Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta na temat zakupu mebli kuchennych w internecie

Jeziórko1719499623

Czy kupił/a byś meble kuchenne przez internet?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kupił/a byś meble kuchenne przez internet?

Recommended Posts

Co sądzicie o kupowaniu mebli kuchennych przez internet? Przykładowo, ja jestem producentem szafek i wstawiam je do sklepu. Wiadomo ja biorę np. 100 PLN a sklep dokłada swoje 50 albo i 100. Co myślicie o tym żeby producent sprzedawał swoje meble przez stronę www i ucinał marżę sklepu? Meble były by pakowane w płaskie paczki, jak w IKEA i przesyłane do klienta. Coprawda klient musiał by zapłacić za transport jakąś rozsądną kwotę, ale i w większości sklepów musimy dopłacać za transport. A jeżeli chodzi o montaż to producent za dopłatą wysyłał by swoich ludzi. Zaznaczcie swoją odpowiedź w ankiecie i piszcie wpisy co o tym myślicie?

Jest tylko drobny problem, inaczej mebelki wyglądają na obrazku a inaczej w rzeczywistości. Co będzie jak zamówię i okaże się ,że to nie to co miało być ? Markowy sprzęt jest znany, można go obejrzeć w każdym sklepie i wiadomo co się zamawia. A jak w paczkach będą braki ?

Głosowałam tak, ale mam poważne zastrzeżenia.

Pomysł jest ciekawy, ale zgadzam się z przedmówcami, że w przypadku mebli kuchennych trudny do zrealizowania.

Musiałbyś zapewnić 1)możliwość zobaczeni, dotknięcia rzeczywistego towaru; 2)montażu u klienta pod konkretne wymiary. Czyli sieć przedstawicieli, którzy na mail'a jechaliby do klienta z katalogiem i próbkami, potem współpracująca solidna ekipa, która to będzie montowała.

W sumie duża inwestycja, ale pomysł ciekawy. Być może to jest przyszłość? :roll: