Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykonanie instalacji elektrycznej

pamela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja dostalem wycene na 8310 zl, za meterialy i robocizne za caly dom, parterowy, 190 m2. W tym robocizna 3000 tys. Po odliczeniu pewnych zbednych na tym etapie materialow (wylacznikow, domofonu, itp) wyszlo 7500 zl. Ciagle wydaje mi sie to troche duzo.

Nie wiem ile to wychodzi na punkt, i sprawa podstawowa, co to jes punkt – na pewno wylacznik i gniazdko, ale czy lampa i kinkiet tez, a co z puszkami, zasilaniem bramy itp. Czy ktos ma dokladna definicje punktu ?

Czy jezeli umawiamy sie z elektrykiem na zaplate za robocizne, czy mozna kupic samemu materialy? Ceny w materialow w zestawieniu elektryka wydaja sie troszke zawyzone. W przyblizeniu wychodzi ze moge oszczedzic jakis 1000 kupujac materialy samemu.

• 1 month później...
Za wykonanie przyłącza + instalacja do skrzynki w domu i podłączenie do wykonanej samodzielnie instalacji + wszystkie zgłoszenia, materiały, podpisy, zezwolenia i co tam jeszcze trzeba zapłaciłem 2k zł. Wszystko działa jak jet prąd.

• 3 months później...
Gość kabibi

Witam,

Mieszkam w Zielonej Górze a buduję tuż pod. Przerobiłam już dwóch elektryków. Nr 1 3000 zł za robociznę /tylko dom!/ prąd+ telefon 3000,00 na razie podziękowałam. Nr 2 25 zł za punkt + 4 zł za montaż gniazdek. Wydaje mi sie ciągle, że przesadzają. Będę wdzięczna za namiar uczciwych fachowców z okolic Zielonej Góry.

Gość Henio
Jestem z Bydgoszczy. Mam kamienicę w której systematycznie remontuje kolejne mieszkania. Remont generalny z wymianą instalacji elektrycznej. LIczniki "wyrzucane" są na klatkę schodową, a wewnątrz mieszkania są tylko skrzyneczki z bezpiecznikami i wyłącznikiem różnicowo-prądowym. Za każdym razem biorę tego samego sprawdzonego elektryka. Płacę 25 zł od punktu, 100 zł za przeniesienie licznika do szafki wtynkowej, 50 zł za szafkę z bezpiecznikami wewnątrz mieszkania. Trzy mieszkania już kompletnie skończone i za każdym razem po ostatecznym pomalowaniu ścian zjawiał się "mój" elektryk i przykręcał wszytkie gniazdka i włączniki (usługa w cenie instalacji czyli tych 25 zł). Teraz skończył czwarte mieszkanie. Zapłaciłem za nie 1625 zł (59 punktów mieszkanie 80 m2, przeniesienie licznika i bezpeiczniki wewnątrz, dodatkowo telefon w każdym pokoju).Jestem bardzo zadowolony, dodatkowo Pan zawsze doradzi fachowo. Cena może i wysoka, ale uważam, że warta tego. Pan elektryk może załatwić też wszystko w energetyce, posiada uprawnienia do 15kV. Jeżeli ktoś chce to mogę podać namiary. Mój mail [email protected]