JURAND z Krakowa 11.03.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Witam !!! To mój pierwszy tekst i pierwsze pytanie: CZY KTÓŚ BUDUJE, BUDOWAŁ, MYŚLI O BUDOWIE TEGO DOMU ????: http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=247 Gdzie można uzyskać, kupić realny kosztorys [włącznie z szacunkową ceną robocizny] - tak żeby się nie przeliczyć i aby skutecznie negocjować z wykonawcami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników Daniel p.s. PATRZ PYTANIE NR 2 !!! [trzy piętra niżej] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 12.03.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Żonie się podobał ale nie mieliśmy pół miliona złotych na jego budowę W tym domu prawie wszystko jest dwa razy droższe niż normalnie - a dach nawet wiecej (robocizna plus materiał kosztować może więcej niż cały mój dom) - wyobrażasz sobie więźbe z drewna klejonego, kryte karpiówką za której położenie płaci się jak za zboże? Albo fikuśną owalną stolarkę, dwupoziomowy parter, cztery łazienki, cztery piony wodno-kanalizacyjne, dwa kominki, komin o 3 metry wyższy od normalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.03.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 A ja bałbym się jeszcze, że nie znajdę ani cieśli ani dekarza, który ten dach zrobi. A jak zrobi to czy będzie wszystko OK? Pozdrawiam PS Niestety takie fantazje są dość kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Witam !Mógłbym oszacować koszty budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 12.03.2005 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 I oto przechodzimy do pytania nr 2 !!!!!! Jak słusznie zauważył "NURNI" - nie jest to prosty dom do wykonania przez każdą ekipę. Dlatego też pytanie jest następujące: - Gdzie można znaleźć odpowiednio zaprawioną ekipę dekarską i cieśli - którzy sprostają temu projektowi - nie zmieniając walorów estetycznych domu i zachowując wszystkie normy budowlane i użytkowe budynku na najwyższym poziomie ? - Czy w Polsce to tylko niepoprawny optymizm ? JEŻELI SĄ TACY NA FORUM I CHCĄ BUDOWAĆ POD GRODEM KRAKA - Chętnie się umówię ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 14.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 To ostatnie pytanie brzmi już lepiej. Ale żeby ludzie tu zaglądali, proponuję żebyś, Jurandzie, zmienił temat całego wątku z "Jak zaczynać - to od szacowania kosztów !?!" na np. "kto mi to zbuduje" albo "dam zarobić" czy coś w tym guście, bo do takich tytułów jak teraz jest, mało kto z wykonawców zajrzy. Pozdrawiam i trzymam kciuki - Trach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 14.03.2005 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Dzięki Wielkie TRACH !!! Oczywiście, że masz rację !!! pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.03.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Widziałem ostatmi podobny dach ale był z wiórka osikowego. Takie miekkie zakrety z dachówki ceramicznej robili goscie na osiedlu Villa Czarny Las , łacznie ze trzy ekipy. Modne "bawole oka" to spore wyzwanie a na tym dachu sa same fale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.03.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Ciekawi mnie gdzie chcesz go zbudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Stan pod klucz bez białego montażu Biuro oszacowało na... uwaga 125 882,79 netto I kto tu mówi, że to droga chałupa Tańsza od mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 15.03.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam !!! Mam działkę w Wielkiej Wsi [wyjazd z Krakowa na Olkusz] a propos wyceny- dzisiaj rozmawiałem z firmą kooperującą z Archipelagiem - gdzie dowiedziałem się, że według nich stan surowy zamknięty będzie kosztował około 260.000zł - czyli dwa razy więcej niż wycenia projektant. - MOŻE KTOŚ WIE O CO TU CHODZI ??????????????????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawelkotoniak 15.03.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam Prowadzę firmę budowlaną od 1996r . Specjalzuję się w budownictwie mieszkaniowym i przemysłowym . Posiadam liczne referencje. Mam wyspecjalizowaną ekipę . Moja firma jest znana osobom prywatnym jak również dużym polskim firmom takim jak Chłodnie kominowe SA. Gliwice Budokomplex Lubin Lin-s Katowice Kombud Projekt Kraków Warbud Warszawa oraz wielu prywatnych inwestorów Chętnie złożę ofertę )604192084 012 3732283 Konkurencyjne ceny Posiadam własny sprzęt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 16.03.2005 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Dziękuję za odpowiedź zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.03.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Jurand - ta chałupka może kosztować troszkę więcej niż 260 Jak oni robią te kosztorysy - przecież to czysta kpina. Sama mam dom z Archipelagu (Daria) - niby prosty a kosztował dużo więcej niż to co Ci w Archipelagu powiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 16.03.2005 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 więcej niż 260 tyś za stan surowy zamknięty ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.03.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Sorry Jurand - nie zauważyłam , że napisałeś o stanie surowym zamkniętym. Ja pisałam o całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 16.03.2005 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 dzięki za sprostowanie, ale czy Ty masz na myśli stan pod klucz???? - bo to wydaje mi się zbyt mało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.03.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Pod klucz to może kosztować jakieś 400 tys. albo i więcej. To będzie zależało jakie ogrzewanie planujesz, drzwi wewnętrzne, podłogi, wposażenie łazienek, tynki, ocieplenie, wylewki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 16.03.2005 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Tak właśnie myslałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Kwota, którą wydasz na stan surowy może też ulec zmianie w zależności jakie wybierzesz okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową. Nie wiem też z czego zamierzasz budować. Do kosztów całego domu trzeba będzie dodać jeszcze wysposażenie czyli mebelki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts