adam_mk 16.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.06.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 hmm, takie cudo w piwnicy, kiedy można zrobić jak Jezier; przerost formy nad treścią ale może jeszcze ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.06.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Chętnie usłyszałbym cenę urzadzenia i jego moc .... oraz moc silnika napędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 26.06.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Ja mam taką pompę kawitacyjną i wykonuję te pompy na zamówienie. Jest coś gdzieś w necie o Twojej pompie? Chętnie bym poczytał. Może jakaś DTR-ka, parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 04.07.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja mam taką pompę kawitacyjną i wykonuję te pompy na zamówienie. Jest coś gdzieś w necie o Twojej pompie? Chętnie bym poczytał. Może jakaś DTR-ka, parametry? Pompa o mocy 7kW powinna kosztować na początek 9 tys.zł przy produkcji jednostlowej . Pompa jest w ciągłym udoskanalaniu i porawianiu jej wydajności i niezawodności.Z uwagi na ogromny hałas (90 dCybeli) wydzielany przez pompę , musi ona pracować w oddzielnym pomieszczeniu oraz musi posiadać oddzielny zbiornik np 100 l. , by na czas jej pracy oddzielić hałas od pomieszczeń mieszkalnych.Po nagrzaniu wody w zbiorniku zwykła pompka obiegowa rozprowadza ciepłą wodę do centralnego i obiegu użytkowego. Pompa ma szereg innych zalet , może wodę dezynfekować, może mieszać kawitacyjnie wodę z benzyną w sposób nierozłączny na wiele miesięcy.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 04.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 To napisz jeszcze, skąd się bierze te 33%. Nie doczytałeś w stopce : Kawitacja to nic innego jak urwanie materii, to próżnia sieje ferment w kawitowanej materii i zmienia jej właściwości !! Gut !!,tak trzymaj! Niezwykle trafne spostrzeżenie. Henok, Twoja odopowiedź jest piękna, sam bym nie wymyślił lepszej i krótszej odpowiedzi. Z sympatią do obu KAWITON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 04.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Oj kawiton za chwile będziesz miał dużo zamówień jak ten post przeczytają właściciele stacji benzynowych, a potem to tylko silniki naszych aut stracą sprawność i bilans energii wróci do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjawiton 04.07.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Fizykiem byłem 25 lat temu, od tego czasu mogłem duzo zapomnieć, ale mam nadzieję, że zasada zachowania energii dalej obowiązuje, ... Dalej obowiązuje - ale może w tym układzie zachodzi dodatkowo inne zjawisko ... np. synteza termojądrowa Kto to wie .. może coś czego nie znamy. Gdybym chciał się doktoryzować to wziąłbym, kupił takie urządzenia i napisał pracę na ten temat ... choć to chyba bardziej temat na magisterkę. Muszę obu Panów rozczarować , otóż kawitacja obala dogmat zachowania energii.To jest tak , jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz.Trzeba taką pompę włączyć do prądu sczytać kW z licznika , a potem policzyć kW z uzyskanego ciepła z pompy wg wzoru C=cwxmxdeltat.Widzicie jakie to proste.Nie policzyłem ile w tym czasie obudowa pompy oddała ciepła do otoczenia , ale to błąd na moją korzyść , bo gdybym to uwzględnił, wydajność byłaby jeszcze większa(nie mówiąc o spadku wydajności na samym silniku elektrycznym) Pozdrawiam KAWITON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 04.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 A gdzie tą cud-pompę można zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.07.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 A bardzo kłamie ten licznik energii elektrycznej, czy tylko troszkę?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 ...powieliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Adamie,twoje osądy są jakieś wybiórcze? łaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 04.07.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 To napisz jeszcze, skąd się bierze te 33%. Nie doczytałeś w stopce : Kawitacja to nic innego jak urwanie materii, to próżnia sieje ferment w kawitowanej materii i zmienia jej właściwości !! Gut !!,tak trzymaj! Niezwykle trafne spostrzeżenie. Henok, Twoja odopowiedź jest piękna, sam bym nie wymyślił lepszej i krótszej odpowiedzi. To zdradź może jeszcze kto to genialne hasło wymyślił, bo sam jak widzę się do tego nie przyznajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.07.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Barbossa! Wiesz, ze cenię to, ze twardo stąpasz po ziemi... Mierzy sie prąd... Metodami sie mierzy.... różnymi... A ja wiem, że cudów nie ma! Ale też wiem, ze TU wyniki wychodzą dość zaskakujące... Temat znam od dawna... Sieć jest rozległa... a ja sie czasem pętam po niej to tu to tam... NIE NEGUJĘ ze wartości liczbowe wskazują, tak liczone, że 2+2 =5!!! Wielu już to zaskoczyło. Idź do banku i wyjmij z konta więcej niż tam jest. BEZ DEBETOWANIA!!! A tu mi sie opowiada - ze to jest proste! Różne bywają przeliczniki walut... Jak sie w jenach złotówki wyjmuje, to bywa, ze TAK wychodzi! TAK se dumam... My som mondre, ale wsyćkiego jesce nie wiemy! Hej! To nam czasem i ułamki piętrowe wychodzą... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 no to będę spał spokojniea już się bałem, że się popsułeś ale zajmuj w pewnych kwestiach Swoje stanowisko, nie bój się,ok, odczekaj trochę, ale pisz, wyrażaj Swe zdanie, to jest istotne w polemice,mało tu Autorytetówraptusów jest o wiele więcejwrzucaj Swą cegiełkę do "dyskusji', jest b. istotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.07.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mam wrażenie, że blade pojęcie o fizyce posiadasz... No, to "ekstra" dla Ciebie pytanie... energia kondensatora (zgromadzona w nim) to 1/2 C * U2 (kwadrat) Wyobraź sobie, że masz dwa identyczne, ale tylko jeden naładowany. ILE wyniesie energia układu, jak je połączysz równolegle? Odpowiedź: 1/8 C *U2 NO TO CZĘŚĆ ZNIKNĘŁA!!! CZEMU? GDZIE?!!! No - i masz swoją pompę kawitacyjną! Tylko że... To, to zostało już dawno wytłumaczone... NIE MA BŁĘDU!! I nie ma "połowy" energii Wiesz czemu? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mam wrażenie, że blade pojęcie o fizyce posiadasz... ...? Adam M. pojęcie -blade- posiadasz o fizyce, jest nad wyrost nic nie posiadam, wszystko jest na czuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 no to łopatą i powoli.... Zaczynasz z tymi kondensatorami w stanie "A". Łączysz. Następuje szereg stanów nieustalonych, pośrednich, których TA teoria obliczania nie uwzględnia. Ustala się stan "B" który wykazuje "manko" Nie ma konfliktu z prawami przyrody! Nie ma cudu! Jest niedoskonałość mechanizmu obliczeniowego nie uwzględniającego powstania i wypromieniowania energii w postaci FALI elektromagnetycznej! Tych właśnie stanów nieustalonych a przejściowych! (inna teoria to tłumaczy) Tu mamy (podejrzewam) to samo, tylko "w drugą stronę"! Tam było manko a tu superata!!! Tylko póki co, to nikt nie zaproponował dobrej teorii tłumaczącej co i jak. Takiej, która pozwoli policzyć co się dzieje! Skoro to zjawisko istnieje w sposób powtarzalny, mierzalny, to mam prawo stwierdzić, że nie jest sprzeczne z prawami natury!!! Mam prawo wątpić w rzetelność powszechnie przyjmowanego sposobu jego obliczania - skoro "A" nie równa się "A" w tym równaniu i powstaje sprzeczność! Tyle... No i mam to samo co Sokrates.... Wiem, że nic nie wiem! Ale nie będę się kłócił - że tego nie ma, bo przecież jest! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Cholera! Tez bym chciał wiedzieć JAK to jest, a tu mi brednie opowiadają, że dupa się marszczy!!! (przepraszam ) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Do napędu używany jest silnik, który (jeśli dobrze pamiętam) pbiera tzw składowa bierną energi elektrycznej, której nie liczy licznik elektryczny. Dlatego też o ile znowu mnie pamięć nie myli prąd budowlany jest drożny do "ryczałtowo" obejmuje również i tą postać energi ... (wiertarki, betoniarki szlifierki itp ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts