/~mloda/!ola/slup_dzien.jpg Tam, gdzie widać słup energetyczny, będzie wjazd zamiast widocznej teraz siatki.Mamy zapas gruzu składowanego na hałdzie, który trzeba będzie wysypać, aby trochę podnieść teren i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Piszesz o parkingu, potem o garazu - to co to w koncu bedzie. Docelowe czy tymczasowe? Tanie czy exlusiv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Chcę najszybciej jak to możliwe, przenieść tę bramę, założyć domofon, tak aby to listonosz wreszcie biegał do mnie, nie ja do niego Z przeniesiem bramy wiąże się zrobienie miejsca na parkowanie samochodów (1 nasz i... 3 służbowe ), a garaże później, jak dojdzie do rozbudowy całego domu. Parking, najchętniej z dziurawych profili, tak by trawka mogła sobie róść. No i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Zacznijmy od bramy - przede wszystkim nalezy zrobic mocny fundamnet do osadzenia slupkow pod brame oraz solidny prog zelbetowy pod wjazdem bo na pewno beda tam wjezdzaly ciezkie samochody. No to wiesz z czego chcesz miec powierzchnia. Nalezy sciagnac humus, powstal roznice zasypac gruzem i utwardzic (mozna wczesniej dac geowloknine jesli jest kiepskie podloze), na samym koncu wyrownac i wypoziomowac drobniejszym kruszywem, dac ksztaltki zasypac ziemia i posiac trawe i .... juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Wiesz co, Pit?Może resztę pytań zadam na privie?Bo jak zacznę tutaj pytać, co to jest humus i po co, oraz ile się go ściąga, zwłaszcza, że teren pod placyk jest położony jakieś 60-70 cm niżej niż dom, to niektórzy umrą ze śmiechu http://www.yac.republika.pl/images/gif/rotfl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.03.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 No coś Ty? Pytaj publicznie, zawsze czegoś sie dowiemy nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 11.03.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Sloneczko - nikt się przecie nie naśmiewa ps. ładnego masz pieska pod nickiem ps do ps. pitbull to NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Taaa? Obawiam się, że właśnie umarł ze śmiechu... Pit?? Jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Jestem ale zadalas mi smiertleny cios i zwijam sie w konwulsjach smiechu Najlepszych doradcow jest wielu a ja bynajmniej monopolu na racje nie mam Po za tym tak mi to jakos przykleili z nienacka ... czlowiek jednak zawsze musi byc czujny ... humus czyli wierzchnia warstwa gruntu najbardziej bogata w substancje odzywcze dla roslinek. Zalezy od miejsca ale przewaznie sciaga sie okolo 20 -40 cm aby po zakonczniu budowy z powrotem go rozplantowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 I wszystko jasne Już przestaję być natrętna http://homepage.mac.com/pippyisatruck/.Pictures/swanfly.gif, chociaż... pojawił się następny, nieco głębszy problem, tzn. problem studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Piekny labadz ... czy moze labedzica Wlasnie - jak sie rozpoznaje plec labedzia bez maski i rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2005 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Trudno powiedzieć, ale ten tu, to też na pewno łabędź http://www.rednet.krakow.pl/~mloda/!ola/ksiezyc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts