JURAND z Krakowa 16.03.2005 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Tak, jescze mało wiem, ale na szczęście lubię czytać i chętnie słucham cudzych doświadczeń !!!! uważam, że forum muratora to fantastyczna pomoc dla takich laików jak japozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 16.03.2005 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Tak, jescze mało wiem, ale na szczęście lubię czytać i chętnie słucham cudzych doświadczeń !!!! uważam, że forum muratora to fantastyczna pomoc dla takich laików jak ja pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.03.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Kosztorysy Archipelagu są niewiele warte.W moim nie ujęto żadnych instalacji ale za to drzwi do garażu wycenione są na 20tys. Jurand to piękny projekt,my zastanawialiśmy się nad mniejszym jego bratem Mieszko czy Zbyszko?Ale: 1,Aby nie zatracić walorów tego domu potrzebna jest bardzo duża działka ,oceniam min.3000 m2. 2,Pamiętaj o garażu ,zjada też kawałek działki i musi być architektonicznie zgodny z domem. 3.No i wreszcie koszt budowy tego domku.Ogromny.Tu sam dach może kosztować 100tys.Tak pięknie zrobiona elewacja też swoje dorzuci.Te okrągłe okienka,wole oka itp-bardzo dużo. Stan "pod klucz" oczywiście bez mebli,bez szaleństw łazienkowych i kuchniowych oceniam na 400-500 tys. Ale to piękny dom.Jak macie dużą działkę i jesteście wystarczająco majętni-budujcie.Chętnie przyjadę i zobaczę efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.03.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Rzeczywiście Mieszko wyglada nieźle z zewnatrz, wykonywałem kiedyś w takim instalacje, jednak środek niezbyt dobrze zaprojektowany i nie każdy lubi w mieszkaniu ściany pod różnymi kątami i elipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.03.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Głowy nie dam, ale jeśli dobrze pamiętam, to widziałam podobny dom wybudowany wśród działek pracowniczych, jak się jedzie do Przegorzał, po lewej stronie, przed psim azylem.Mógłbyś się tam wybrać i porozglądać. Jeśli to to samo, to może uda Ci się pogadać z właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JURAND z Krakowa 17.03.2005 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Sonika:- A gdzie to jest ??????????????? p.s.mam dużą działkę ale gorzej z majętnością, Mieszko też jest fajny - ale Jurand byłby idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawelkotoniak 19.03.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 WitamObejrzałem sobie projekcik .bardzo ładny Jeśli chodzi o wykonawstwo to napewno wymaga dużej wiedzy technicznej ale nie jest znowu taki trudny .Opinia że będzie bardzo drogi jest grubo przesadzona.wole oczka krągłości przy pokryciach dachowych z karpiówki nie są drogie ponieważstosuje się do tego dachówki podstawowe w małej ilości 3/4 5/4 1/2 natomiast odpada koszt akcesoriów potrzebnych np przy wykuszach wieżach zwłaszcza te są drogie lub np pełne kosze.le do szczegółowej wyceny niestety potrzebny jest kompletny rysunek wraz z ze szczegółowym opisem technicznym .wycena na oko w ogóle nie ma sensu ponieważ przy zastosowaniu różnych technnologii cena będzie się wachać w granicach 30 %.Natomiast po szczególowych ustaleniach mozna nieco obciąć koszty.pozdrawiam0604192084012 3732283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts