Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:lol:

dzięki za odzew od razu mi lepiej, może jeszcze się ktoś odezwie, myślałam że ten projekt jest tak beznadziejny że nikt nie chce nawet na to spojrzeć. Szczytem marzeń byłoby nawiązać kontakt z kimś kto buduje lub wybudował Marcela.

Ale dzięki Konradzie jeszcze raz, wlałeś trochę otuchy w moje serce

Pozdrawiam Pinokio

Zmieniłem kolorystykę na piaskowe ściany i czerwoną dachówkę i już się mi podoba. Wyrażnie oddzielona strefa dzienna od nocnej ma swoje dobre strony lecz ja wolałbym jeszcze jedną małą sypialnię na dole (te ciągłe bieganie po schodach) Dobrze że jest niemała kotłownia, to nie zawęża wyboru sposobu ogrzewania.Generalnie jak na tę powierzchnię projekt jest OK

Ja też chciałam mieć jeszcze jakiś pokój na parterze, ale poszukując projektów które spełniają inne moje potrzeby z tej musiałam zrezygnować. Właśnie umiejscowienie kotłowni miało duży wpływ na weryfikację projektów ponieważ ogrzewanie będzie węglowo -miałowe więc chcę aby kotłownia była z tyłu domu i miała wejście od podwórka. Nie wyobrażam sobie wędrować z szuflą węgla po korytarzach domu i zamglone okno od kotłowni od frontu też mi się nie podoba, wolę to ukryć na tyłach domu. Poza tym chcemy zamienić usytuowanie komina ze ściany kotłownia klatka schodowa na ścianę równoległą kotłownia salon i dzięki temu będzie luft dla kominka w salonie. Nie chcemy budować za dużego domu ze względów ekonomicznych (budowy i utrzymania), nasz rodzina to 2+1, więc chyba wystarczy, myślę sobie że w razie czego to salon przedzielę ścianą i zrobie dwa pokoje w ostateczności w razie nagłego znacznego przyrostu rodziny.

Dla przypomnienia projekt Marcel można znaleźć na stronie http://www.archeton.pl

niestety linku nie potrafię zamieścić. :p

Gość krab

Witam

Ładny czysty domek balkonik na górze urokliwy duży pokój super .

Zawsze to piszę trzeba męczyć Archeton żeby znaleźli jakiego klienta który już kupił projekt czasami się udaje. Ja wałkowałem oddzial Warszawski i coś tam znaleźli.

Jak wydziecie z ziemi to czekamy na zdjęcia zbieram zdjęcia realizacji Archetonu trochę ich jest ale Marcela nie ma.

Kolorystyka elewacji http://www.elewacje.archeton.pl

pozdrawiam

:D Dzięki za kolejny odzew

Właśnie w sobotę mamy zamiar ruszyć do warszawskiego oddziału Archetonu i mamy zamiar coś z nich wycisnąć może się uda, może podpowiecie o co pytać aby dobrze poznać projekt i na co zwracać uwagę, chcemy przed zakupem projektu wszystko sprawdzić i upewnić się czy aby np. kuchnia nie ma wymiaru 1x9 m i takie inne... O co pytać ?